Facebook Pixel Η ίδια μάκινα με τις αδειοδοτήσεις
Life
| 2011-04-26 17:16:00

Η ίδια μάκινα με τις αδειοδοτήσεις

Η ίδια μάκινα με τις αδειοδοτήσεις

Ο Κώστας Καίσαρης καλεί την ΕΠΟ να δώσει εξηγήσεις και γράφει για τα καραγκιοζιλίκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αφορμή τις αδειοδοτήσεις όπου ο καθένας λέει.

Ούτε τις άγιες ημέρες του Πάσχα δεν έκαναν ρεπό, Πηλαδάκης και Βεντούρης. Η ανακοίνωση του Πανιωνίου βγήκε μέσω Ιταλίας που ήταν ο πρόεδρος με το πόλο και η απάντηση της Λάρισας μέσω Μυκόνου, που ήταν σε διακοπές ο δικός της πρόεδρος.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η ίδια μάκινα με τις αδειοδοτήσεις. Αυτοί που δεν παίρνουν, να φωνάζουν και να βάζουν στο τραπέζι, τα χρόνια της ιστορίας τους και αυτοί που θέλουν να επωφεληθούν, να επικαλούνται την τάξη και την νομιμότητα. Μια ακόμα αφορμή για να αναδεικνύεται η μπουρδελοποίηση, που κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η λογική του προκρούστη και ντούμπλε φας μάλιστα. Οι μεν να θέλουν να τεντώσουν τους νόμους για να χωρέσουν και στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερλιγκ, οι δε, να ζητούν τον αποκεφαλισμό όσων έχουν παρανομήσει και χρωστάνε.

Νούμερο ένα καραγκιοζιλίκι: Δεύτερη σεζόν που ισχύει η αδειοδότηση χωρίς να είναι ρητό και ξεκάθαρο, ποιος παίζει στη Σούπερλιγκ, αν μία ή περισσότερες ομάδες υποβιβαστούν. Αυτοί που έπαιζαν μέχρι τώρα στην κατηγορία, όπως Αστέρας Τρίπολης και Λάρισα ή οι επιλαχόντες της Β Εθνικής; Κάτι που έπρεπε να ήταν δεδομένο, παραμένει ζητούμενο. Η Σούπερλιγκ θέλει να επωφελούνται οι δικοί της. Το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ, έκρινε ότι ανεβαίνουν οι επιλαχόντες της Β Εθνικής. Με την τελική απόφαση να είναι ακόμα στον αέρα. Κάπως έτσι ο πονηρόβλαχος Βοιωτός, Γιάννης Κομπότης, φώναζε πέρυσι που έπαιζε στη Σούπερλιγκ ότι πρέπει να μένουν οι ομάδες της Α Εθνικής και τώρα που είναι στη Β Εθνική τσαμπουκαλεύεται για ν ανέβουν περισσότεροι από την κατώτερη κατηγορία.

Από εκεί και πέρα, ο καθένας βγαίνει και λέει ότι γουστάρει: Ο Πηλαδάκης, ότι η ΑΕΚ χρωστάει τα δάνεια της Αγγλίας και ο Πανιώνιος όσα και η Γουατεμάλα στο Δέλτα Νι Ταφ. Κι από κοντά και οι "ενδιαφερόμενοι" δημοσιογράφοι: "Ν ανοίξουν οι φάκελοι όλων των ομάδων για να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται. Πολλές είναι οι ομάδες που έχουν προβλήματα, αλλά η επιτροπή της ΕΠΟ κάνει τα στραβά μάτια". Κι άλλο που δεν θέλει ο κόσμος να σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης και να βγει στους δρόμους: "Κάτω τα ξερά σας από τον Ηρακλή". "Ο Πανιώνιος έχει 100 χρόνια ιστορίας".

Όπως έλεγε και ο Κώστας Αλαμάνος, για τον Απόλλωνα Σμύρνης, οι δάφνες, είναι πλέον για να τις βάζουν στις φακές. Το ότι κάποιος έχει ιδρυθεί δύο αιώνες πριν δεν σημαίνει ότι έχει και το δικαίωμα να χρωστάει, ενώ η Λάρισα που ιδρύθηκε το 1964 και ο Αστέρας Τρίπολης το 1931, οφείλουν να πληρώνουν στην ώρα τους. Και για να λέμε του στραβού το δίκιο, μόνο στον ΟΦΗ, αναγνωρίζουν το πρόβλημα: "Μας λείπουν 500.000 ευρώ για την αδειοδότηση. Αν δεν τα βρούμε δεν παίζουμε στα πλέι οφ, και τέλος τα όνειρα για Α Εθνική".

Για όλους τους άλλους ισχύει, ότι, "τα παιχνίδια και οι κατηγορίες παίζονται στα γήπεδα και να μην προσπαθούν όσοι έπεσαν να παραμείνουν στην κατηγορία με πλάγιους τρόπους". Δεν είναι έτσι όμως. Αν ο Αστέρας Τρίπολης δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του θα είχε λεφτά για να κάνει ακόμα καλύτερες μεταγραφές και να έμενε πιθανόν στην κατηγορία. Όπως έκανε και επωφελήθηκε ο Ηρακλής. Αν είχε εξοφλήσει τους ποδοσφαιριστές και προπονητές που χρωστάει, όπως ορίζει ο νόμος, δεν θα είχε λεφτά για να δίνει έναντι, σε αυτούς που παίζουν τώρα, και να έχει μία ανταγωνιστική ομάδα με δυνατότητα παραμονής στην κατηγορία.

Ωστόσο και πέρα από τον όποιο φανατισμό, ο κάθε οπαδός, έχει κάθε δικαίωμα, να είναι δύσπιστος. Έχουν δοθεί τέτοια δικαιώματα και πολλά μάλιστα. Η ΕΠΟ λοιπόν όφειλε σε κάθε τέτοια περίπτωση, να δίνει εξηγήσεις. Όπως δίνουν τα δικαστήρια στην δημοσιότητα, τα σκεπτικά των αποφάσεών τους: Ο Ηρακλής δεν πήρε άδεια γι αυτούς τους λόγους. Ο Πανιώνιος επειδή είχε αυτές τις ελλείψεις. Δεν πρόκειται για τον φάκελο της Κύπρου, για να βγουν στη φόρα τα μυστικά του κράτους. Αντίθετα, όταν δεν υπάρχει, αιτιολόγηση, ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Είπαμε όμως: Μπουρδελοποίσηση και καραγκιοζιλίκι είναι συνυφασμένα με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags