Facebook Pixel Τι ωραία που καθάρισε το ποδόσφαιρο!
Life
| 2011-08-24 14:04:00

Τι ωραία που καθάρισε το ποδόσφαιρο!

Τι ωραία που καθάρισε το ποδόσφαιρο!

Ο Γιώργος Κουβεντίδης γράφει στο blog του πως καλώς φεύγουν από τα γήπεδα οι Μπέος και Ψωμιάδης, αλλά δεν έπρεπε ο Βόλος και η Καβάλα να χάσουν το ποδόσφαιρό τους.

Όλος ο κόσμος βρήκε έναν λόγο να πανηγυρίζει μέσα στον Αύγουστο, τώρα που είναι και παχιές οι μύγες και γύρισαν όλοι μαυρισμένοι από τις διακοπές τους, πριν μαυρίσουν για άλλους λόγους, όταν θα έρθουν και τα πρωτοβρόχια.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, λέει, καθάρισε. Η κυβέρνηση, μάλιστα, πανηγυρίζει για την κάθαρση, που έφερε στο ποδόσφαιρο, μέσω μιας επιτροπής, η οποία είναι βέβαια ανεξάρτητη και αποτελείται από επιφανείς ανθρώπους, καθηγητές νομικής, οικονομικών κ.λπ.

Δεν ξέρω πόσοι πραγματικά από σας πιστεύετε ότι τώρα που ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα αποβλήθηκαν από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα γίνει καλύτερο και το ποδόσφαιρό μας. Θα είναι δηλαδή, πιο καθαρά τα πράγματα, θα πηγαίνετε περισσότεροι στα γήπεδα…

Κατά βάθος ο καθένας καταλαβαίνει ότι πρόκειται για μία απόφαση για το «θεαθήναι», για το «να χαμε, να λέγαμε». Υπήρχαν δύο εύκολοι στόχοι και καλοκαιριάτικα ρίξαμε μια σφαλιάρα στο γιαούρτι και καθαρίσαμε το ποδόσφαιρο. Στις κασέτες, που ακούσαμε παλιότερα και στις δικογραφίες, που διαβάζαμε πιο πρόσφατα, δεν μιλούσαν μόνοι τους, αλλά ας μην το κάνουμε και το θέμα, τώρα που καθάρισε το ποδόσφαιρο.

Εννοείται πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με την αποπομπή αυτών των δύο ανθρώπων από το ποδόσφαιρο, απεναντίας, όπως συμβαίνει και με την πλειοψηφία της κοινής γνώμης, είναι κάτι που μου άρεσε, γιατί τέτοιους παράγοντες, δεν τους θέλω ούτε εγώ στο ποδόσφαιρο.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με δύο πόλεις, οι οποίες χωρίς να ευθύνονται σε τίποτα, χάνουν το ποδόσφαιρό τους, χάνουν την Κυριακή τους. Ο Μπέος κι ο Ψωμιάδης πήραν δύο ομάδες σε επαγγελματικές κατηγορίες, οι ίδιες επιτροπές και το ίδιο κράτος τους έδιναν άδεια κάθε χρόνο να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα και τώρα αυτές οι δύο πόλεις, σβήνουν από το χάρτη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Δεν ξέρω αν είναι πραγματικά δίκαιο, να εξαφανίζεις ποδοσφαιρικά δύο πόλεις, εξαιτίας δύο ανθρώπων, χωρίς να τις έχεις δώσει το δικαίωμα της «αυτοδιόρθωσης». Γιατί ποιος αφελής μπορεί να πιστεύει ότι μέσα σ΄ ένα μήνα, μπορούν πραγματικά να αλλάξουν ιδιοκτησία δύο ομάδες, που οι ιδιοκτήτες τους θεωρούνται ανεπιθύμητα πρόσωπα για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Δεν έπρεπε να υπάρχει μια σαφής προειδοποίηση και ενημέρωση και των φορέων και των ερασιτεχνικών συλλόγων των δύο πόλεων ότι «έτσι κι έτσι»;

Αυτό, που συνέβη στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, δείχνει και την αμηχανία, αλλά και την αδυναμία των υπερκείμενων αρχών και των φορέων να βάλουν μία πραγματική τάξη στο ποδόσφαιρο, να επιβάλουν σαφείς κανόνες, να δώσουν την εντύπωση ότι είναι όλοι αποφασισμένοι να τους τηρήσουν, ώστε να γίνουν αξιοπρεπή πρωταθλήματα και πραγματικά να αλλάξει κάτι.

Ζήσαμε ένα καλοκαίρι, που ήταν πραγματικά η επιτομή της ποδοσφαιρικής κωμικότητας. Είδαμε επιτροπές και θεσμούς να γελοιοποιούνται, είδαμε να μαζεύουν κόσμο από τις παραλίες για να γίνουν πλέι οφ στη Β΄ Εθνική, και τώρα βλέπουμε, λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, να μην υπάρχουν ομάδες για να ξεκινήσει. Κι ενδεχομένως να κληθούν να συμπληρώσουν την 16άδα, ομάδες που δεν ξεκίνησαν ακόμη προετοιμασία και μοιάζουν ακόμη με σκόρπιες διαδηλώσεις.

Και να μην ξέρουμε βέβαια, και το αν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ακόμη κι αν βρούμε τις ομάδες, με τόσα δικαστικά μέτωπα, που είναι ανοιχτά και υπό κανονικές συνθήκες, δεν πρόκειται να κλείσουν μέχρι τα… Χριστούγεννα.

Κατά τ΄ άλλα, το ποδόσφαιρο καθάρισε.

Πηγή: Sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags