Facebook Pixel Ένας χρόνος χωρίς τον κ.Λεωνίδα Ανδριανόπουλο...
Life
| 2012-10-25 17:45:00

Ένας χρόνος χωρίς τον κ.Λεωνίδα Ανδριανόπουλο...

Ένας χρόνος χωρίς τον κ.Λεωνίδα Ανδριανόπουλο...

Συμπληρώνεται σήμερα Πέμπτη ένας χρόνος από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος του τελευταίου από τα πέντε αδέρφια που αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό .

Με την «φυγή» του τελευταίου της οικογένειας των Ανδριανοπουλαίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η σημερινή ημερομηνία. Σαν σήμερα πριν από έναν ακριβώς χρόνο έφυγε από τη ζωή ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος πλήρης ημερών και ήταν ο πέμπτος κατά σειρά που όχι μόνο αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά ταυτίστηκε με την πειραϊκή ομάδα και έγινε σύμβολο.

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος ήταν ο τελευταίος εν ζωή παίκτης της θρυλικής πεντάδας των Ανδριανοπουλαίων, οι οποίοι επί της ουσίας δημιούργησαν και δόξασαν τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό τις δεκαετίες του 1920 και 1930.

Γεννημένος το 1911, ο τελευταίος «Θρύλος» της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού έφυγε από τη ζωή την πριν από έναν ακριβώς χρόνο σε ηλικία 100 ετών.

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος έκανε μεγάλη καριέρα στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού, ενώ αρχικά ασχολήθηκε με το στίβο και συγκεκριμένα με το τριπλούν. Φόρεσε 11 φορές τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας και σημείωσε 2 γκολ. Τη φανέλα του Ολυμπιακού τη φόρεσε πρώτη φορά το 1927 και τελευταία το 1935 ενώ ήταν μόλις 24 ετών.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags