28/07/11 - 16:38

Κούγιας και Παναχαϊκή στο "σκαμνί"

Κούγιας και Παναχαϊκή στο "σκαμνί"
59.288views

Στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΕΠ Β` & Γ` Εθνικής κατηγορίας, θα απολογηθούν την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30, η ΠΑΕ Παναχαϊκή, ο πρόεδρός της, Αλέξης Κούγιας, ο πρώην γενικός διευθυντής της αχαϊκής ΠΑΕ, Πέτρος Σταθάκης, καθώς και ο πρώην γενικός αρχηγός της ΠΑΕ Ολυμπιακός Χερσονήσου, Μανώλης Κουβαράς.

Η κλήση από τον αθλητικό δικαστή έγινε με αφορμή τις καταγγελίες του Σταθάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, κ. Κούγιας, του έδωσε 4.900 ευρώ για να τα δώσει στον γενικό αρχηγό της Χερσονήσου, προκειμένου η ομάδα της Πάτρας να πάρει τη νίκη στη μεταξύ τους αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής κατηγορίας (1ος όμιλος) της περιόδου 2010/11.

Στο «σκαμνί» του αθλητικού δικαστή, το αχαϊκό συγκρότημα θα καθίσει πάντως... και δεύτερη φορά την ίδια ημέρα, αφού η ΠΑΕ και ο διευθύνων σύμβουλός της, Α. Χριστακόπουλος, κατηγορούνται για πλαστή φορολογική ενημερότητα κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του περασμένου Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η κλήση του αθλητικού δικαστή:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ - FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 8/09/2011 και ώρα 10:30:

1. ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 (όπως εκπροσωπείται νόμιμα), 2. ΑΛΕΞΙΟ ΚΟΥΓΙΑ (Πρόεδρο), 3. Π. ΣΤΑΘΑΚΗ (πρώην Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005), 4. Μ. ΚΟΥΒΑΡΑ (τότε Γενικό Αρχηγό της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΕΡΣ.) με βάση τα επωνύμως καταγγελλόμενα από τον τρίτο εγκαλούμενο ΠΕΤΡΟ ΣΤΑΘΑΚΗ πρώην Γενικού Διευθυντού της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ότι κατόπιν εντολής του δευτέρου εγκαλουμένου ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ δωροδόκησε τον τέταρτο εγκαλούμενο ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΥΒΑΡΑ, τότε Γενικό Αρχηγό της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ, με το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων (4.900) ευρώ προκειμένου ποδοσφαιριστές της ως άνω ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ να έχουν μειωμένη απόδοση και να κερδίσει κατά αυτό τον τρόπο τον αγώνα η πρώτη εγκαλουμένη ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ. Επί παραβάσει των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 21 Α του Πειθαρχικού Κώδικα σε συνδυασμό με τα άρθρα 130 και 132 του Ν. 2725/1999 όπως αυτά ισχύουν.

1. ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 (όπως εκπροσωπείται νόμιμα), 2. Α. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ (Διευθύνοντα Σύμβουλο) Διότι, στην Αθήνα κατά το μήνα Ιανουάριο 2011 Διευθύνων Σύμβουλος τυγχάνων της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ 2005, καταρτίσατε πλαστά καθ' ολοκληρίαν δημόσια έγγραφα που είχαν άμεση σχέση με ποδοσφαιρικές δραστηριότητες τα οποία εν συνεχεία όλοι χρησιμοποιήσατε προκειμένου να αλλοιώσετε (παραποιήσετε) έννομες νομικές συνέπειες συναρτώμενες άμεσα με το ποδόσφαιρο. Ειδικότερα: Κατά τον παραπάνω τόπο και χρόνο προκειμένου να εντάξετε στους ποδοσφαιριστές της παραπάνω αναφερομένης ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 καταρτίσατε πλαστό καθ' ολοκληρίαν δημόσιο έγγραφο το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιήσατε: Συγκεκριμένα καταρτίσατε το υπ΄αριθμ. πρωτοκ. 30883384/1-1-2011 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών (ΤAXISNET) το οποίο εν συνεχεία προσκόμισε και έτσι πέτυχε να μετεγγραφούν στην παραπάνω ομάδα οι ποδοσφαιριστές που αναγράφονται στην υπ΄ αρ. 685/2011 απόφαση της Ε.Ι.Μ. της ΕΠΟ. Επί παραβάσει των άρθρων 1,2,3,4,5,6,20,26 του Π.Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 6 παρ. 2γ του παραρτήματος Α του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ και 18, 34 του ΚΑΠ».

Πηγή: sentra-goal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ