27/07/11 - 21:57

Να σου πω μια ιστορία (11)

Να σου πω μια ιστορία (11)
38.875views

Ο Βασίλης Σκουντής συνεχίζει να... ζηλεύει τον Αργεντινό ψυχαναλυτή Χόρχε Μπουκάι και γράφει την ενδέκατη ιστορία από τους 12 νέους φίλους του απ' όλον τον κόσμο! Από τη γειτονική Αλβανία αυτή τη φορά απ' όπου ακούγεται η φωνή «κάτσε κάτω από την μπάρα»!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ: Σας γράφω πλέον από την Αθήνα, αλλά εξακολουθεί να ισχύει η αρχική προειδοποίηση ότι θα σας ζαλίσω για λίγο ακόμη (για την ακρίβεια του πράγματος, μία και σήμερα) μεταφέροντας σας μικρές αθλητικές ιστορίες απ' όλον τον κόσμο. Τύχη αγαθή, που λένε (και το εννοώ διότι τέτοιες εμπειρίες είναι όντως συναρπαστικές) με έφερε τις προάλλες στη Φραγκφούρτη και στο Βερολίνο , ως τον μοναδικό Έλληνα προσκεκλημένο σε ένα εκπαιδευτικό δημοσιογραφικό ταξίδι το οποίο διοργανώνουν η γερμανική κυβέρνηση και το ινστιτούτο Γκαίτε. Ξαφνικά, λοιπόν, μαζευτήκαμε δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ από 13 διαφορετικές χώρες, κάποιες από τις οποίες συνιστούν πολύ ξεχωριστές περιπτώσεις διότι απλούστατα είναι ανεξερεύνητες από την καθημερινότητα μας ή ακόμη και άγνωστες! Σας συστήνω λοιπόν έναν-έναν τους καινούργιους φίλους μου ζητώντας από τον καθένα -στο πλαίσιο αυτής της παγκοσμιοποιημένης σχέσης μας- να διηγηθεί μια ιστορία από τον αθλητισμό της πατρίδας του, για λογαριασμό των αναγνωστών του Gazzetta.gr. Σειρά σήμερα έχει η ένατη την οποία υπογράφει μια γειτόνισσα μας: η Αλβανή δημοσιογράφος Λέντα Ζέκο, η οποία εργάζεται στο αθλητικό τμήμα της κρατικής τηλεόρασης.

ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΣΩ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ: Eλάτε τώρα, που θέλετε και συστάσεις, δίπλα δίπλα είμαστε και σε λίγο η Ελλάδα θα έχει περισσότερους Αλβανούς απ' όσους η ίδια μας η χώρα! Η Αλβανία ιδρύθηκε το 1913, μετά το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων, έχει πληθυσμό 3.700.000 κατοίκους, πρωτεύουσα μας είναι τα Τίρανα, πολυπληθέστερη θρησκεία ο ο μουσουλμανισμός, πρωθυπουργός μας ο Σαλί Μπερίσα και εθνικός ήρωας μας (από την αντίσταση του στους Οθωμανούς) ο περίφημος Σκεντέρμπεης, ο οποίος έδρασε τον 15ο αιώνα και στα ελληνικά αποδίδεται ως Γεώργιος Καστριώτης. Από το 1941 έως το 1985 η Αλβανία ήταν ένα κομμουνιστικό κράτος στο οποίο έκανε κουμάντο ο Ενβέρ Χότζα, ενώ παρά την ανάπτυξη των τελευταίων ετών, παραμένουμε μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης.

Διαβάστε την υπόλοιπη ιστορία στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ