Facebook Pixel Σε ρόλο ''Ελ Σιντ'' στην Ελλάδα ο Μισέλ
Life
| 2011-07-27 16:18:00

Σε ρόλο ''Ελ Σιντ'' στην Ελλάδα ο Μισέλ

Σε ρόλο ''Ελ Σιντ'' στην Ελλάδα ο Μισέλ

Οι Τούρκοι πήγαν το πρωτάθλημά τους πίσω πέντε εβδομάδες για να βρουν μια άκρη με τα στημένα προτού αρχίσει η νέα σεζόν. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Εμείς ακόμα απαντάμε μηχανικά σε όποιον ρωτάει για την έναρξη του δικού μας «27 και 28 Αυγούστου», ψελλίζουμε και κάτι περί ρήτρας της Nova και νομίζουμε πως λύσαμε το ζήτημα. Στους γείτονες η βούληση είναι ξεκάθαρη να βρεθεί σύντομα άκρη, σε εμάς μετά τον ενθουσιασμό της αρχής βλέπω μία γενικότερη προσπάθεια να πάει η μπάλα στα μνήματα και να γίνει καθυστέρηση.

Ο Μισέλ Πλατινί χθες ήρθε, σε ένα ρόλο Ελ Σιντ, για κάποιες ώρες στη χώρα μας και αφού έδωσε λαβαράκι στον πρωθυπουργό (ο οποίος πιθανολογώ πως ξέρει τουλάχιστον τι είναι η ΟΥΕΦΑ) και αφού μίλησε και με τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού (που σίγουρα κάποιος θα τον ενημέρωσε ποιος είναι αυτός ο χαρωπός Γάλλος) έκανε κάποιες τυπικές δηλώσεις στήριξης στην ελληνική πλευρά. Μας είπε πως θα μας στείλει και τον Κολίνα για να μας βοηθήσει σε θέματα διαιτησίας (ευπρόσδεκτος είναι) και μετά έφυγε.

Οι απαντήσεις του ήταν διπλωματικές. Ουσιαστικά είμαστε στο ίδιο σημείο με πριν από την άφιξή του και ο κόσμος που έχει να ασχοληθεί και με τα δικά του προβλήματα, που είναι και σημαντικότερα από το ποιος θα πέσει και ποιος όχι, αρχίζει να κουράζεται. Πολύ φοβάμαι πως η παρουσία του Πλατινί στην Ελλάδα περισσότερο για να θολώσει τα νερά ήταν και λιγότερο για να μας βοηθήσει να διαλευκάνουμε το τοπίο.

Οι Τούρκοι δείχνουν να έχουν τη θέληση που εμάς μας λείπει κι επειδή οι συγκρίσεις του παρελθόντος ήταν πάντα με κράτη που θεωρούνται πολύ πιο προηγμένα από την Ελλάδα (τιμωρίες σε Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο, Αγγλία), ο κόσμος δεχόταν την ατιμωρησία του τόπου μας ως αναγκαίο κακό. Αν, όμως, οι Τούρκοι πάρουν αποφάσεις που εμείς δεν τολμάμε, τότε η σύγκριση θα είναι καταλυτική. Και για μερικούς μετά δεν θα είναι λύση για να γλιτώσουν από την οργή του κόσμου όχι η παρουσία του Πλατινί, αλλά ούτε του Τσακ Νόρις αυτοπροσώπως!

Πηγή: sportfm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags