Facebook Pixel Να σου πω μια ιστορία (10)
Life
| 2011-07-26 19:05:00

Να σου πω μια ιστορία (10)

Να σου πω μια ιστορία (10)

Ο Βασίλης Σκουντής συνεχίζει να... ζηλεύει τον Αργεντινό ψυχαναλυτή Χόρχε Μπουκάι και γράφει τη δέκατη ιστορία από τους 12 νέους φίλους του απ’ όλον τον κόσμο! Από τη Νότια Κορέα αυτή τη φορά, με όχημα της γνωριμίας μας τα μπαστούνια του μπέιζμπολ, που είναι το εθνικό άθλημα της χώρας...

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ: Σας γράφω πλέον από την Αθήνα, αλλά εξακολουθεί να ισχύει η αρχική προειδοποίηση ότι θα σας ζαλίσω για κάμποσες μέρες ακόμη (για την ακρίβεια του πράγματος, δύο και σήμερα) μεταφέροντας σας μικρές αθλητικές ιστορίες απ' όλον τον κόσμο. Τύχη αγαθή, που λένε (και το εννοώ διότι τέτοιες εμπειρίες είναι όντως συναρπαστικές) με έφερε τις προάλλες στη Φρανκφούρτη και στο Βερολίνο, ως τον μοναδικό Έλληνα προσκεκλημένο σε ένα εκπαιδευτικό δημοσιογραφικό ταξίδι το οποίο διοργανώνουν η γερμανική κυβέρνηση και το Ινστιτούτο Γκαίτε. Ξαφνικά, λοιπόν, μαζευτήκαμε δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ από δεκατρείς διαφορετικές χώρες, κάποιες από τις οποίες συνιστούν πολύ ξεχωριστές περιπτώσεις διότι απλούστατα είναι ανεξερεύνητες από την καθημερινότητα μας ή ακόμη και άγνωστες! Σας συστήνω λοιπόν έναν-έναν τους καινούργιους φίλους μου ζητώντας από τον καθένα -στο πλαίσιο αυτής της παγκοσμιοποιημένης σχέσης μας- να διηγηθεί μια ιστορία από τον αθλητισμό της πατρίδας του, για λογαριασμό των αναγνωστών του Gazzetta.gr. Σειρά σήμερα έχει η ένατη την οποία υπογράφει ο Νοτιοκορεάτης δημοσιογράφος (που δεν θα μπορούσε να λέγεται αλλιώς, παρά) μόνο Κιμ! Για την ακρίβεια είναι ο Γιονγκ-Σεόκ Κιμ, ο οποίος εργάζεται στην καθημερινή πολιτική εφημερίδα Ηankook Ilbo (Oι Καιροί της Κορέας).

ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΣΩ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ: Η Νότια Κορέα βρίσκεται στην ανατολική Ασία και συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα, με την οποία ήμασταν ενιαία χώρα έως το 1945. Έχουμε πληθυσμό 49.000.000 κατοίκους και πρωτεύουσά μας είναι η Σεούλ, στην οποία μένουν περίπου έντεκα εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ εδρεύουν εταιρίες κολοσσοί όπως η Samsung, η LG, η Hyundai Motors και η Kia Motors. Ανέφερα επίτηδες αυτές τις εταιρίες διότι συμβολίζουν σε μεγάλο βαθμό την τεράστια ανάπτυξη της χώρας μου, η οικονομία της οποίας άρχισε να προοδεύει ραγδαία μετά τον πόλεμο ανάμεσα στη Νότια και στη Βόρεια Κορέα (σ.σ. διήρκεσε τρία χρόνια, με τη συμμετοχή και πολλών Ελλήνων και ολοκληρώθηκε σαν αύριο, 27 Ιουλίου του 1953) με βασικούς μοχλούς τη βαριά βιομηχανία και το εμπόριο. Οι κυριότερες θρησκείες στην πατρίδα μου είναι ο χριστιανισμός και ο βουδισμός, ενώ η κορεατική γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με την κινεζική ή την ιαπωνική.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags