21/08/11 - 18:22

Λάρισα και Πανσερραϊκός… τρέχουν την ΕΠΟ

Λάρισα και Πανσερραϊκός… τρέχουν την ΕΠΟ
45.025views

Αίτηση αναίρεσης στο Τακτικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα θα καταθέσουν τη Δευτέρα Λάρισα και Πανσερραϊκός.

Σε περίπτωση που δικαιωθούν από το Διαιτητικό Δικαστήριο, τότε είναι ορατό το ενδεχόμενο να αναβληθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος και στην ΕΠΟ κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν να εκδώσουν το σκεπτικό τα… άγρια χαράματα της Δευτέρας.

Ο… χορός ξεκίνησε έπειτα από τη γνωστοποίηση του σκεπτικού της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για την απόρριψη της προσφυγής του Ιωνικού.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να κρίνει κατά πόσο η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ για την αφαίρεση βαθμών σε Βόλο και Καβάλα πάρθηκε με βάση τους κανονισμούς.

Με λίγα λόγια μπορεί να προκύψει ακόμη και κακοδικία σε περίπτωση που το τακτικό δικαστήριο της ΕΠΟ θεωρήσει πως η απόφαση της αφαίρεσης βαθμών πάρθηκε κακώς με βάση το άρθρο 5, ενώ θα έπρεπε να υπαχθεί στο άρθρο 21 (που προβλέπει υποβιβασμό για τις δύο ομάδες)

Για να γίνει ακόμη πιο κατανοητό το τι μπορεί να καταφέρουν η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός με την κατάθεση αναίρεσης της απόφασης για τον Βόλο και την Καβάλα, το Διαιτητικό Δικαστήριο, ακόμη κι αν εκδοθεί το σκεπτικό από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, έχει το δικαίωμα να κρίνει ότι η απόφαση είναι ανυπόστατη, να την προσβάλει και να την επιστρέψει πίσω στο Δευτεροβάθμιο Όργανο της ΕΠΟ.

Στην περίπτωση που συμβεί αυτό τότε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα αναβληθεί. Πάντως, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, εφόσον η υπόθεση επιστρέψει στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ, να… αθωωθούν ο Βόλος και η Καβάλα.

Έτσι όπως είναι τα πράγματα, τη δεδομένη στιγμή, δεν χρειάζεται κάποιος να έχει βγάλει τη νομική για να καταλάβει ότι αυτό που επικρατεί είναι… ένα σκέτο μπάχαλο. Ένα παράθυρο κλείνει, ένα άλλο ανοίγει και… η άκρη κανείς δεν ξέρει πώς θα βρεθεί.

Πάντως, τόσο η ΑΕΛ όσο και ο Πανσερραϊκός φαίνονται πεπεισμένοι πώς ακόμα κι αν η ΕΠΟ τους… προλάβει και εκδώσει το σκεπτικό, αυτό θα έχει «κενά» που το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομονσπονδίας δεν θα τα παραβλέψει.

Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι και ο Ηρακλής ετοιμάζει κινήσεις, απειλώντας μάλιστα ότι θα προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια.

Εν κατακλείδι, το συμπέρασμα που προκύπτει απ’ όλα τα παραπάνω είναι ότι μία εβδομάδα πριν την έναρξη του
πρωταθλήματος, αυτό που επικρατεί είναι μία… ωραία ατμόσφαιρα!

Οι μεν τρέχουν για να βρουν το δίκιο τους, ενώ οι δε τρέχουν για... να προλάβουν.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ