Facebook Pixel Άλλο Ερνέστο, άλλο Λεονάρντο...
Life
| 2012-11-03 00:49:00

Άλλο Ερνέστο, άλλο Λεονάρντο...

Άλλο Ερνέστο, άλλο Λεονάρντο...

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον Ολυμπιακό δείχνουν ότι ο Ζαρντίμ δεν είναι ...Βαλβέρδε. Ή, τουλάχιστον, πως δεν αντιμετωπίζεται όπως ο προκάτοχός του. Σα να χάνει πόντους ο Πορτογάλος...

Είναι φανερό ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού, στην προσπάθεια να στηρίξει την ομάδα και τον προπονητής της, κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Είτε για να διορθώσει δικά της λάθη, είτε για να "μπαλώσει" κάποιες αδυναμίες του προπονητικού τιμ.

Οι πρώτες αποδοκιμασίες έφεραν σε αυτό τον Αντώνη Νικοπολίδη, έναν άνθρωπο που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στον Πειραιά. Με το που πάτησε το πόδι του στο Ρέντη ο πρώην τερματοφύλακας, άρχισαν και οι αλλαγές. Σταμάτησε το …εναλλάξ κάτω από τα δοκάρια, σταθεροποιήθηκε ο Κάρολ, ενώ έπαιξαν για πρώτη φορά ο Βλαχοδήμος και ο Τάτος. Πόσο τυχαία μπορεί να είναι όλα αυτά; Πιστεύει κανείς ότι εντελώς συμπτωματικά ο Πορτογάλος πήρε τις συγκεκριμένες αποφάσεις;

Πέρα από τις διαφοροποιήσεις στον αγωνιστικό χώρο, έχουμε και τις συνεχείς κινήσεις της διοίκησης σε άλλους τομείς, στους οποίους είναι μέχρι ένα σημείο λγοικό να μην έχει τον πρώτο λόγο ο Ζαρντίμ. Π.χ. τις συζητήσεις για ανανεώσεις συμβολαίων, αλλά και την πρόσληψη του Λορένθο ως τεχνικού συμβούλου στο τμήμα σκάουτινγκ.

Πάντως, όπως και να το κάνουμε, σε τέτοια θέματα ο Ζαρντίμ είναι σε δεύτερο ρόλο. Κάτι που γίνεται εύκολα κατανοητό αν θυμηθούμε τη συνεργασία που είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον μέχρι πρότινος τεχνικό της ομάδας, τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Για όλα μιλούσε με τον Βάσκο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και έπαιρνε σοβαρά υπ' όψιν του την άποψή του.

Κακά τα ψέματα, αν δεν είχε έρθει το διπλό στο Μονπελιέ, ο Ζαρντίμ δύσκολα θα έκανε …παρέλαση στου Ρέντη. Τουλάχιστον έτσι λένε όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στο λιμάνι. Όμως, η σπουδαία νίκη των ερυθρόλευκων, παρά την όχι εξαιρετική εμφάνιση, έδωσε παράταση ζωής στον Πορτογάλο. Και δικαίως εδώ που τα λέμε, διότι ο Ολυμπιακός κυνηγάει πλέον σοβαρά την ευρωπαϊκή του συνέχεια και μετά τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως ακούστηκε άλλωστε, λίγο μετά το τελευταίο σφύριγμα στο Μονσό… "άντε να τον διώξεις, τώρα"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags