Facebook Pixel "Ποιοτικοί Τισόνε, Γκαργκάνο, αλλά ψηφίζω Τζιόλη"
Life
| 2011-08-05 20:38:00

"Ποιοτικοί Τισόνε, Γκαργκάνο, αλλά ψηφίζω Τζιόλη"

"Ποιοτικοί Τισόνε, Γκαργκάνο, αλλά ψηφίζω Τζιόλη"

Με τα καλύτερα λόγια για την ποιότητα των Βάλτερ Γκαργκάνο και Φερνάντο Τισόνε αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Μόρας, όμως ο 30χρονος στόπερ, που έμεινε ελεύθερος από την Μπολόνια, δεν παρέλειψε να «ψηφίσει» υπέρ της απόκτησης του συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα Αλέξανδρου Τζιόλη.

 Θα θέλαμε την άποψή σου για την αξία των Βάλτερ Γκαργκάνο και Φερνάντο Τισόνε, που απασχολούν τον Ολυμπιακό, τους οποίους και έχεις αντιμετωπίσει στο Καμπιονάτο με τη φανέλα της Μπολόνια.

«Πρόκειται για πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν καταλυτικό ρόλο στις ομάδες τους . Θεωρώ ότι τόσο ο Γκαργκάνο, όσο και ο Τισόνε μπορούν να προσφέρουν πολύ σημαντικές λύσεις στον Ολυμπιακό, αφού πληρούν τις προδιαγραφές να τον ανεβάσουν επίπεδο. Σίγουρα είναι παίκτες, που συνεισφέρουν καταλυτικά στο κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργία,ς ενώ ταυτόχρονα βοηθούν και στον δημιουργικό τομέα. Αν με βάλεις πάντως, να «ψηφίσω» ποιόν θα διάλεγα για τη θέση του αμυντικού μέσου, θα έλεγα χωρίς δεύτερη κουβέντα το όνομα του Αλέξανδρου Τζιόλη.

Είναι παίκτης, που μπορεί να προσφέρει άμεσα. Έχει να επιδείξει παραστάσεις από κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και από συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ ξεχωρίζει για την προσήλωσή του στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ενώ δεν θα χρειαστεί σχεδόν καθόλου χρόνο προσαρμογής. Ένας επιπλέον λόγος, που θα διάλεγα τον Τζιόλη, έχει να κάνει με την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου, το οποία θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα όλες οι ελληνικές ομάδες».

- Με βάση την πρώτη εικόνα που έχεις σχηματίσει από τα πρώτα φιλικά παιχνίδια ποιός θεωρείς ότι έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος;

«Ο Ολυμπιακός χωρίς αμφισβήτηση αποτελεί με διαφορά την ποιοτικότερη ομάδα του ελληνιού πρωταθλήματος και έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Έχει διατηρήσει τον περυσινό του κορμό και θεωρώ ότι φέτος θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος και πιο επιθετικός συγκριτικά με την περασμένη σεζόν.

Απέχει πάρα πολύ σε οργάνωση και σε οικονομικό επίπεδο από τους ανταγωνιστές του και λογικά δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Διαθέτει στο ρόστερ του παίκτες με θητεία σε κορυφαία πρωταθλήματα, όπως οι Ιμπαγάσα, Ριέρα, Φουστέρ, ενω Μιραλάς και Τζιμπούρ θα αποτελέσουν και την νέα χρονιά αξιόπιστες λύσεις στην επίθεση. Στα υπέρ του φυσικά προσμετράτσι η παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του».

Για το Τσάμπιονς Λιγκ όμως είναι έτοιμος;«Είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να κάνει το κάτι παραπάνω και στην Ευρώπη. Εφόσον εκμεταλλευτεί την εμπειρία, αλλά και την ποιότητα κάποιων συγκεκριμένων μονάδων, έχει όλες τις προοπτικές να πετύχει μια αξιοπρόσεκτη πορεία και να εκπροσωπήσει επάξια την χώρα μας».

- Μετά τη λύση της συνεργασίας σου με την Μπολόνια, που θα σε βρει η νέα σεζόν;
«Ακόμη δεν έχω κατασταλάξει τί θα κάνω . Ο εκπρόσωπός μου βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο ιταλικές ομάδες (σ.σ. με τις Σιένα και Τσεζένα να ερίζουν για την απόκτησή του), δύο γερμανικές (σ.σ. Χόφενχάιμ, Βόλφσμπουργκ), αλλά και με συλλόγους από την Πριμέρα Ντιβιζιόν (σ.σ. Μπέτις, Χιχόν). Στόχος μου είναι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να έχω βρει νέα ποδοσφαιρική στέγη, ώστε να ξεκινήσω προετοιμασία».

 -Έχεις κάποια ιδιαίτερη προτίμηση;
«Πέρασα τέσσερα όμορφα χρόνια στην Ιταλία με την Μπολόνια, τα οποία δεν πρόκειται να τα ξεχάσω. Από εκεί και πέρα, σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου θα παίξει το οικονομικό, αλλά και το κατά πόσο η επόμενη ομάδα που θα επιλέξω θα καλύπτει τις φιλοδοξίες μου. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάρω την καλύτερη δυνατή απόφαση για το μέλλον μου».

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags