Facebook Pixel Βόμβα Βαρουφάκη στους Financial Times!
Life
| 2015-02-02 23:29:00

Βόμβα Βαρουφάκη στους Financial Times!

Βόμβα Βαρουφάκη στους Financial Times!

Tέρμα το αίτημα για διαγραφή του ελληνικού χρέους!

Τέλος στο αίτημα της Ελλάδας για την διαγραφή χρέους λέει με δήλωσή του στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. 

Αντίθετα, πλέον η ελληνική πλευρά ζητά την αντικατάσταση του χρέους με νέα ομόλογα, βάσει της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τονίζει ο κύριος Βαρουφάκης. 

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται πως πλέον η ελληνική πλευρά «γλιτώνει» την ανάγκη να χρησιμοποιούμε τον όρο «κούρεμα», που δεν γίνεται αποδεκτός από τους συνομιλητές.

Στο άρθρο τους που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της οικονομικής εφημερίδας, οι Financial Times επισημαίνουν πως πλέον η νέα ελληνική κυβέρνηση αποκάλυψε τις προτάσεις της στους δανειστές της την Δευτέρα, στους οποίους πλέον ζητά ανταλλαγή του χρέους.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, επισημαίνεται στο άρθρο, παρουσίασε το σχέδιο του στο τέλος μιας δραματικής εβδομάδας, κατά την οποία οι Ευρωπαίοι εταίροι της χώρας, ταρακουνήθηκαν επανειλημμένως από τα λεγόμενα των Ελλήνων. 

Σε μια προσπάθεια να φανεί περισσότερο κατευναστικός, μετά τη δήλωση Όσμπορν πως η διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη αποτελεί το μεγαλύτερο ρίσκο για την παγκόσμια οικονομία, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε στους FT , ότι η κυβέρνηση δεν ζητά πλέον την διαγραφή του χρέους των 315 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αντίθετα, θα ζητήσει ένα «μενού» ανταλλαγής ομολόγων, που θα περιλαμβάνει δύο τύπους ομολόγων.

Ο πρώτος θα αφορά στην αύξηση του ΑΕΠ και θα αντικαταστήσει τα ευρωπαϊκά δάνεια από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ο δεύτερος θα αφορά «αέναα» ομόλογα (που δεν θα λήγουν ποτέ) και θα αντικαταστήσουν εκείνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags