Facebook Pixel "Όλα πήγαν τέλεια με Σπανούλη"
Life
| 2011-07-25 16:34:00

"Όλα πήγαν τέλεια με Σπανούλη"

"Όλα πήγαν τέλεια με Σπανούλη"

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο ιατρός που έκανε την επέμβαση στον Βασίλη Σπανούλη μιλάει για το χειρουργείο και το χρόνο αποκατάστασής του που προσδιορίζεται περί τα τέλη Αυγούστου.

Ο «Kill-Bill» διαπίστωσε μετά τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας της Εθνικής ότι το σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών δεν είχε υποχωρήσει και έτσι αποφάσισε να προχωρήσει σε επέμβαση για να εξαφανιστούν οριστικά οι ενοχλήσεις.

Επέστρεψε από το Καρπενήσι και αμέσως επισκέφθηκε τον καθηγητή χειρουργικής, Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη. Αυτός του συνέστησε να μπει άμεσα στο χειρουργείο, όπερ και εγένετο.

Ο Σπανούλης υποβλήθηκε σε επέμβαση το πρωί της Δευτέρας και ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης μίλησε λίγη ώρα αργότερα στο gazzetta.gr εξηγώντας ότι «ο αθλητής ίχε το σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών στην αριστερή πλευρά. Η επέμβαση εξελίχθηκε άριστα. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Όλα πήγαν τέλεια. Ξύπνησε αμέσως και είναι πολύ ευδιάθετος».

Σχετικά με τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε, ο χειρούργος εξήγησε ότι «η δική μου προτίμηση εδώ και πολλά χρόνια είναι να γίνεται λαπαροσκοπικά η επέμβαση. Αντί να κάνουμε τομές και να τραυματίζουμε τα κοιλιακά τοιχώματα, τα κάνουμε όλα αυτά λαπαροσκοπικά. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο, η ανάρρωση πιο γρήγορη και έτσι προσδιορίζουμε το πρόβλημα καλύτερα. Ξέρουμε δηλαδή ακριβώς που είναι το πρόβλημα, το διορθώνουμε αμέσως και έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα».

Η μετεγχειρητική πορεία του διεθνή γκαρντ είναι αρκετά ταχεία, αφού όπως εξήγησε ο ιατρός «θα ακολουθήσει πρόγραμμα αποκατάστασης μέχρι να είναι έτοιμος να επανέλθει. Μετά από περίπου δέκα μέρες θα ξεκινήσει ενδυνάμωση και επαναφορά σε αθλητικές δραστηριότητες».

Ο Σπανούλης αναμένεται να πάρει εξιτήριο το πρωί της Τρίτης και σχετικά με το χρόνο επιστροφής του στη δράση ο κ. Κωνσταντινίδης εκτιμά ότι «σε αυτές τις περιπτώσεις περιμένουμε να δούμε την πορεία του αθλητή, αλλά προσδιορίζεται περίπου στις 4-6 εβδομάδες. Δεν υπάρχει άλλωστε λόγος να βιαστεί».

Αυτό σημαίνει ότι ο γκαρντ του Ολυμπιακού θα χάσει πέρα από το Ευρωμπάσκετ και ένα μικρό μέρος από την προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» που αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο 15μερο του Αυγούστου.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags