Facebook Pixel Το πρώτο σίγουρο βήμα
Life
| 2011-05-09 18:43:00

Το πρώτο σίγουρο βήμα

Το πρώτο σίγουρο βήμα

Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει την κυριακάτικη νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου.

Η συνταγή του εξαιρετικού κέντρου χάρισε στην ΑΕΚ μία σημαντικότατη νίκη, με εικόνα που πείθει ότι, στη χειρότερη περίπτωση, η «Ένωση» θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της στα πλέι-οφ.

Με το «καλημέρα» της διαδικασίας βρίσκεται πάνω από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, χωρίς αυτό, βέβαια, να σημαίνει τίποτα, αν δεν υπάρξει συνέχεια.

Όμως, τα στοιχεία που δίνουν περιθώρια για αισιοδοξία, απέναντι στον κακό της δαίμονα στην κανονική περίοδο ήταν αρκετά και σημαντικά.

Η τριάδα Ντιόπ, Μάκου, Μίτσελ λειτούργησε εξαιρετικά, απαγορεύοντας στον Ολυμπιακό Βόλου, ίσως και για πρώτη φορά στη φετινή περίοδο, να κάνει την παραμικρή ευκαιρία.

Ευχάριστη έκπληξη, δείχνοντας πως ο Χιμένεθ μπορεί να ποντάρει πάνω του σε έναν ρόλο που πιστεύω ότι ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε να έχει αξιοποιηθεί νωρίτερα μέσα στη σεζόν, αποτέλεσε ο Λεονάρντο.

Παίζοντας σαν δεύτερος κυνηγός, προκάλεσε τρομερούς «πονοκεφάλους» στην αντίπαλη άμυνα και ήταν αυτός που καθοδήγησε στη νίκη την ΑΕΚ στο πρώτο μέρος με την προσωπική φάση στο πέναλτι.

Αν και ο Μπαχά στην επανάληψη ήταν πιο αποτελεσματικός θεωρώ πως η ΑΕΚ θα είχε πάρει μια ακόμα πιο άνετη και πειστική νίκη, μην ξεχνάμε, όμως, πως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διαδικασία που δεν χωράνε λάθη και μετράνε αποκλειστικά οι πόντοι. Κι ασφαλώς περιθώριο για να διορθώσεις τη «γκέλα» δεν υπάρχει.

Η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί «λαβωμένη» στο ματς της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Σίγουρα, όμως, την ψυχολογία θα την έχει με το μέρος της και η πίεση σίγουρα έχει περάσει πλέον στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Η μεθοδική και καλά αμυντικά «στημένη» ΑΕΚ, απέδειξε ότι μπορεί φέτος να τα καταφέρει κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αν δεν χάσει η «Ένωση» πιστεύω πως παίρνει προβάδισμα για την πρωτιά στα φετινά πλέι-οφ.

ΠΗΓΗ: www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags