13/08/13 - 20:27

Απίστευτη πρόκληση! Αποφυλακίζονται αυτοί που κατέκλεψαν το ΙΚΑ

Οι άνθρωποι που ζούσαν μέσα στη χλιδή με πανάκριβα αυτοκίνητα και χτίζοντας βίλες με πισίνες, με τα λεφτά του ΙΚΑ, θα βρεθούν εκτός φυλακής.

Απίστευτη πρόκληση! Αποφυλακίζονται αυτοί που κατέκλεψαν το ΙΚΑ
29.608views 0shares

Κι αυτό η ελληνική δικαιοσύνη δεν φρόντισε να προωθήσει τη διαδικασία ώστε η δίκη τους να εχει ολοκληρωθεί μέσα στο 18μηνο.

Ετσι, το αργότερο έως τις 10 Σεπτεμβρίου τα μέλη της “θηλυκής συμμορίας” του ΙΚΑ Καλλιθέας, αναμένεται να αποφυλακιστούν.

Ήδη ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ζητά την αποφυλάκιση των επτά κατηγορούμενων με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μη απομάκρυνσή τους από το νομό Αττικής, συνεχή διαμονή τους στη συγκεκριμένη κατοικία που έχουν δηλώσει και υποχρεωτική εμφάνισή τους 6 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) λόγω συμπλήρωσης, στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, δεκαοκτώ μηνών παραμονής τους στις φυλακές.

Η υπόθεση αφορά τις πέντε υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας: Ελένη Μπουραζάνη, Χριστίνα Πατεράκη, Χρυσούλα Φέρρα, Μυρσίνη Θωμάκου και Χριστίνα Σουρίδη.Στις φυλακές βρίσκονται ακόμα ο Κων/νος Καραΐσκος, σύζυγος της Ε. Μπουραζάνη, και ο Παναγιώτης-Αλέξανδρος Αιματίδης, σύζυγος της Χρυσούλας Φέρρα, των οποίων ο εισαγγελέας επίσης ζητά την αποφυλάκιση.

Η δίκη των οκτώ συνολικά κατηγορούμενων, καθώς στο εδώλιο κάθεται ακόμα μία υπάλληλος του ΙΚΑ Καλλιθέας, η Περσεφόνη Νασοπούλου (είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία της), πρόκειται να αρχίσει εκ νέου στις 27 Αυγούστου (μετά τη θερινή διακοπή) συνεχίζοντας την εξέταση μαρτύρων κατηγορίας. Συνολικά έχουν κληθεί πάνω από 60 μάρτυρες και αυτήν τη στιγμή το δικαστήριο εξετάζει τη δεύτερη αρμόδια ελεγκτή του ΙΚΑ.

Η υπόθεση της μεγάλης κομπίνας με τα επιδόματα

Οι κατηγορούμενες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας φέρονται ότι χορηγούσαν επιδόματα σε ασφαλισμένους που δεν τα δικαιούνταν.

Από το 2003 έως το 2012 δημιουργούσαν υποψήφιους για τη χορήγηση επιδομάτων με διάφορους τρόπους π.χ. σε συνεργασία με ινστιτούτα αισθητικής.

Αφού κατάφερναν να εγκριθούν τα επιδόματα, κρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος και τα υπόλοιπα τα έπαιρναν οι “δικαιούχοι”. Σε μία περίπτωση από επίδομα 15.000 ευρώ που «εγκρίθηκε», τα 6.000 πήγαν στον «δικαιούχο» και τα 9.000 ευρώ τα πήρε η «θηλυκή συμμορία».

Με τα “κέρδη” τους που υπολογίζονται σε 11 εκατομμύρια ευρώ οι κατηγορούμενες αγόρασαν πανάκριβα αυτοκίνητα και είχαν χτίσει βίλες με πισίνες.

Πηγή: newsit.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ