Facebook Pixel Κουβέντα για καφενέ, σε τέτοιες ώρες, τα μεταγραφικά
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-27 21:41:00

Κουβέντα για καφενέ, σε τέτοιες ώρες, τα μεταγραφικά

Κουβέντα για καφενέ, σε τέτοιες ώρες, τα μεταγραφικά

O Kώστας Μιαούλης σχολιάζει τα μεταγραφικά σενάρια του ρεπορτάζ της ΑΕΚ και υποστηρίζει ότι επί της παρούσης οποιαδήποτε συζήτηση είναι... άκυρη.

Καταλαβαίνω πως και τα μεταγραφικά θέματα, για μια ομάδα που χρειάζεται οπωσδήποτε ενίσχυση το καλοκαίρι, είναι μέσα στην ημερήσια διάταξη.

Κατανοώ επίσης, πως αυτό μπορεί να συμβαίνει ακόμα και σε διάστημα που η ΑΕΚ παίζει τη χρονιά της επί της ουσίας, αφού το Σάββατο δίνει τελικό Κυπέλλου και ακολουθούν τα πλέι-οφ.

Ωστόσο, υπάρχει μια σειρά από σοβαρότατους λόγους, για τους οποίους αυτή τη στιγμή, μια κουβέντα γύρω από μεταγραφικούς στόχους για το καλοκαίρι, είναι άτοπη και άκυρη αυτή τη στιγμή.

Η «Ένωση» πάσχει σοβαρά εδώ και καιρό από μεταγραφικό σχεδιασμό. Μπορεί ν’ ακούγονται διάφορα ονόματα και να διατυπώσει κανείς την άποψη, πως ο τάδε είναι καλός παίκτης και μπορεί να προσφέρει, ότι ο άλλος είναι μέτριος και δεν κάνει. Αυτό που δεν μπορεί ουδείς να γνωρίζει ακόμα είναι κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα γίνει αυτός. Δηλαδή με ποιόν προπονητή και με βάση ποιο πλάνο και ποιανού ασφαλώς, θα κινηθεί η ΑΕΚ στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.

Έτσι, για παράδειγμα, ο Σολτάνι και ο Ζαϊρί μπορεί να είναι ποδοσφαιριστές, που ίσως απασχολήσουν την ΑΕΚ το καλοκαίρι. Το ζήτημα είναι με βάση ποιόν σχεδιασμό θ’ αποκτηθούν αυτοί οι παίκτες. Ακόμα και αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι ο Χιμένεθ παραμένει στην ομάδα, θα ήθελε αυτούς τους ποδοσφαιριστές ή πάμε να πάρουμε ό,τι βρούμε μπροστά μας, πιστεύοντας ότι έτσι θα κάνουμε ομάδα;

Οπότε αυτή τη στιγμή, οποιαδήποτε μεταγραφική συζήτηση για μένα είναι άκυρη. Πολύ περισσότερο μάλλον, από τη στιγμή που υπάρχει πλήρης αβεβαιότητα για το ποιοι είναι εκείνοι που θα συνεχίσουν και μετά το καλοκαίρι.

Δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν στα θαύματα και μάλιστα πολύ εύκολα. Ακόμα και αυτό να συνέβαινε όμως, καμία ομάδα δεν μπορεί να πορευθεί κάνοντας μεταγραφικό σχεδιασμό με περισσεύματα των άλλων ομάδων. Και δεν μπορεί να κάνει σχέδια, ποντάροντας σε παίκτες που έχουν ασταθή και ευμετάβλητη απόδοση από το ένα παιχνίδι στο άλλο.

Σοβαρή συζήτηση για τα μεταγραφικά της ομάδας, θα γίνει -όχι απλά μετά το τέλος των πλέι-οφ, αλλά όταν θα μάθουμε τι θα υπάρχει σίγουρα του χρόνου στην ομάδα, (για να γνωρίζουμε και τι χρειάζεται) αλλά και αν θα έχουμε τον ίδιο προπονητή.

ΠΗΓΗ: www.sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags