Facebook Pixel Άντε και καλά «στησίματα»!
Life
| 2011-08-12 00:45:00

Άντε και καλά «στησίματα»!

Άντε και καλά «στησίματα»!

Ο Γιάννης Σκόκας γράφει για την απόφαση παραμονής του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Σούπερ Λιγκ και την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα καλύτερα έρχονται φίλοι μου! Τώρα που επήλθε η κάθαρση θα απολαύσουμε μπάλα. Τα λαμόγια εξοντώθηκαν, οι ένοχοι πλήρωσαν, η δικαιοσύνη αποδόθηκε και το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί επιτέλους να αναπνέει καθαρό αέρα, απαλλαγμένο από όλους αυτούς τους κακούς τους… λύκους που πίνουν το αίμα του χρόνια τώρα.

Μην το γελάτε, λίγο πράγμα είναι να ξέρει ο φίλαθλος κόσμος και η ποδοσφαιρική πιάτσα ότι, πλέον, σε αυτή τη χώρα αποδίδεται δικαιοσύνη και ότι δεν υπάρχει ατιμωρησία; Λίγο πράγμα είναι να διαπιστώνει ο έλληνας οπαδός ότι η κάθαρση επήλθε και ότι αν παραβείς τους νόμους θα υποστείς και τις συνέπειες; Γι’ αυτό σας λέω, τα καλύτερα έρχονται. Ετοιμαστείτε για μεγάλη μπάλα!

Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, που λένε και στα παραμύθια…

Διότι αυτά μπορεί να συμβαίνουν αλλού, όχι όμως στην Ελλάδα, όπου επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά ότι αν επιβραβεύεται κάτι, αυτό είναι η λαμογιά. Τι και αν στην Ιταλία, για παράδειγμα, έριξαν ολόκληρη Γιουβέντους στη Β’ κατηγορία, εδώ το σάπιο σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου φτάνει μέχρι τον Ηρακλή, όχι για «στημένα», αλλά για μια πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα!

Ναι, δεν είναι αστείο. Στην Ελλάδα μπορεί να υποβιβαστεί μια ομάδα επειδή παρουσίασε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα, όχι όμως επειδή τα αφεντικά της «έστηναν» αγώνες. Άρα, με βάση το δεδικασμένο που υπάρχει πλέον (και που πρέπει να ισχύσει και στην Ηλιούπολη του Τσακογιάννη), το συμπέρασμα και το μήνυμα που στέλνει η αθλητική δικαιοσύνη είναι ένα:

-Κύριοι του ποδοσφαίρου, μπορείτε να… στήνετε άφοβα αλλά μην τυχόν και δεν έχετε έγκυρη ασφαλιστική ή φορολογική ενημερότητα γιατί θα το πληρώσετε ακριβά!

Ας μην απορούν μετά, οι κυβερνώντες αυτή τη χώρα και οι διοικούντες το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί θα επικρατεί μπάχαλο στα ελληνικά γήπεδα (και) τη νέα σεζόν. Ας μην απορούν γιατί θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη έξαρση της βίας στον αθλητισμό. Ας μην απορούν όταν οι οπαδοί δεν θα σέβονται τίποτα και κανέναν. Και κυρίως ας μην ψάχνουν αλλού για τις αιτίες του κακού. Όλες οι απαντήσεις θα βρίσκονται στον καθρέφτη τους…

Η Πολιτεία και οι αρμόδιοι ποδοσφαιρικοί φορείς είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την κατάπτωση του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς έχουν δημιουργήσει ένα, πέρα για πέρα, σάπιο σύστημα, το οποίο όχι απλώς επιτρέπει αλλά επιβραβεύει τις παραβατικές συμπεριφορές. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η απόφαση για παραμονή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Σούπερ Λίγκα, εμμέσως, προσφέρει ως… μπόνους (;) στις δύο ΠΑΕ από περίπου 1,4 εκατ. ευρώ! Πρόκειται για το ποσό που δικαιούνται αμφότερες οι ομάδες βάσει του τηλεοπτικού συμβολαίου της διοργανώτριας αρχής με τη NOVAκαι το οποίο θα έπαιρναν άλλοι σύλλογοι από τη Β’ Εθνική εφόσον υποβιβάζονταν η Καβάλα και ο Βόλος.

Επίσης, δεδομένης της συμφωνίας της Σούπερ Λίγκας με τον ΟΠΑΠ, μήπως θα δούμε και το κωμικοτραγικό, ομάδες που εμπλέκονται σε χειραγωγημένους αγώνες να φέρουν στη φανέλα τους το λογότυπο της εταιρείας στοιχήματος; Γι’ αυτό σας λέω, το σύστημα του ποδοσφαίρου (και γενικώς του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού) είναι διάτρητο. Μπάζει νερά από παντού και βουλιάζει. Το ποδόσφαιρό μας χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση αλλά οι αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα, χρησιμοποιούν φράσεις κλισέ του τύπου «όλα στο φως», «το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο» και άλλες τέτοιες μπούρδες και δήθεν εκφράζουν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για την παρούσα κατάσταση και τις «μαλακές αποφάσεις» της δικαιοσύνης, δίχως όμως να προτείνουν ουσιαστικές λύσεις.

Αντιθέτως, η λύση τους για το πρόβλημα της βίας είναι το κλείσιμο των συνδέσμων και για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο η περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων. Μιλάμε για πραγματική επανάσταση…

Καλή ποδοσφαιρική σεζόν και καλή τύχη να έχουμε…

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags