Facebook Pixel Βοήθεια! Ήρθε ο Πλατινί να μας σώσει...
Life
| 2011-07-27 15:33:00

Βοήθεια! Ήρθε ο Πλατινί να μας σώσει...

Βοήθεια! Ήρθε ο Πλατινί να μας σώσει...

Από τη στιγμή που ακούς ολόκληρο Πλατινί να σου λέει σοβαρά σοβαρά... «μου έκανε εντύπωση το πόσο πολλά πράγματα ήξερε γύρω από το ποδόσφαιρο ο Γιώργος Παπανδρέου», σηκώνεις τα χέρια ψηλά.

Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος...

Παύεις να πιστεύεις οτιδήποτε σου πει από κει και πέρα. Και φυσικά σταματάς να ελπίζεις ότι υπάρχει έστω και μία περίπτωση στο εκατομμύριο να ήρθε εδώ για να διορθώσει πράγματα και να λύσει προβλήματα.

ΟΣΟΙ... «ειδικοί» και να φτάσουν απ' έξω, όση... «τεχνογνωσία» και να πάρουμε, όσους «μηχανισμούς» και να φτιάξουμε, η ουσία είναι πως δεν θα σταματήσουν να μας δουλεύουν και μάλιστα με τη σφραγίδα της ίδιας της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Απλά, οι δηλώσεις του Πλατινί ήρθαν να δέσουν μ' εκείνα που πίστευαν όσοι έλεγαν εδώ και μέρες ότι... μην παραμυθιάζεστε, η επίσκεψή του είναι απλά ένα επικοινωνιακό τρικ, ώστε να βγουν τα απαραίτητα τηλεοπτικά και φωτογραφικά πλάνα και να γίνουν οι δηλώσεις εκείνες που θα προσπαθήσουν να δείξουν στους αφελείς πως ό,τι και να γίνει από δω και πέρα θα είναι το σωστό, επειδή θα έχει τις ευλογίες της ανώτερης ποδοσφαιρικής Αρχής.

Ο ΠΛΑΤΙΝΙ έπαιξε τέλεια το ρόλο του. Στην πραγματικότητα, νομιμοποίησε με την παρουσία του όλες εκείνες τις αποφάσεις που περιμένουμε με μαθηματική ακρίβεια από τον... Οκτώβριο και μετά, όταν θα έχουν αρχίσει τα νέα πρωταθλήματα, και που θα ρίχνουν τους υπεύθυνους για την υπόθεση με τα στημένα στα μαλακά, επειδή θα έχουν αρχίσει πια τα πρωταθλήματα και κανένας δεν θα τολμάει να ρίξει ομάδες στη μέση της σεζόν. Αλλωστε, ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ το είπε ξεκάθαρα: «Δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις και να τιμωρήσουμε βάσει εικασιών. Πρέπει να έχουμε αποδείξεις», οι οποίες μάλλον δεν υπάρχουν μέσα στις 1.200 σελίδες της δικογραφίας, οπότε... τις ψάχνουν και μόλις τις βρουν, θα μας ειδοποιήσουν! Μην ξεχνάμε πως χρειάζονται αργά και προσεκτικά βήματα, μην τυχόν και πέσουμε σε καμιά νέα υπόθεση Ντρέιφους και καταδικαστεί κατά λάθος κάποιος αθώος...

ΚΑΙ ΤΟ πρωτάθλημα, για να μην ανησυχείτε, θ' αρχίσει στις 27 Αυγούστου, κανονικά, ώστε να μην προλάβουν να απολογηθούν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι κι αρχίσουν να στριμώχνονται οι ομάδες τους και κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Στην Τουρκία, που ήθελαν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση πριν αρχίσουν να παίζουν για τη νέα χρονιά, αποφάσισαν να πάνε το ξεκίνημα του πρωταθλήματος 5 αγωνιστικές αργότερα και να το ξεκινήσουν 9 Σεπτεμβρίου. Αλλά αυτό, όπως είπε πάλι ο Πλατινί, «είναι θέμα της τουρκικής ομοσπονδίας», η οποία δεν έχει (και δεν θα ήθελε να έχει) καμιά σχέση με τη δική μας. Μάλιστα, εκεί δεν χρειάστηκε να πάει κανένας Πλατινί και να συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό, τον Ερντογάν, ο οποίος είναι πραγματικός ποδοσφαιρόφιλος, αλλά παρ' ότι οπαδός της Φενέρ, που κατηγορείται για τα στημένα, έδωσε τη σαφέστατη εντολή να τιμωρηθούν όλοι χωρίς επιείκεια και εξαιρέσεις, πριν αρχίσει η νέα σεζόν.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags