Facebook Pixel Τι λένε οι σεισμολόγοι για το σεισμό στην Αμφίκλεια
Life
| 2014-02-01 17:42:00

Τι λένε οι σεισμολόγοι για το σεισμό στην Αμφίκλεια

Τι λένε οι σεισμολόγοι για το σεισμό στην Αμφίκλεια

Για αναμενόμενο γεγονός, το οποίο εκδηλώθηκε με χαρακτηριστική καθυστέρηση κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας και καθηγητής γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας.

"Ήταν αναμενόμενο γεγονός και θεωρείται μεγάλος καθυστερημένος μετασεισμός. Το φαινόμενο εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή που παρατηρήσαμε τη σεισμική έκθεση τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο".

Όπως αναφέρει πρόκειται για ένα συγκρότημα ρηγμάτων, τα οποία συγκροτούν μία μεγάλη ζώνη. Το συγκεκριμένο ρήγμα βρίσκεται παράλληλα στον ευβοϊκό κόλπο, και εκτείνεται έως την Αμφίκλεια και την Τιθορεά. Πάντως, παρά το γεγονός ότι η δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη από το καλοκαίρι και ύστερα, ο κύριος Λέκκας εμφανίζεται καθησυχαστικός, αποκλείοντας το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού.

Χουλιάρας: Άμεση σχέση με τα φαινόμενα του καλοκαιριού

Άμεση σχέση με τους δύο σεισμούς του καλοκαιριού  έχει το φαινόμενο που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Αμφίκλεια, σύμφωνα με το σεισμολόγο, Γεράσιμο Χουλιάρα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς μετά τους πρώτους σεισμούς που εκδηλώθηκαν στην περιοχή στη διάρκεια του καλοκαιριού, ακολούθησαν και άλλοι.

Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρινίζει ο σεισμολόγος, "είναι στο πλαίσιο της σεισμικής ακολουθίας". Το συγκεκριμένο ρήγμα, σύμφωνα με τον κύριο Χουλιάρα δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Αταλάντης και είναι γνωστό με την ονομασία ρήγμα του Καλλίδρομου.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags