Facebook Pixel Μη βάζετε τον Πρωθυπουργό να παραμυθιάζει...
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-06 19:43:00

Μη βάζετε τον Πρωθυπουργό να παραμυθιάζει...

Μη βάζετε τον Πρωθυπουργό να παραμυθιάζει...

Ο Βασίλης Σαμπράκος σχολιάζει την εμπλοκή του Γεωργίου Παπανδρέου στα θέματα της βίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και θεωρεί ότι αυτή η κίνηση έγινε απλά για το θεαθήναι.

Μάλιστα… «Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να δώσει μια τελευταία ευκαιρία στο ποδόσφαιρο», όπως είπε ο Παύλος Γερουλάνος μετά τη σύσκεψη με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ωραία λοιπόν. Αφού αποφάσισε ο Πρωθυπουργός να του κάνει την τιμή του ποδοσφαίρου να ασχοληθεί μαζί του, θα ήταν πολύ χρήσιμο να μας απαντούσε ο υπουργός Πολιτισμού, ή όποιος άλλος εκ των κυβερνητικών εκπροσώπων και λειτουργών, για ποιο λόγο αποφάσισε να το κάνει αυτό ο ΓΑΠ. Μην τυχόν και γίνει η έκπληξη και καταφέρει κάποιος από αυτούς να μας πείσει περί του αντιθέτου όλους εμάς που είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι τον έβαλαν τον Πρωθυπουργό να παραστήσει ότι κόπτεται για την κάθαρση στο ποδόσφαιρο μόνο για το θεαθήναι. Για την επικοινωνία.

Ολοι αυτοί που συμβουλεύουν τον Πρωθυπουργό έχουν την εντύπωση ότι αυτός με τις πράξεις και τον λόγο του απευθύνεται μόνο προς Ελληνες που δεν γνωρίζουν. Ναι, υπάρχουν πολλοί που δεν γνωρίζουν, που δεν έχουν εντρυφήσει στο αντικείμενο που πραγματεύεται με κάθε πράξη και κάθε λόγο του ο Παπανδρέου. Για παράδειγμα, αν ο Πρωθυπουργός προσπαθήσει με τον λόγο του ή με μια εικονική πραγματικότητα που δημιουργεί σε ένα πρωινό στο Μαξίμου, με μια συνεδρίαση, ότι ξέρει τον τρόπο για να λύσει το πρόβλημα στη μετάταξη των δημοσίων υπαλλήλων από μια ΔΕΚΟ σε μια άλλη, πιθανόν να με πείσει. Είναι πολύ πιθανό να το φάω το παραμύθι, αν υπάρχει τέτοιο. Διότι δεν γνωρίζω.

Αυτό ακριβώς τον βάζουν να κάνει στην υπόθεση του ποδοσφαίρου. Ολο αυτό που έγινε χθες, με τον Γερουλάνο, τον Πεταλωτή, τον Νικητιάδη και όποιον άλλον κυβερνητικό εκπρόσωπο έμπλεξε στην υπόθεση του ποδοσφαίρου είναι πιθανόν να έπεισε τη μητέρα μου, που δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, ότι «να, παιδί μου, είδες ο Πρωθυπουργός, ασχολήθηκε, θα το λύσει το πρόβλημα, θα το καθαρίσει το ποδόσφαιρο, άκουσες, είπε ανοχή τέλος, τελευταία και φαρμακερή, τώρα θα δεις». ΟΚ, η μητέρα μου, στα 65 της, που δεν έχει πάει ποτέ σε ποδοσφαιρικό αγώνα, υπάρχει μια πιθανότητα να το φάει το παραμύθι. Αν αυτός ήταν ο στόχος, ας δοθεί το credit στους συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Πού την πατάνε όλοι αυτοί; Στο γεγονός ότι πολλά εκατομμύρια Ελληνες «τυχαίνει» να έχουν ζήσει μέσα στο ποδόσφαιρο, να έχουν πάει πολλές φορές στο γήπεδο, να έχουν καταλάβει για ποιους λόγους συμβαίνουν όλα αυτά, να έχουν γευτεί τα δακρυγόνα, να έχουν βάλει στο πετσί τους το καθεστώς ατιμωρησίας, μαζί και τη διαφθορά του ποδοσφαίρου. Στην υπόθεση του ποδοσφαίρου ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη του δεν απευθύνονται σε Ελληνες που δεν γνωρίζουν. Είμαστε πλειοψηφία αυτοί που γνωρίζουμε. Και δεν είναι μόνο αυτό. Σε αντίθεση με πολλά άλλα πεδία της ζωής, η μπάλα μας καίει, μας πονάει, μας νοιάζει, διότι την αγαπάμε.

Αυτή είναι η μεγάλη, παραδοσιακή γκέλα των κυβερνήσεων. Δεν εννοούν να καταλάβουν πόσο την αγαπά την μπάλα ο Ελληνας, πόσο ταυτίζεται με την ομάδα του, πόσο θέλει να την υπερασπίζεται και πόσο τον πονάει που του έχουν στερήσει το αγαπημένο του παιχνίδι. Δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση πόσο καλά ξέρει ο Ελληνας τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και πόσο τον καίει. Ναι, εγώ θα φάω το παραμύθι με τις ΔΕΚΟ, διότι δεν τις αγαπώ, ούτε στήνομαι κάθε Τετάρτη και Κυριακή να δω πώς σηκώνει το ρεύμα η ΔΕΗ, ούτε πληρώνω διαρκείας εισιτήριο για να βλέπω την τοποθέτηση σωλήνων από τους εργάτες της ΕΥΔΑΠ, ούτε θα βάλω τα κλάματα αν μάθω ότι έχασε τον τίτλο της καλύτερης εταιρείας τηλεφωνίας ο ΟΤΕ. Ούτε ξέρω ούτε με νοιάζει, διότι δεν αλλάζω συναισθήματα από την πορεία των ΔΕΚΟ. Εκατομμύρια Ελληνες όμως θέλουν να ξέρουν, μαθαίνουν, αντιλαμβάνονται και καίγονται να ξέρουν τι γίνεται, τι συμβαίνει και τι θα συμβεί με την αγαπημένη τους ομάδα και το αγαπημένο τους άθλημα, το ποδόσφαιρο.

Αν τον έχετε βάλει να ασχοληθεί ίσα ίσα για να μας παραμυθιάσει ότι ασχολείται και ότι τάχα θέλει να καθαρίσει το ποδόσφαιρο, γλιτώστε τον από αυτήν την γκέλα τον Πρωθυπουργό, κύριοι συνεργάτες. Διότι δεν είναι μόνο που είστε άσχετοι, όπως αποδεικνύει περίτρανα ο τρόπος που χειριστήκατε το θέμα χθες. Τον βάζετε και σε κίνδυνο. Κι όταν θα δει τίποτα καμένα λάστιχα σε εθνικές οδούς ή τίποτα σφαγμένους σε συμπλοκές, όχι μόνο δεν θα σας δώσει credits, αλλά θα σας στείλει από εκεί που του ήρθατε. Μην παίζετε ούτε με τον ποδόσφαιρο ούτε με τον Πρωθυπουργό.

ΠΗΓΗ: exedra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags