Facebook Pixel Το μήνυμα του Σάντος στον Φετφατζίδη
Life
| 2012-11-17 10:29:00

Το μήνυμα του Σάντος στον Φετφατζίδη

Το μήνυμα του Σάντος στον Φετφατζίδη

Τι είπε χθες ο Φερνάντο Σαντος στον Δημάτο; Πρώτον, μόνο στην Ελλάδα παίκτες 22 χρονών τους θεωρούν ακόμη ταλέντα και τους βαπτίζουν νέους Μέσι και Ρονάλντο.

Και δεύτερον, ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής δεν θα πρέπει να μένει σε μια μεγάλη ομάδα χωρίς να αγωνίζεται, αλλά να πηγαίνει δανεικός σε άλλη ομάδα, όπου χωρίς να τον βαραίνουν οι ευθύνες θα παίζει πιο απελευθερωμένος, θα βελτιώνεται και θα αναπτύσσεται!

Μάλιστα, ο Πορτογάλος προπονητής έφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τις περιπτώσεις των Παπασταθόπουλου που πήγε δανεικός από την ΑΕΚ στη Νίκη Βόλου, του Κλάους Αθανασιάδη από τον ΠΑΟΚ στον Πανσερραϊκό και κυρίως του Κώστα Μήτρογλου. Ειδικότερα για τον «πιστολέρο» ο ομοσπονδιακός τεχνικός επισήμανε: «ο Μήτρογλου όταν ήταν νεότερος στον Ολυμπιακό ευτυχώς κατάλαβε ότι δεν θα είχε τις ευκαιρίες να παίξει. Πήγε, λοιπόν, πρώτα στον Πανιώνιο και μετά στον Ατρόμητο, έκανε πολύ καλές σεζόν και ξαναγύρισε στον Ολυμπιακό κερδίζοντας θέση βασικού κι αναντικατάστατου. Οπως και στην εθνική ομάδα. Αν, όμως, δεν έφευγε δεν θα είχε αυτήν την εξέλιξη, αυτή τη βελτίωση και την καλή παρουσία...»!

Εστειλε -συγκεκριμένα σε κάποιον ή κάποιους διεθνείς μας- μήνυμα ο Φερνάντο Σάντος με τα παραπάνω; Ενδεχομένως όχι, αλλά μια πιο προσεκτική ανάλυση και στη συνέχεια ερμηνεία των λεγομένων του οδηγούν στη... φωτογραφία του Γιάννη Φετφατζίδη!

ΝΑ ΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ Ο «ΦΕΤΦΑ»

Διαβάζοντας, λοιπόν, το συγκεκριμένο σκεπτικό του Σάντος και γνωρίζοντας πόσο πιστεύει στο ταλέντο και τις δυνατότητες του Φετφατζίδη (τον κάλεσε και τον στήριξε μέσω της «γαλανόλευκης» ακόμη και την εποχή που ο Βαλβέρδε τον ξεκινούσε από τον πάγκο), νομίζω πως ο «μικρός δαίμονας» των «ερυθρόλευκων» θα έπρεπε να το λάβει σαν προσωπικό μήνυμα από τον εκλέκτορα. Πόσω μάλλον τώρα που με την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2016, εκτός του ότι εξασφάλισε πολύ καλύτερες αποδοχές, θα πρέπει να αποβάλει και το άγχος της καθιέρωσής του στην ενδεκάδα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Μάλιστα, δεν θα είναι κακό ούτε φυσικά υποτιμητικό για το τεράστιο ταλέντο του ο «Φέτφα» να παραδειγματιστεί αλλά και να ακολουθήσει τον δρόμο του συμπαίκτη του Κώστα Μήτρογλου. Ακόμη και αν θα πρέπει να πάει δανεικός σε ομάδα μικρότερου πρεστίζ από του Ολυμπιακού, αλλά στην οποία θα παίζει κάθε Κυριακή και θα γίνει το σημείο αναφοράς της. Ετσι ώστε να αποσυμπιεστεί ψυχολογικά και να ανεβεί η αυτοεκτίμησή του... «Οσο ταλαντούχος κι αν είναι κάποιος ποδοσφαιριστής, αν δεν παίζει σε μόνιμη βάση δεν μπορεί να βελτιωθεί. Από ένα σημείο και μετά δεν μπορεί να μάθει περισσότερα στις προπονήσεις, η εξέλιξή του θα έρθει μόνο μέσα από τα παιχνίδια...» εξηγούσε χθες στον Sentra o Φερνάντο Σάντος.

Τα λόγια αυτά θα πρέπει να βάλει καλά στο μυαλό του και να τα επεξεργαστεί σωστά ο Γιάννης Φετφατζίδης αλλά και το περιβάλλον του (και όχι, για παράδειγμα, για το πώς θα καταφέρει να «χαζέψει» το «Γεώργιος Καραϊσκάκης»)...

ΦΕΡΕΪΡΑ

Εκανε επίδειξη... λαϊκισμού αλλά και του τρομακτικού «εγώ» που τον διακρίνει, ακόμη και στο χθεσινό «αντίο» του στην Παιανία. «Να αγαπήσετε τον Παναθηναϊκό όσο τον αγάπησα κι εγώ...» συμβούλεψε τους (πρώην πλέον) παίκτες του! Δηλαδή αν οι «πράσινοι» φρόντιζαν να αγαπήσουν την ομάδα και τον σύλλογο όσο ο Πορτογάλος, ο ΠΑΟ μπορεί τώρα να ήταν και πρώτος ή έστω σε νορμάλ βαθμολογική απόσταση από τον Ολυμπιακό; ΄Η ήταν θέμα... ελλείμματος αγάπης από πλευράς των παικτών του που ο «δικός του Παναθηναϊκός» κατάντησε μια ανυπόληπτη αγωνιστικά πρώην μεγάλη ομάδα; Οσον αφορά τα χθεσινά δάκρυα του Ζεσουάλδο, τα βρίσκω φυσιολογικά αφού όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος (66άρισε) γίνεται όλο και πιο ευσυγκίνητος...

ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ

Από τη μία αρνείται να προσφέρει έστω μια μικρή ταμειακή διευκόλυνση στην ΑΕΚ την ώρα που οι παίκτες της... πεινάνε, από την άλλη, όμως, είναι... extra large στο να διαρρέει στα ΜΜΕ τι χειμερινά μεταγραφικά ψώνια θα κάνει αν, όταν και εφόσον επενδύσει στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ! Ούτε ο (φίλος του) ο Αδαμίδης να ήταν...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags