Facebook Pixel Ο υδραυλικός Κάρλος, ο τούρμπο-Καράμπελας και οι μικροί ήρωες
Life
| 2011-07-22 12:44:00

Ο υδραυλικός Κάρλος, ο τούρμπο-Καράμπελας και οι μικροί ήρωες

Ο υδραυλικός Κάρλος, ο τούρμπο-Καράμπελας και οι μικροί ήρωες

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου μεταφέρει από τη Σλοβενία της εντυπώσεις του μετά τις πρώτες πέντε ημέρες δουλειάς υπό τις οδηγίες του αυστηρού αλλά και δίκαιου λοχαγού Χιμένεθ. Ξεχωρίζει ο Κάρλος, αφήνουν υποσχέσεις οι πιτσιρικάδες.

Με διπλές προπονήσεις στο 100% και έναν προπονητή να βρίσκεται διαρκώς πάνω από το κεφάλι σου (κάνοντας παρατηρήσεις αλλά και επικροτώντας όλες τις καλές προσπάθειες και τη διάθεση των παικτών) δεν είναι εύκολο να παρουσιάσεις και τις αληθινές πτυχές του ταλέντου σου. Βέβαια κάποια πράγματα φωνάζουν από μακριά.

Σήμερα θα μιλήσουμε μόνο για τα όμορφα, εστιάζοντας σε 2-3 στοιχεία για τα οποία κάποιοι ποδοσφαιριστές ξεχωρίζουν. Η συνολική αποτίμηση στην οποία θα σημειωθούν και τα αρνητικά συμπεράσματα της προετοιμασίας θα γίνει μετά το τέλος αυτής, σήμερα θα επικεντρωθούμε περισσότερο στα πρόσωπα:

Χοσέ Κάρλος, ο νέος υδραυλικός: Δύσκολο το να ισχυριστεί κανείς ότι είναι έστω ισάξιος του Νάτσο Σκόκο, όμως αυτό ούτε δίκαιο είναι αλλά ούτε και το ζητούμενο. Αυτό που διαπιστώνουμε εμείς είναι ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, "υδραυλικές" κινήσεις αλλά και ηγετική διάθεση. Αναμφίβολα θα είναι κάτι το ξεχωριστό στη μεσαία γραμμή της Ένωσης, το θέμα είναι αν θα παρουσιάσει συνέπεια και διάρκεια στο παιχνίδι του.

Νίκος Καράμπελας, το ασταμάτητο μοτέρ: Σου δίνει την εντύπωση ότι δεν κουράζεται ποτέ παρόλο που είναι εξίσου ενεργητικός και δραστήριος σε όλη την αριστερή πτέρυγα, δεν αρκείται δηλαδή στις ανασταλτικές υποχρεώσεις του. Πολύ δυνατός και αποφασιστικός στα μαρκαρίσματά του, δεν αφήνει μονομαχία δίχως να βγάλει το 100% κι αν τη χάσει, θα επιστρέψει με το ίδιο πείσμα για να δώσει και δεύτερη. Και τρίτη... Συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από την περυσινή καλή σεζόν του και δεν χάνει με τίποτα τη θέση του βασικού.

Έλφαρ Χέλγκασον, μία ευχάριστη έκπληξη: Ο 22χρονος στόπερ από την Ισλανδία έδινε στις προπονήσεις την εντύπωση ότι χρειάζεται πολλή δουλειά για να κερδίσει χρόνο συμμετοχής. Στο φιλικό με την Οντράντσι παρουσίασε διαφορετικό πρόσωπο και παρά τη δεδομένα ισχνή δυναμικότητα του αντιπάλου, ορισμένα συμπεράσματα δεν αλλοιώνονται. Όπως η αποφασιστικότητα, οι σωστές τοποθετήσεις, οι σίγουρες αποφάσεις και ο δυναμισμός, στοιχεία που τον διέκριναν στις κινήσεις του.

Γιώργος Νικόλτσης, ο εκλεκτός του Μανόλο: Ο Χιμένεθ δεν συμφώνησε με την απόκτηση του σέρβου επιθετικού Ογκνιέν Οζέγκοβιτς (τον οποίο δοκίμασε στα Σπάτα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε), ούτε τρελάθηκε με τον Ρουμάνο Χιμτσίνσκι που από σίγουρη μεταγραφή έγινε ανέτοιμος για την ΑΕΚ. Έκοψε επίσης από την προετοιμασία τον Φροξυλιά και τον Αμπντουραχμάνι. Πήρε όμως μαζί του τον 19χρονο Νικόλτση (ή Νικολίτση όπως τον αποκαλεί ο ίδιος) που έχει πάνω κάτω την ίδια ηλικία με τους προαναφερθέντες και θα προσπαθήσει να τον φέρει στον αφρό! Ο μικρός έχει καλά στοιχεία, αλλά ο ίδιος παραδέχθηκε ότι πρέπει να βελτιωθεί στην εκτέλεση.

Νικόλας Εγγλέζου, ζει το όνειρό του: Οι πληροφορίες (και μαρτυρίες) λένε ότι ο νεαρός κύπριος αριστερός μπακ-χαφ είχε γίνει ο εφιάλτης του Γιάννη Φετφατζίδη σε αγώνα της εθνικής νέων της Ελλάδας με την αντίστοιχη της Κύπρου. Ο 18χρονος αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής δείχνει ότι διαθέτει εξαιρετική κατάρτιση για την ηλικία του και δεν παρουσιάζεται "ψαρωμένος" ή φοβισμένος, τουναντίον διακρίνεται για το ποδοσφαιρικό θράσος του. Η ΑΕΚ δεν διαθέτει (πλην του Λαγού που όμως προορίζεται για μεσοεπιθετικό ρόλο) άλλον αριστεροπόδαρο παίκτη πίσω από τον Καράμπελα γι αυτό και αν δεν αποκτηθεί άλλος, ο μικρός ενδέχεται να έχει από εφέτος ευκαιρίες που δεν θα περίμενε.

Σάββας Γκέντζογλου, ανεβασμένος αλλά και φευγάτος: Πωλείται ακριβώς τη στιγμή που δείχνει ιδιαίτερα προσγειωμένος και περισσότερο προσηλωμένος από ποτέ. Η γνώμη μας δεν αλλάζει, ο Σάββας είναι ένας έτοιμος ποδοσφαιριστής που μπορεί να ανεβάσει θεαματικά την καριέρα του αν το επιθυμεί και επικεντρωθεί σε αυτό ο ίδιος. Η παρουσία του εδώ στο Τόπλιτσε είναι η πιο ώριμη των τελευταίων ετών και συνάμα αρκούντως πληθωρική στο ρόλο του αμυντικού μέσου. Το ανέβασμα του όμως μάλλον συμπίπτει με τη διαφαινόμενη πώλησή του στη βελγική Γκενγκ.

Δημήτρης Σιαλμάς, με το 11 στην πλάτη: οι πληροφορίες λένε ότι δάκρυσε από χαρά και συγκίνηση όταν πάτησε για πρώτη φορά το χορτάρι του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα. ΑΕΚτζής (και μάλιστα δηλωμένος) από κούνια, ζήτησε και πήρε το νο. 11 που φορούσε ο Θωμάς Μαύρος και αργότερα ο Ντέμης Νικολαΐδης. Μία φανέλα με μεγάλο βάρος την οποία δεν φοβάται να φορέσει και επιθυμεί να τιμήσει. Έχει ικανοποιήσει τον Χιμένεθ με την παρουσία του και δεν θα αποτελέσει έκπληξη το να "καπαρώσει" θέση στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ, είτε ως δεξιός χαφ-εξτρέμ, είτε ως επιθετικός.

* Από τη συγκεκριμένη "δοκιμασία" και πριν την τελική αξιολόγησή τους για τα πεπραγμένα τους στην προετοιμασία, θα περάσουν όλοι οι ποδοσφαιριστές και τερματοφύλακες της ομάδας μέχρι να επιστρέψουμε από τη Σλοβενία.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags