Facebook Pixel Ώρα και για τη δική του Ανάσταση!
Life
| 2011-04-21 21:41:00

Ώρα και για τη δική του Ανάσταση!

Ώρα και για τη δική του Ανάσταση!

Ο Γιώργος Μίνος γράφει για την ευκαιρία που έχει ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ της Super League.

Τα “Πάθη” πέρασαν. Ο “Γολγοθάς”, με τον αποκλεισμό στο κύπελλο και την όχι και πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα, επίσης. Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τη δική του “Ανάσταση” τον Μάιο.

Ο ΠΑΟΚ, παρόλο που πάει με “ντεσαβαντάζ” στα πλέι οφ, έχει την πείρα από δύο παρόμοιες διοργανώσεις στο παρελθόν, να τα καταφέρει. Δύο φορές έχει συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία και έχει γνωρίσει αυτό το “μίνι πρωτάθλημα” και από την καλή και από την ανάποδη.

Δηλαδή, ξέρει πως να διαχειριστεί και την επιτυχία αλλά και την αποτυχία. Ξέρει πως να συμπεριφερθεί ανάλογα με την εξέλιξη. Το θέμα, όμως, είναι κατά πόσο θα είναι προετοιμασμένοι οι παίκτες τόσο ψυχικά, όσο και σωματικά. Να είναι “εγκεφαλικά” έτοιμοι.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει με το χειρότερο ρεκόρ, διότι τις προηγούμενες φορές είχε πάρει μαζί του βαθμούς από το πρωτάθλημα, κάτι που δεν ισχύει τώρα. Αυτό, όμως, σημαίνει πως το κίνητρο που δημιουργείται είναι μεγαλύτερο.

Τα παιχνίδια αυτά θα είναι “εξετάσεις”. Κυρίως για την ομάδα και το τι μπορεί τελικά να πετύχει φέτος, αλλά και για ορισμένους παίκτες, αφού σύντομα θα ξεκινήσει και ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς. Θα καταλάβουμε, δηλαδή, αν έκλεισε αυτός ο “κύκλος” και θα πρέπει να γίνουν αλλαγές.

Μέχρι τώρα, λέγαμε πως ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει χάρη στην πείρα των περισσότερων παικτών που διαθέτει στο ρόστερ του. Τώρα, με βάση το πρόσωπο που θα παρουσιάσει θα καταλάβουμε αν αυτός ο “κύκλος” έκλεισε. Διότι τη σεζόν που κλείνει σε λίγες εβδομάδες, το υλικό του ΠΑΟΚ έδειξε να λειτουργεί καλά στις “προκλήσεις”, κυρίως στην Ευρώπη, αλλά την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα χάθηκαν σημαντικοί αγώνες, όταν δεν κρατούσε χαμηλό καλάθι.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει, βέβαια, και το πρόγραμμα. Με την έννοια ότι, εάν ο ΠΑΟΚ ξεκινήσει από την Τούμπα τις υποχρεώσεις του με αντίπαλο για παράδειγμα τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ δεν νικήσει τον Ολυμπιακό Βόλου, τότε όλα θα ξεκινήσουν πάλι από “μηδενική βάση” από τη δεύτερη αγωνιστική. Εάν, όμως, ξεκινήσει από την Αθήνα και χάσει εκεί τότε οι έξι βαθμοί της διαφοράς από την κορυφή θα καλύπτονται πολύ δύσκολα.

Με λίγα λόγια ο σχεδιασμός εναπόκειται στην εμφάνιση της ομάδας τον Μάιο. Θα είναι το κριτήριο για την παραμονή ή όχι κάποιων παικτών. Ήδη για κάποιους ξένους ποδοσφαιριστές έχει “χτυπήσει το καμπανάκι”, αλλά για αυτό το μήνα, όλοι είναι αναντικατάστατοι.

Το μήνυμα του Θοδωρή Ζαγοράκη, άλλωστε, ήταν: “Ξεκουραστείτε, σκεφτείτε και σας θέλω δυνατούς τον Μάιο”. Άρα τις άγιες μέρες να κυριαρχήσει η φώτιση, η αγάπη, η ηρεμία. Ο σχεδιασμός μπορεί να ξεκίνησε αλλά όλα παραμένουν ρευστά.

ΠΗΓΗ: www.sportnet.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags