Facebook Pixel «Αν η παρουσία της αστυνομίας ήταν πιο δυναμική θα είχαμε νεκρούς»
Life
| 2011-05-03 20:33:00

«Αν η παρουσία της αστυνομίας ήταν πιο δυναμική θα είχαμε νεκρούς»

«Αν η παρουσία της αστυνομίας ήταν πιο δυναμική θα είχαμε νεκρούς»

Συνταρακτική ήταν η ομολογία του Αττικάρχη, Γιάννη Λιούκα, στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, πως στον τελικό του Κυπέλλου «εάν η παρουσία της αστυνομίας ήταν πιο δυναμική θα είχαμε νεκρούς»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αττικάρχης τόνισε ότι είχε διαθέσει πάρα πολύ μεγάλη δύναμη για τον επίμαχο αγώνα, ωστόσο, δεν μπορούσε να γίνει ουσιαστικά έλεγχος εισόδου των φιλάθλων, καθώς έμπαιναν κατά ομάδες (μπουλούκια), όπως χαρακτηριστικά είπε. Και αυτό γιατί είχαν χαλάσει τα «τουρνικέ» και δεν μπορούσαν να ελέγξουν τους εισερχόμενους.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν χρησιμοποιεί εκπαιδευόμενους σκύλους στα γήπεδα, ενώ δεν μπορούσε να γίνει ρίψη χημικών προκειμένου να αποτραπεί η επέκταση των επεισοδίων.

«Εάν η παρουσία της αστυνομίας ήταν πιο δυναμική θα είχαμε νεκρούς», φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεση του ο κ. Λιούκας, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «ανεξέλεγκτη».

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Κανελλόπουλος θα καλέσει τους εκπροσώπους της ΕΠΟ που είχαν συνάψει τη σύμβαση με την εταιρία ασφαλείας (security) του γηπέδου, τον υπεύθυνο της εταιρίας security, έναν από τους δύο διευθυντές του ΟΑΚΑ, καθώς και τους επικεφαλής αστυνομικούς διευθυντές που ήταν υπεύθυνοι για τα μέτρα τάξης στο ΟΑΚΑ.

Πηγή: sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags