Facebook Pixel Sportdog.gr | ΟΠΑΠ: Σημαντικές διεθνείς διακρίσεις για το Υπεύθυνο Παιχνίδι
Life
| 2019-04-19 12:46:00

ΟΠΑΠ: Σημαντικές διεθνείς διακρίσεις για το Υπεύθυνο Παιχνίδι

Sportdog Team
ΟΠΑΠ: Σημαντικές διεθνείς διακρίσεις για το Υπεύθυνο Παιχνίδι

Ο όμιλος ΟΠΑΠ επιβραβεύθηκε με τις ανώτερες διεθνείς πιστοποιήσεις του κλάδου των τυχερών παιγνίων για την στρατηγική του, αλλά και τις πρωτοβουλίες του σε θέματα που αφορούν στο Υπεύθυνο Παιχνίδι.

Αναλυτικότερα, η ΟΠΑΠ Α.Ε. και η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. έλαβαν πρόσφατα Πιστοποίηση Επιπέδου 4 από την Παγκόσμια Ένωση Λοταριών (World Lottery Association – WLA) για τη συνεπή εφαρμογή των αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητές τους. Η πιστοποίηση Επιπέδου 4, που είναι η υψηλότερη στο Υπεύθυνο Παιχνίδι παγκοσμίως, δίνεται σε εταιρείες που αποδεικνύουν ότι έχουν εντάξει πλήρως το Υπεύθυνο Παιχνίδι σε όλες τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και στοχεύουν να βελτιώνονται συνεχώς, έχοντας ως βάση το προγραμματικό πλαίσιο της WLA.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. και η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. είναι οι μόνες εταιρείες στην Ελλάδα που έχουν πιστοποιηθεί από την WLA.

Η WLA αποτελείται από εταιρείες-μέλη που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών και εφαρμόζουν τα υψηλότερα πρότυπα εταιρικής υπευθυνότητας. Η αξιολόγηση της υποψηφιότητας κάθε εταιρείας για τη συγκεκριμένη πιστοποίηση πραγματοποιείται από μια ανεξάρτητη ομάδα ειδικών και η απόκτησή της δείχνει πόσο αποτελεσματικά είναι στην πράξη τα προγράμματα Υπεύθυνου Παιχνιδιού που εφαρμόζονται, προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

Επίσης, το 2018 ο Όμιλος ΟΠΑΠ έλαβε τo Πιστοποιητικό Εναρμόνισης με τα Πρότυπα Υπεύθυνου Παιχνιδιού από την Ευρωπαϊκή Ένωση Λοταριών (The European Lotteries - EL), άλλον έναν διεθνή φορέα του κλάδου που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη. Βάσει των προτύπων που έχει θέσει η EL, η πιστοποίηση αυτή αναγνωρίζει την οικειοθελή δέσμευση του ΟΠΑΠ για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους παίκτες, την προστασία των ανηλίκων, την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών και την εκπαίδευση του κοινού, μεταξύ άλλων. 

Όλες οι παραπάνω διακρίσεις έχουν τριετή ισχύ, μέχρι δηλαδή και το 2021, οπότε και θα πρέπει να κατατεθούν εκ νέου τα διαπιστευτήριά των δύο εταιρειών για να διατηρηθούν.

Η στρατηγική του ΟΠΑΠ για το Υπεύθυνο Παιχνίδι

Το στρατηγικό πλαίσιο του ΟΠΑΠ για το Υπεύθυνο Παιχνίδι ακουμπάει πάνω στα πρότυπα που έχει χαράξει το WLA, και αποτελείται από δραστηριότητες που σκοπό έχουν να διασφαλίσουν την υπεύθυνη και βιώσιμη ανάπτυξη του Οργανισμού. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία υλοποιεί ειδικές έρευνες για την κατανόηση της σημασίας του Υπεύθυνου Παιχνιδιού, ενημερώνει τους εργαζομένους της για τη στρατηγική και τις δεσμεύσεις της για το Υπεύθυνο Παιχνίδι, παρέχει υποχρεωτική και συνεχή εκπαίδευση σε όλους τους συνεργάτες της και παρέχει πληροφορίες και συμβουλές στους παίκτες για το πώς μπορούν να παίξουν υπεύθυνα. Μεγάλη σημασία δίνεται και στον σχεδιασμό των παιχνιδιών, ώστε να προσφέρονται ασφαλή παιχνίδια στους παίκτες, τόσο διαδικτυακά όσο και επίγεια, αλλά και στην υποστήριξη των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της υπέρμετρης ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια. Γι' αυτόν τον σκοπό, από το 2011 ο ΟΠΑΠ υποστηρίζει αδιάκοπα τη λειτουργία της Γραμμής Υποστήριξης 1114 του ΚΕΘΕΑ-ΑΛΦΑ. Επιπλέον ο ΟΠΑΠ διασφαλίζει ότι η επικοινωνία μέσω διαφημίσεων και άλλων μάρκετινγκ ενεργειών είναι κατάλληλη για το ευρύ κοινό και δεν ενθαρρύνει την υπέρμετρη ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια ή τη συμμετοχή ανηλίκων σε αυτά. Επιπλέον, η εταιρεία διενεργεί συχνούς ελέγχους στο Δίκτυο συνεργατών της σχετικά με την εφαρμογή των αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού, και επικοινωνεί τις δράσεις της και τα αποτελέσματά τους σε ενδιαφερόμενα μέρη, όπως επίσης και στο κοινό μέσω του Ετήσιου Απολογισμού του ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags