Facebook Pixel Στολή Βίκινγκ φοράει ο ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2011-07-23 23:39:00

Στολή Βίκινγκ φοράει ο ΠΑΟΚ

Στολή Βίκινγκ φοράει ο ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Μίνος αρθρογραφεί για το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ...

> Από την χώρα των Βίκινγκ ξεκινά τελικά το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ. Μετά την αλλαγή της έδρας, ο Δικέφαλος του Βορρά καλείται μέσα σε λίγα 24ωρα να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να είναι έτοιμος για την πρώτη επίσημη αναμέτρηση, που θα γίνει στο Όσλο, κόντρα στη Βαλερένγκα.

> Αυτή τη φορά, οι παίκτες του Δικεφάλου πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα. Οι Νορβηγοί ζήτησαν αλλαγή της έδρας, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα ευνοϊκό για τον ΠΑΟΚ, καθώς σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος για την της ομάδα της Θεσσαλονίκης, τα πράγματα σε μια εβδομάδα θα είναι πολύ δύσκολα. Οι Νορβηγοί θέλουν να εκμεταλλευτούν και τις καιρικές συνθήκες, που επικρατούν στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό ζήτησαν το πρώτο παιχνίδι να γίνει στην έδρα τους. Θέλουν να κρατήσουν τις περισσότερες πιθανότητες νίκης για να έχουν ελπίδες και στη ρεβάνς.

> Πριν δύο χρόνια, πάλι στο Όσλο, πάλι με την Βαλερένγκα, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ανάλογη πορεία στο Γιουρόπα λιγκ. Επικράτησε σχετικά εύκολα εκεί, αλλά η ρεβάνς έκρυβε απρόοπτα και τελικά η πρόκριση ήρθε με τα εκτός έδρας γκολ. Το ευρωπαϊκό όνειρο μπορεί να έχει συνέχεια, φτάνει να αντιληφθούν όλοι ότι η σκανδιναβική ομάδα είναι πιο έτοιμη και δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

> Ο Λάζλο Μπόλονι και οι παίκτες του πρέπει να αντιληφθούν έγκαιρα και πιστεύω ότι το έχουν ήδη κάνει, την μεγάλη σημασία του αγώνα της 28ης Ιουλίου. Είναι απαραίτητο η ομάδα θέλει να δώσει συνέχεια στην πολύ καλή πορεία που είχε κατά την διάρκεια της περιόδου 201-11 στην Ευρώπη. Οι προσθήκες των Ρομπέρ και Γεωργιάδη, όπως και του Ρουμάνου μέσου Λαζάρ, μποορύν να δώσουν μια διαφορετική χροιά στην ενδεκάδα, σε συνδυασμό με την εμπειρία βασικών παικτών, που ξέρουν καλά τα… κατατόπια στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

> Συμπερασματικά: απαιτείται αφοσίωση στον επιδιωκόμενο στόχο. Δεν πρέπει τώρα, παραμονές καθοριστικών παιχνιδιών, να υπάρξει αποπροσανατολισμός. Να έχουν, δηλαδή, οι παικτες το μυαλό τους σε χρήματα που τους οφείλονται ή σε πιθανές διοικητικές εξελίξεις. Θεωρώ ότι η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει να βρει τις κατάλληλες λύσεις, γνωρίζοντας ότι προέχει η συσπείρωση και η ενότητα μπροστά στην μεγάλη πρόκληση, που διανοίγεται και δεν είναι άλλη από την ευρωπαϊκή πορεία του Δικεφάλου.

ΠΗΓΗ: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags