Facebook Pixel "Και τους ρουφιάνους με στοιχεία... "
Life
| 2011-07-28 14:40:00

"Και τους ρουφιάνους με στοιχεία... "

"Και τους ρουφιάνους με στοιχεία... "

Με σκληρή γλώσσα εναντίον των Πατέρα-Κούγια μίλησε για μία ακόμα φορά ο Μπέος, που δήλωσε υπέρ της κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. "Να θυσιαστώ... "!

Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου μίλησε στον "NovaΣπορ FM 94,6", τοποθετήθηκε για τον υποβιβασμό των "ερυθρόλευκων" και σχολίασε:  "Είμαι υπέρ της κάθαρσης, αλλά δεν πρέπει να παρασέρνουν αθώα στοιχεία. Υπάρχει κάτι στο κατηγορητήριο και δεν το ξέρω;

Υπάρχει κάποιος που να είπε πως δωροδοκήθηκε από τον Αχιλλέα Μπέο; Είναι διαφορετικό να στερείς τα όνειρα μιας πόλης χωρίς στοιχεία. Έχει ξεφύγει από κάθε νομική λογική".

Στη συνέχεια η κουβέντα έφτασε στους Νικόλα Πατέρα και Αλέξη Κούγια, τους οποίους χαρακτήρισε μεγαλύτερους ρουφιάνους αλλά και προσωπικούς του εχθρούς: "Εγώ ήμουν σίγουρος, γιατί όταν πληροφορήθηκα ότι 12:00 βρίσκονται και συνεδριάζουν και στις 5:00 έβγαλαν την απόφαση, θεωρώ ότι τόσο οι δημοσιογράφοι θα βγει η ηθική. Θα κρίνουν όλη την υπόθεση με αντικειμενικά κριτήρια.

Ο μεγαλύτερος εχθρός μου που είναι ο Πατέρας και ο Κούγιας που είναι οι μεγαλύτεροι ρουφιάνοι, δεν θέλω να πάνε μέσα αν δεν υπάρχουν στοιχεία. Ήρθε ένας μάρτυρας, είτε είναι διαιτητής και είπε με δωροδόκησε ο Αχιλλέας Μπέος; Που είναι τα στοιχεία;".

Τέλος, ο Α. Μπέος αναφέρθηκε και στην οικογένειά του, την οποία στερείται χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία, όπως είπε: "Αναφέρεται κατά 60-70% στις αποφάσεις της UEFA. Ξέραμε την απόφαση. Όταν η πειθαρχική επιτροπή παίρνει ως κριτήριο την έκθεση της UEFA, που δεν μιλάει. Που είναι οι λογαριασμοί; Ας τα βρουν... Τα ψάχνει ο ΣΔΟΕ. Και φυλακίζουμε έναν άνθρωπο και του στερούν την οικογένειά του. Τι φοβούνται; Να αφήσω τα παιδιά μου και να φύγω;".

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Αχιλλέας Μπέος, αλλά και την on-air αντιπαράθεση (ρίχνοντας και μπηχτές) με τον δημοσιογράφο Άρη Ασβεστά!

«Κύριε Ασβεστά, είστε κι εσείς μέσα σ’ αυτούς που θέλανε να πιούνε αίμα κι ας είναι κι από τέτοια αθώα περιστατικά. Εγώ θα δεχτώ η κάθαρση να ξεκινήσει από μένα. Αν εγώ έχω γίνει στόχος, τότε να θυσιαστώ. Αλλά χωρίς αποδείξεις; Επειδή το θέλουν κάποιοι Κούγιες, Θωμαϊδηδες και Ασβεστάδες; Δεν θα παίρνουν αθώα στοιχεία και θα τα αξιολογούν ως κατηγορητήριο. Υπάρχει μάρτυρας που να ήρθε να είπε ότι δωροδοκήθηκε από τον Ολυμπιακό Βόλου ή τον Μπέο; Ο Άρειος Πάγος θα γελούσε μ’ αυτό το σκεπτικό. Θα τους είχε στείλει στην δικαιοσύνη.

Η πειθαρχική επιτροπή δεν βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα. Καταστρατηγούνται οι νόμοι και το Σύνταγμα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είπε κάποτε τη μεγάλη κουβέντα: Και οι κρίνοντες κρίνονται. Γι’ αυτό και ήμουν ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ.

Έχει ξεφύγει από κάθε νομική λογική αυτό που έγινε. Εγώ ήμουν σίγουρος. Όταν πληροφορήθηκα ότι 12 η ώρα βρίσκονται και συνεδριάζουν και ότι 5 το πρωϊ βγάλανε την απόφαση, θεωρώ ότι υπάρχει και στον πιο δύσπιστο υπάρχει και μια συνείδηση. Τόσο οι δημοσιογράφοι, όσο και οι ουδέτεροι θα βρούνε ηθική συνείδηση για να κρίνουν την όλη υπόθεση με το αίσθημα δικαίου.

Ο μεγαλύτερός μου εχθρός μπορεί να λέγεται Πατέρας ή Κούγιας, οι δυο ρουφιάνοι της Ελλάδας, αλλά να πάνε φυλακή άδικα, δεν θα το ήθελα. Να πληρώνει κάποιος το μάρμαρο ενώ είναι αθώος και δίχως να υπάρχουν στοιχεία; Και ποιο σκεπτικό; Ήρθε ένας μάρτυρας κατηγορίας, είτε διαιτητής, ποδοσφαιριστής, προπονητής για να πει «με δωροδόκησε ο Μπέος ή ο Ολυμπιακός Βόλου;».

Υπήρχε προκατάληψη. Ξέραμε την απόφαση. Που είναι οι λογαριασμοί που έχω; Πού είναι ο πλουτισμός; Ούτε το ποινικό τα έχει βρει. Και φυλακίζουμε έναν άνθρωπο με οικογένεια μέχρι να βρούνε; Βρείτε τα και βάλτε με φυλακή. Θα σε βάλουμε φυλακή κι έπειτα θα τα βρούνε; Είμαι πατέρας πέντε παιδιών.

Όταν ήμουν 14-15 χρόνων, μετά την μεταπολίτευση, έκανα αφισοκόλληση, δεν πίστευα ότι σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα θα φτάναμε να καταργήσουμε το Σύνταγμα. Η ελευθερία της έκφρασης. Δεν έχω το δικαίωμα να εκφράζομαι ελεύθερα; Βρείτε αποδείξεις κι εγώ μαζί σας.

Ποιοι διάλογοι; Σας λέω εδώ από τα ερτζιανά ότι αύριο θα πάω να ληστέψω την τράπεζα της Ελλάδας στο Σύνταγμα. Αν δεν γίνει, τι πάει να πει; Ότι την λήστεψα; Έχει χαθεί κάθε νομική λογική. Ρώτησε δέκα δικαστικούς, δεν στέκουν πουθενά όλα αυτά. Δεν σου στερεί κανείς το δικαίωμα να μιλάς ελεύθερα. Κι όταν δεν προκύπτει κάτι δεν μπορείς να κατηγορηθείς σε κανένα μέρος του κόσμου. Ποιες είναι οι εγκληματικές πράξεις; Ποιο είναι το φτιάξιμο αγώνα; Τι είναι; Ποιος αγώνας είναι αυτόν για τον οποίον μιλάγαμε;

Και πού ξέρετε ότι εγώ μίλαγα για αγώνα; Λέμε για το Παναθηναϊκός – Λάρισα, για το Τρίπολη – Άρης; Για ποιόν μιλάμε; Έτσι αόριστα λέω κάποια παιχνίδια, για να μην παρεξηγηθώ. Παίρνετε για δεδομένο μια αόριστη συζήτηση που έκανα με τον κύριο Παπαδόπουλο και δεν παίρνετε την συνομιλία του νο1 ρουφιάνου, του Πατέρα που μεθοδεύανε πως θα κάνουνε ζημιά στον Ολυμπιακό Βόλου. Συγκεκριμένες ομιλίες. Ολυμπιακός Βόλου – Ξάνθη, που μιλάνε για τον διαιτητή Τσινιάρη και που του λένε να δείξει τις κάρτες. Γιατί τέτοια προκατάληψη; Να γίνει κάθαρση, όμως όχι να υπάρχει προκατάληψη.

Εμένα ούτως ή άλλως η ζωή μου έχει αλλάξει. Κατέστρεψαν ένα δημιούργημα που το ζηλεύαν όλοι. Εγώ βρίσκομαι προσωρινά κρατούμενος κι εύχομαι κι ελπίζω ότι υπάρχει θεός και ότι υπάρχουν δίκαιοι δικαστές ότι θα κρίνουν πως κακώς κρατούμαι εδώ. Εγώ βασικά ασχολούμαι μ’ αυτό. Έχω προβλήματα υγείας που χειροτερεύουνε, έχω πέντε παιδιά που χρειάζονται τον πατέρα τους.

Για τον Ολυμπιακό Βόλου υπάρχει η διοίκηση, οι φίλαθλοι, ο δήμος, οι φορείς. Εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ ούτως ή άλλως ούτε με τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά ούτε και με το ποδόσφαιρο. Έχω πάρει αποφάσεις εδώ και καιρό, που δεν πρόκειται να αλλάξουν και δεν έχουν σχέση με την πειθαρχική επιτροπή. Αυτό που συνέβη σε μένα είναι πρωτόγνωρο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν παίζει στην Ευρώπη για τον Μπέο. Εκπροσωπεί την Ελλάδα ολόκληρη. Σίγουρα η απόφαση θα επηρεάσει το κλίμα στην ομάδα κι έχει να κάνει με εθνικό θέμα.

Όσο για μένα υπάρχει και το ευρωπαϊκό δικαστήριο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είμαι υποχρεωμένος να καθαρίσω το όνομά μου για τα παιδιά μου. Αν ήμουν ένοχος έστω κι ένα 10%, θα το κατάπινα. Θα κοίταζα να την βγάλω με λίγους μήνες φυλακή.

Δεν έχω έναν κωδικό σε καμία εταιρεία στοιχημάτων, δεν έχω έκθεση του ΣΔΟΕ που να λέει κάτι. Πώς; Με τα μάτια κι επειδή το λέει ο Κούγιας ή ο Θωμαϊδης;

Την μάχη και τις δυνάμεις τους όλοι να τις κρατήσουν για το CAS και για τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Η ποινή της επιτροπής είναι ποινή για γέλια. Θέλω να ξεκινήσω μια καινούργια ζωή».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags