Facebook Pixel Σφυρίζουν κλέφτικα
Life
| 2011-08-12 01:15:00

Σφυρίζουν κλέφτικα

Σφυρίζουν κλέφτικα

O Χρήστος Κοντός σχολιάζει την αντιμέτωπιση που είχαν από τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό οι αποφάσεις για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.

Από τα περίεργα της ζωής είναι ότι ενώ στο άκουσμα της ανατροπής της πρωτόδικης απόφασης για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, το σύνολο των αθλητικών ΜΜΕ αντέδρασε λες και τους έκαναν ηλεκτροσόκ, οι μόνες εφημερίδες που έκαναν την πάπια ήταν οι τρεις που πρόσκεινται στον original Ολυμπιακό. Τις ξεψαχνίσαμε και δεν είδαμε ούτε κουβέντα για το φόνο:

ΦΩΣ: «Βλέπει σοβαρά Ορμπάιθ» και... «Παππής: Πάνω απ' όλα ο Ολυμπιακός».

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ: «Κτυπάνε και «αστέρια» του παρά.. 5'. Ο Θρύλος τσεκάρει και τους κομμένους από κορυφαία κλαμπ».

(Αν είσαι) ΓΑΥΡΟΣ (ξέρεις): «Μάχη για Γκαργκάνο και Τισόνε» και «Τρελό σενάριο για Γκάγκο».

Κοιτάξτε, μην πάει ο νους σας στο κακό. Καμία σχέση με την παροιμία «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν». Ούτε με τη γνώριμη εικόνα του κλέφτη που προσποιείται τον αδιάφορο όταν γύρω του βράζει ο τόπος και γίνεται πανικός.

Το θέμα μας είναι αλλού και είναι τόσο σοβαρό, που χρήζει άμεσης διερεύνησης. Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι βασανιστικά:

Γιατί οι εφημερίδες του Ολυμπιακού σφυρίζουν κλέφτικα, μπροστά σε μια τόσο κατάφωρη αδικία;

Γιατί αυτές που δεν ανέχονται μύγα στο σπαθί τους, χορεύουν τσάμικο και καλαματιανό αντί να συνεχίσουν τον τιτάνιο αγώνα τους για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Η απάντηση «διδάσκουν ήθος και πολιτισμό» δεν είναι πειστική. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα και είμαστε υποχρεωμένοι να τον βρούμε. Ζούμε το έγκλημα του αιώνα και είναι αδιανόητο να σιωπούν οι πρωτομάστορες της εξυγίανσης.

Το έγκλημα του αιώνα, κυρίες και κύριοι, δεν είναι ότι ανατράπηκε η πρωτόδικη απόφαση και αντί για υποβιβασμό, αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί από τον Ολυμπιακό Βόλου και από την Καβάλα άλλοι 8. Είναι ότι αυτοί οι χαμένοι βαθμοί δεν προστέθηκαν από την αρχή στον Ολυμπιακό για να ξεκινήσει στο νέο πρωτάθλημα απ' ευθείας από το +18.

Δεν το κατάλαβα, δηλαδή, τι τον περάσαμε τον θρύλο των ονείρων μας; Κωτσόβολο, να του δίνεις τους βαθμούς σε έξι άτοκες δόσεις; Και τι στο καλό είναι η Σούπερ Λίγκα; ΔΝΤ, που μας βγάζει την πίστη μέχρι να ρίξει τα ευρώ στην τσέπη του κάθε αναξιοπαθούντα;

Είναι να απορεί κανείς με τη στωικότητα που αντιμετώπισαν οι εφημερίδες του Ολυμπιακού αυτή την κατάφωρη αδικία. Τόσο large έγιναν πια που δεν ζητούν να μείνουν κλειστά τα σχολεία του Πειραιά και δεν καλούν τον πύρινο κόσμο να βγει στους δρόμους;

Επιμένω: κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Ζούμε περίεργες εποχές και δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Οφείλουμε να βρούμε τη άκρη του νήματος. Κι επειδή εμείς είμαστε απλοί άνθρωποι και δεν έχουμε ιδέα απ' αυτά, μόνο ο αστυνόμος Βαγγέλης Σαϊνης μπορεί να μας οδηγήσει στη λύση. Δεν χρειάζονται πολλά. Ένα ξερό «Βαγγέλη ψάξου» να του πούμε απλά και το λαγωνικό θ' αρχίσει να μυρίζει.

Πηγή: leoforos.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags