Facebook Pixel Ακραίο σενάριο περί κατάργησης της ΕΠΟ!
Life
| 2011-05-13 10:00:00

Ακραίο σενάριο περί κατάργησης της ΕΠΟ!

Ακραίο σενάριο περί κατάργησης της ΕΠΟ!

Αν στη Super League θεωρούν ότι έχει κλείσει το θέμα του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη, κάνουν λάθος.

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι μόνο αν παρθεί μία τόσο σκληρή απόφαση θα πάρουν οι ΠΑΕ σοβαρά μέτρα για την καταπολέμηση της βίας. Διαφορετικά, κάθε φορά που θα συμβαίνουν παρατράγουδα στα γήπεδα, οι παράγοντες θα καταδικάζουν τα επεισόδια, θα δίνουν νέες υποσχέσεις και στο τέλος δεν θα γίνεται απολύτως τίποτα.

Ετσι, ο κύκλος της βίας συνεχίζεται στη χώρα μας, αφού μέχρι τώρα κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί να λύσει αυτό το πρόβλημα, που είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο απομακρύνεται ο κόσμος από τα γήπεδα.

Φέτος τα κρούσματα βίας, εντός και εκτός γηπέδων, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο με αποκορύφωμα όσα διαδραματίστηκαν στον τελικό του Κυπέλλου (Ατρόμητος ? ΑΕΚ), ο οποίος υποτίθεται ότι είναι η γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κυβερνητικά στελέχη έχουν συζητήσει για το πώς θα αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη. Αυτό θα γίνει με την ψήφιση ενός νόμου που θα καταργεί την ΕΠΟ και θα διορίζει νέα διοίκηση, η οποία δεν θα ενημερώσει την UEFA για το ποιες ομάδες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις διοργανώσεις της.

Αυτό μπορεί να παραπέμπει σε άλλες εποχές, αλλά κάποιος πρέπει να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο, έστω και με μία ακραία απόφαση. Αλλωστε, η διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έχει αποτύχει και στον τομέα της αντιμετώπισης της βίας, αφού τα γήπεδα είναι το βασίλειο των χούλιγκαν.

Θα έχει επιπτώσεις και στην εθνική

Σαφώς και δεν είναι εύκολη η απόφαση για τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις διοργανώσεις της UEFA. Γιατί, αν η κυβέρνηση καταργήσει τη διοίκηση της ΕΠΟ, τότε εκτός διοργανώσεων θα βρεθεί και η εθνική ομάδα, που διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις την πρόκρισή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012 που θα διεξαχθεί στην Ουκρανία και την Πολωνία.

Από την άλλη, όμως, κάτι πρέπει να γίνει για να χτυπηθεί και στη χώρα μας ο χουλιγκανισμός. Δεν μπορεί σε μια πολιτισμένη χώρα να γίνονται έκτροπα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και να μην ασχολείται κανένας σοβαρά με αυτή τη «γάγγραινα». Δυστυχώς, στη Super League τα επεισόδια έχουν γίνει συνήθεια και δεν προκαλούν έκπληξη.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags