Facebook Pixel Γίνεται «πόλεμος» με Γερμανία στο Eurogroup
Life
| 2015-07-11 20:47:00

Γίνεται «πόλεμος» με Γερμανία στο Eurogroup

Γίνεται «πόλεμος» με Γερμανία στο Eurogroup

Διαβάστε τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες. Ποιοι στηρίζουν την Ελλάδα και τι συμβαίνει με την περίφημη πρόταση Σόιμπλε.

Μία μεγάλη μάχη φαίνεται πως δίνει τις τελευταίες ώρες η χώρα μας, ώστε να πείσει τους δανειστές στο Eurogroup ότι μπορούν να μας εμπιστευτούν για το 3ο πακέτο ενίσχυσης και ότι θα εφαρμόσουμε όλα τα μέτρα που εμείς προτείνουμε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μεγάλοι σύμμαχοι της Ελλάδας είναι η Γαλλία, η Μάλτα, η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Ιταλία που υποστηρίζουν την ελληνική πρόταση, τη στιγμή που πολλοί ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης είπαν στον Έλληνα ομόλογό τους, ότι η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει περαιτέρω από μια αρχική δέσμη προτάσεων για μεταρρυθμίσεις, εάν θέλει να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για ένα σχέδιο διάσωσης.

Το κλίμα πάντως δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό και όπως μετέφερε πριν λίγο η απεσταλμένη του MEGA, μέσα στη συνεδρίαση του Eurogroup γίνεται μάχη, με την Γαλλία να υπερασπίζεται την χώρα μας απέναντι στην Γερμανία!

Όσον αφορά πάντως το περίφημο σχέδιο του Βόλφγκανκ Σόιμπλε, οι πληροφορίες που έρχονται είναι πολύ μπερδεμένες. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα FAZ, o Γερμανός Υπουργός πρότεινε να υπάρξει ένας περιορισμένος χρόνος, πέντε χρόνια, όπου η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ, ωστόσο κάτι τέτοιο διαψεύστηκε από την Ελλάδα.

Το ίδιο συνέβη και από Μέσα του εξωτερικού, που κάνουν λόγο για... επικοινωνιακά παιχνίδια της Γερμανίας για το εσωτερικό της χώρας της, αν και το γαλλικό πρακτορείο AFP μεταδίδει τώρα πως υπάρχει έγγραφο που περιγράφει το time out της χώρας από τη ζώνη του ευρών, το οποίο όμως δεν έχει ακόμη κατατεθεί ή συζητηθεί στο τραπέζι του eurogroup!

Τρελάθηκε ο Τσίπρας, ο πρώτος που φεύγει από ΣΥΡΙΖΑ. Κλικ   ΕΔΩ  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags