Facebook Pixel 6ωρη σταση για τα Δευτεριάτικα
Life
| 2011-04-09 18:48:00

6ωρη σταση για τα Δευτεριάτικα

6ωρη σταση για τα Δευτεριάτικα

Στάση εργασίας προκήρυξαν οι Ενώσεις των δημοσιογράφων των τεχνικών και των διανομέων, από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας έως τις 12:00 για να μην “βγουν” τα Δευτεριάτικα φύλλα των εφημερίδων.

Σας είχαμε γράψει ότι σε ορισμένους ομίλους, οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν από τη διοίκηση με τη λήξη της απεργίας των ΜΜΕ στις 6:00 το πρωί της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στη θέση τους, προκειμένου να παραδώσουν κείμενα και τα Δευτεριάτικα φύλλα των εφημερίδων να κυκλοφορήσουν κανονικά.

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε και η Ενώσεις των δημοσιογράφων και τεχνικών, προκειμένου να αποφύγουν το... νέο βατερλό, προκήρυξαν 6ωρες στάσεις εργασίας σε όλες της εφημερίδες και τα πρακτορεία διανομής τύπου από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας έως τις 12:00, ώστε να μην υπάρξει ο χρόνος και να περιοριστεί η πιθανότητα κυκλοφορίας εφημερίδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

“Η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΠΗΕΑ, η ΕΤΗΠΤΑ, η Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων και η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων αποφάσισαν να επεκτείνουν την τετραήμερη απεργία, με εξάωρη στάση εργασίας (από τις 6 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι) τη Δευτέρα 11/4, στις ημερήσιες εφημερίδες και τα πρακτορεία διανομής Τύπου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί, οι διοικητικοί υπάλληλοι, είμαστε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε την 4ημερη απεργία μας για την υπογραφή ΣΣΕ. Είμαστε επίσης αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε τον Τύπο, από την τάση ορισμένων εκδοτών που –προκειμένου να «σπάσουν» την απεργία– δεν διστάζουν να υποβαθμίζουν τις ίδιες τις εφημερίδες, εκδίδοντας απεργοσπαστικά «φύλλα», με ειδήσεις – κονσέρβα.

Τα Σωματεία μας καλούν όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο σε επαγρύπνηση: Για την ομαλή ολοκλήρωση της επιτυχημένης 4ημερης απεργίας. Για την επιτυχία της 6ωρης στάσης εργασίας στις εφημερίδες – και ειδικότερα σε όσες προτίθενται να εκδώσουν απεργοσπαστικό «φύλλο». Για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ”.

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags