Facebook Pixel Περισσεύουν σε κανέναν 50 εκ. ευρώ;
Life
| 2012-10-23 17:48:00

Περισσεύουν σε κανέναν 50 εκ. ευρώ;

Περισσεύουν σε κανέναν 50 εκ. ευρώ;

Τι είπαν, ρε παιδιά, ο Αλαφούζος με τον Καμίνη για το γήπεδο στον Βοτανικό; Πως την άνοιξη του 2015 μπορεί να είναι έτοιμο, με 35 χιλ. θέσεις. Πού θα βρεθούν τα 50 εκ. ευρώ δεν μας είπαν!

Γιατί όπως σχολίασε σε δηλώσεις του ο "Mr. ΣΚΑΪ", χρειάζονται περίπου 40-50 εκ. ευρώ για να κατασκευασθεί το γήπεδο που θα έχει χωρητικότητα 30-35 χιλ. θέσεις. Χρήματα που όχι μόνο δεν υπάρχουν στα ταμεία του Παναθηναϊκού ή του Δήμου (γελάμε και στις δύο περιπτώσεις), αλλά μοιάζει πολύ δύσκολο να βρεθεί και κάποιος να τα δώσει ως χρηματοδότης. Πολύ περισσότερο σήμερα, στις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε, που δεν κυκλοφορεί ρευστό.

Η αγορά έχει στεγνώσει και το σχέδιο που υπάρχει στο "τριφύλλι", είναι όπως το αντίστοιχο του Γιάννη Βούρου στην ΑΕΚ, για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Δηλαδή, πως θα δοθούν χρήματα από επενδυτικές εταιρίες ή δάνειο από τράπεζες. Σε μία εποχή που η αγορά έχει "στεγνώσει" και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα γύρω από το χρηματοπιστωτικό κομμάτι, δεν είναι δυνατόν να γίνονται όνειρα για έργα 40 και 50 εκ. ευρώ.

Λοιπόν, για να το ξεκαθαρίσουμε μία και καλή: το πρόβλημα σήμερα στον Παναθηναϊκό, όσον αφορά το γήπεδο στον Βοτανικό, δεν έχει να κάνει τόσο με τον Βωβό, τις άδειες κ.λπ. Είναι ξεκάθαρα οικονομικό και αφορά τα χρήματα που ΔΕΝ υπάρχουν για την ανέγερσή του. Τελεία και παύλα. Όσο ακατόρθωτο μοιάζει για την ΑΕΚ να χτίσει δικό της γήπεδο αυτό το διάστημα, άλλο τόσο είναι και για τον Παναθηναϊκό. Πολύ περισσότερο στο χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο Αλαφούζος, μέχρι την άνοιξη του 2015. Πώς το είχε πει κάποτε ο Βγενόπουλος; Με φυστίκια αγοράζεις μαϊμούδες! Ε, σήμερα δεν δεν υπάρχει ούτε φράγκο για φυστίκια στο "τριφύλλι".

Πιο σημαντικό είναι αυτό που είπε ο Δήμαρχος, ότι δεν θα κατεδαφιστεί η Λεωφόρος, παρά όλα τα υπόλοιπα. Τα χρόνια που θα έρθουν θα είναι πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκό στο οικονομικό κομμάτι. Και το "Απόστολος Νικολαΐδης", αν γίνουν οι απαραίτητες εργασίες βελτίωσης, μπορεί να φιλοξενήσει ξανά τους "πράσινους" και να μετατραπεί σε μία δυνατή έδρα. Που παράλληλα θα εξοικονομεί χρήματα από τον Παναθηναϊκό, που νοικιάζει αυτή τη στιγμή το πανάκριβο ΟΑΚΑ...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags