Facebook Pixel Φουστέρ, δηλαδή ένας «κάνω τη διαφορά» ποδοσφαιριστής!
Life
| 2011-07-27 17:04:00

Φουστέρ, δηλαδή ένας «κάνω τη διαφορά» ποδοσφαιριστής!

Φουστέρ, δηλαδή ένας «κάνω τη διαφορά» ποδοσφαιριστής!

Ο Βασίλης Σαμπρακος σχολιάζει το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Βέρντερ και την απόδοση του Νταβίντ Φουστέρ.

Αν έπιανες, πριν από περίπου έναν χρόνο, τον μέσο φίλο του Ολυμπιακού, σε μια συζήτηση στα όρθια, και του έκανες την εκτίμηση ότι φέτος τέτοια εποχή ο Νταβίντ Φουστέρ θα έχει εξελιχθεί όχι μόνο σε βασικό και αναντικατάστατο αλλά σε «κάνω τη διαφορά» ποδοσφαιριστή, ικανό να μεταμορφώνει τον Ολυμπιακό όποτε παίζει ή απουσιάζει, θα τον ανάγκαζες να το βάλει στα πόδια με την «πάρτε από δω τον άμπαλο», ή «άντε γεια ρε γραφικέ» κραυγή.

Αν δεν θυμάστε καλά, googlάρετε το ονοματεπώνυμό του και βάλτε το google να σας φέρει μπροστά στην οθόνη τα κείμενα της πλειονότητας των ελληνικών media και τα topics των οπαδικών forums πριν από περίπου έναν χρόνο.

Σήμερα προσθέτει ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον Φουστέρ σε μια, πάνω κάτω, ίδια ομάδα με αυτή που… δεν είδαμε απέναντι στην Ζούλτε Βάρεγκεμ και ξάφνου επανεμφανίζεται ο καλός, νοικοκυρεμένος, τακτοποιημένος, πιεστικός, επιθετικός, δημιουργικός Ολυμπιακός που είχαμε, κατά διαστήματα, δει στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν.

Όχι, δεν είναι ο 29χρονος Ισπανός ένα πιστό αντίγραφο του Ζινεντίν Ζιντάν. Είναι όμως ένας «κάνω τη διαφορά» ποδοσφαιριστής, τόσο σημαντικός για να δουλέψει η μηχανή που είχε μοντάρει πέρσι και προσπαθεί να ξαναμοντάρει και να βελτιώσει φέτος ο Βαλβέρδε. Κρατάει τη μπακέτα του επιθετικού πρέσινγκ, βοηθά την μεσαία και την μεσοεπιθετική γραμμή να βγάλει στο τερέν τις δημιουργικές και εκτελεστικές αρετές της.

Ναι, ο Ολυμπιακός, το ξέρουμε, ψάχνει ένα υψηλών προδιαγραφών αμυντικό χαφ. Το χρειάζεται, μέχρι να μας αποδείξουν οι παρόντες το αντίθετο. Πιο μεγάλη δυσκολία όμως θα συναντούσε στην προσπάθεια να βρει δεύτερο Φουστέρ. Και επειδή δεν έχω διαβάσει πουθενά ότι τέτοια δουλειά ήξερε και έκανε ο Γέστε, θυμηθείτε με, όποτε λείπει ο Φουστέρ ο Ολυμπιακός, ειδικά σε σοβαρά ματς, θα έχει θέμα.

Κατά τα άλλα, το ματς με τη Βέρντερ προσέφερε επιβεβαιώσεις στον Βαλβέρδε. Δεν είχε κάτι νέο να του διδάξει για την ποιότητα και την ικανότητα των ποδοσφαιριστών του. Αν τον έκανε σοφότερο, αυτό είναι πιθανό να συνέβη μόνο σε συνδυασμούς προσώπων σε χώρους του γηπέδου. Τον βοήθησε να καταλάβει ποιος ταιριάζει καλύτερα με ποιον, ποιος συνεννοείται καλύτερα με ποιον, ποιοι ποδοσφαιριστές είναι ήδη διαβασμένοι στο μάθημα της τακτικής και των ιδεών του για το παιχνίδι που θέλει να βάλει στη ζωή του Ολυμπιακού και ποιοι πρέπει να διαβάσουν περισσότερο.

Αυτά είναι τα ζητούμενα της εποχής για τον Ολυμπιακό και κάθε ομάδα που βρίσκεται πάνω στο μοντάρισμά της. Τα υπόλοιπα, δηλαδή οι εντυπώσεις , είναι για μας, τους δημοσιογράφους και εσάς, τους ποδοσφαιρόφιλους.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags