Facebook Pixel Συγκλονίζει ο Ζουγανέλης για Μαχαιρίτσα: "Έφυγε στον ύπνο - Αδερφός μου - Δεν ήταν αντι-Ολυμπιακός"
Life
| 2019-09-09 19:42:00

Συγκλονίζει ο Ζουγανέλης για Μαχαιρίτσα: "Έφυγε στον ύπνο - Αδερφός μου - Δεν ήταν αντι-Ολυμπιακός"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Συγκλονίζει ο Ζουγανέλης για Μαχαιρίτσα: "Έφυγε στον ύπνο - Αδερφός μου - Δεν ήταν αντι-Ολυμπιακός"

"Έχουμε ζήσει μαζί 40 χρόνια". Αποκλειστική συνέντευξη στο sportdog.

Σοκαρισμένη είναι όλη η Ελλάδα με τον αιφνίδιο θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός, ο οποίος είχε προσφέρει μεγάλες επιτυχίες στην καλλιτεχνική του καριέρα, υπέστη καρδιακή προσβολή και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 ετών.

Συγκλονισμένος είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος, ο οποίος με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποχαιρέτησαν τον μεγάλο τραγουδοποιό. Από τους επιστήθιους φίλους του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα υπήρξε ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος μίλησε στο sportdog με πολύ συγκίνηση για τον χαμό του.

Τι αφήνει πίσω του ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας;

"Ήταν μία ξεχωριστή περίπτωση προσωπικότητας. Ήταν ταυτόχρονα ταπεινός και μεγαλειώδης. Ήταν σεμνός άνθρωπος και επικοινωνούσε με τη γνώση του την αλήθεια με έναν ελληνικό τρόπο. Συνέβαλε με τις εμπνεύσεις του να γίνει η καθημερινότητά μας πολύ καλύτερη. Ήταν ένας καλός συνάδελφος, ένας άνθρωπος που δεχόταν κριτική. Ακόμα και όταν είχε αντιπαραθέσεις. Γιατί είναι ωραίες οι αντιπαραθέσεις όταν καταλήγουν σε αρμονία. Ήταν τέτοιος άνθρωπος. Υπήρξε συντροφικός με τους συναδέλφους και την οικογένειά του. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα ότι έφυγε. Είναι μυστήρια η περίπτωση ανθρώπου με τον οποίο έχω ζήσει μαζί 40 χρόνια στη σκηνή, στη ζωή. Όλες οι παρέες τον ήθελαν. Γέλαγε, έλεγε αστεία. Ήταν ένας άνθρωπος που συνεργαζόταν και εργαζόταν. Πριν μας αφήσει είχε συναυλία στον Βόλο. Έφυγε στον ύπνο. Είναι τιμή μας που ήμασταν δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους που μας έκαναν καλύτερους. Με την ευκαιρία να πω, να μην κλαίμε για μας, αλλά γι' αυτόν που έφυγε".

Πόσο πολιτικοποιημένος ήταν;

"Υπάρχει άνθρωπος μη πολιτικοποιημένος; Όλα τα φρόκαλα που δεν το αντιλαμβάνονται, είναι αυτοί που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που περιμένουν τα πάντα από τους τρίτους. Είναι οι άνθρωποι που δεν δημιουργούν, δεν παράγουν, είναι αυτοί που μεμψιμοιρούν συνεχώς, δεν κατάλαβαν ποτέ, ότι όταν χάνονται οι αξίες χάνονται τα πάντα. Είναι ένα μεγάλο ποσοστό αυτό της νεοελληνικής ζωής αυτό. Όλα αυτά τα λέω γιατί ο Μαχαιρίτσας ήταν το αντίθετο. Ήταν και αυτός πολίτης συνειδητοποιημένος. Συμμετείχε στη διαδικασία της ζωής ενεργά και εμπνευσμένα σε αντίθεση με τα πολιτικά όντα που εκφράζουν την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση, τα οποία είναι ανέμπνευστα. Δεν έχουν πει τίποτα καινούριο. Δεν τα λέω για να τους μεμφθώ, αλλά για να πω, ότι ο Μαχαιρίτσας, ο αδελφός μου, ήταν ακριβώς το αντίθετο. Αυτό που πάει την Ελλάδα μπροστά και την καθημερινότητα. Αυτός ο άνθρωπος την ελληνικότητα τη μετέφραζε με ένα μοντέρνο τρόπο και δεν ήταν δογματικός ούτε ματαιόδοξος. Έχει αφήσει τεράστια παρακαταθήκη. Αυτό το απότομο και βίαιο φευγιό είναι που πληγώνει περισσότερο".

Ποια θέση είχε ο Παναθηναϊκός στη ζωή του;

"Ήταν Παναθηναϊκός, όχι όμως οπαδός. Τον παρακολουθούσαμε μαζί στο γήπεδο όποτε μπορούσαμε. Είχε άποψη. Μέχρι και στη Συμμαχία ήμασταν παρέα. Δεν ήταν όμως αντι-Ολυμπιακός. Η ζωή θέλει ενώσεις. Η αρμονία θα μας πάει μπροστά. Περνάγαμε ωραία στο γήπεδο. Είναι ένα φευγιό το ποδόσφαιρο. Ξεκουράζεται η ψυχή και το σώμα. Μπαίνεις σε έναν άλλο κόσμο".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags