Facebook Pixel Δυστυχώς αυτό το παραμύθι έχει δράκο...
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-01 23:30:00

Δυστυχώς αυτό το παραμύθι έχει δράκο...

Δυστυχώς αυτό το παραμύθι έχει δράκο...

O Γιάννης Κυφωνίδης γράφει για το όνειρο της ΑΕΚ πριν τον τελικό και την αλήθεια... μετά από αυτόν.

Μετά από εννέα χρόνια η ΑΕΚ επέστρεψε στους τίτλους. Αυτό το «έχουμε 11 πρωταθλήματα και εννέα κύπελλα» που έλεγαν οι φίλοι της από το 2002 και μετά, άλλαξε. Ξεκόλλησε. Κανονικά η κιτρινόμαυρη πολιτεία θα έπρεπε σήμερα να ζει το όνειρο. Σε πολλά επίπεδα.

Το όνειρο

* Ο τεράστιος Νίκος Λυμπερόπουλος σήκωσε επιτέλους μία κούπα. Με προσωπικά στατιστικά που... ζαλίζουν την πλειοψηφία των συναδέλφων του δεν είχε γευθεί μέχρι το Σάββατο το βράδυ την χαρά ενός τίτλου. Κι έφτασε η ώρα αυτή. Πήρε το μετάλλιο του νικητή. Και βέβαια το άξιζε και με το παραπάνω.
* Η ΑΕΚ μετά από χρόνια εσωστρέφειας, προβληματισμού και απογοήτευσης κατάφερε να ξορκίσει τους εφιάλτες της. Να ξεσκονίσει τις προθήκες των τροπαίων της και να τοποθετήσει εκεί κάτι καινούργιο. Κάτι απαγορευμένο μέχρι χθες.
* Τα νέα παιδιά έζησαν στιγμές μοναδικές, άλλα μάλιστα για πρώτη φορά. Βλέποντας τα προηγούμενα χρόνια τους φίλους του να πανηγυρίζουν τίτλους ήρθε η μέρα που ξύπνησαν με το δικαίωμα να τους κάνουν πλάκα.

* Η ομάδα έφτασε απόλυτα δίκαια στο κύπελλο. Γκολ οφσάιντ του Λυμπερόπουλου, αλλά κι ένα πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του Δέλλα στη λαβή ελληνορωμαϊκής πάλης του Ολιβέιρα. Συνολικά όμως ήταν καλύτερη και το άξιζε. Καθαρό σκορ και μέχρι να φτάσει στον τίτλο, τέσσερις εκτός έδρας, 17-4 γκολ και προκρίσεις επί Πανθρακικού, Λάρισας, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.
* Μαζική προσέλευση στο γήπεδο παρά την απογοήτευση των δύο τελευταίων ετών και την ομίχλη στον ορίζοντα για το μέλλον της ομάδας. Κοντά 40.000 άνθρωποι που έφτασαν στο ΟΑΚΑ από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά κι από άλλες χώρες να βλέπουν από κοντά μία ιστορική στιγμή.

Η αλήθεια...

* Ούτε χίλιοι οπαδοί της μετέτρεψαν το γήπεδο σε αρένα. Δημιούργησαν επεισοδιακές καταστάσεις πριν καν αρχίσει ο τελικός και συνέχισαν το έργο τους κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα.
* Οι σχεδόν 40.000 υγιώς σκεπτόμενοι φίλοι του «Δικεφάλου» έμειναν παγωμένοι για περισσότερο από μισή ώρα βλέποντας τα έκτροπα και μη μπορώντας να πανηγυρίσουν. Ένας κόμπος η χαρά τους που λέει και το τραγούδι.
* Η εορταστική ατμόσφαιρα των πλέι οφ μετατράπηκε –πιθανότατα- σε ένα ψυχρό σκηνικό, αφού όπως όλα δείχνουν έρχεται τιμωρία.

* Ο ενθουσιασμός που πιθανότατα θα οδηγούσε τους «κιτρινόμαυρους» να αρχίσουν το κυνήγι του Τσάμπιονς Λιγκ από θέση ισχύος, μετριάζεται και έτσι αφαιρείται ενέργεια από την ομάδα.
* Οι νυν ιδιοκτήτες βρίσκουν ευκαιρία να απεμπλακούν εντελώς από κάτι που δεν τους αρέσει. Με την ομάδα κυπελλούχο σαφώς και είναι πιο εύκολο.
* Οι επίδοξοι επενδυτές σταματούν κάθε σκέψη να μπλέξουν με το ελληνικό ποδόσφαιρο που ακόμα και την ώρα της χαράς γίνονται επεισόδια.

Δυστυχώς αυτό το παραμύθι έχει δράκο...

ΠΗΓΗ: www.novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags