Facebook Pixel Άξιος!
Άλλα Σπορ
| 2011-10-02 14:12:00

Άξιος!

Άξιος!

Παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε στο 2ο σετ για να ανατρέψει την κατάσταση, ο Μάρκος Παγδατής δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα και ο άξιος Γιάνκο Τιπσάρεβιτς, μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες σε τελικούς ATP, επιτέλους πανηγύρισε τον πρώτο του επαγγελματικό τίτλο στο Malaysian Open.

Μετά από 9 χρόνια επαγγελματικής καριέρας και τέσσερις ήττες σε ισάριθμους τελικούς του ATP World Tour, ο Γιάνκο Τιπσάρεβιτς στέφθηκε πρωταθλητής για πρώτη φορά κατακτώντας το εξωτικό τουρνουά της Κουάλα Λουμπούρ.

Ο 27χρονος Σέρβος, Νο17 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο3 του ταμπλό στην Μαλαισία, μετά από έναν σκληρό και συναρπαστικό τελικό, επικράτησε 6-4, 7-5 του Μάρκου Παγδατή ο οποίος είχε τις ευκαιρίες του στο ματς όμως ο Τιπσάρεβιτς ήταν ορκισμένος για τον τίτλο και έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να τα καταφέρει!

Ο Τιπσάρεβιτς, Νο3 του ταμπλό, ολοκλήρωσε μια ονειρεμένη εβδομάδα στην Μαλαισία χωρίς να χάσει σετ με τον Μάρκο Παγδατή να πραγματοποιεί επίσης εντυπωσιακή πορεία στο τουρνουά μέσω της wild card που του έδωσαν οι διοργανωτές, αγωνιζόμενος στον 11ο τελικό του στο tour έχοντας πλέον ρεκόρ 4-7.

Ο Κύπριος άσος, Νο60 της παγκόσμιας κατάταξης έκανε το καλύτερό του τουρνουά για φέτος παίζοντας τένις υψηλού επιπέδου ακόμα και στον τελικό παρότι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευνοϊκές προοπτικές που παρουσιάστηκαν στο ματς.

Μπαίνοντας εντυπωσιακά στο κεντρικό court, ο Παγδατής πήρε προβάδισμα με 3-0 games όμως ο Τιπσάρεβιτς ανέβασε αισθητά την αποδοσή του στη συνέχεια και στις λεπτομέρειες κατάφερε να ανατρέψει το σκορ κατακτώντας το εναρκτήριο σετ με 6-4.

Ακόμη πιο συναρπαστικό ήταν το 2ο σετ, με τον Σέρβο να έχει προβάδισμα με διπλό break 4-1 και τον Παγδατή να πραγματοποιεί εντυπωσιακό comeback, ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Ο Τιπσάρεβιτς, όμως, πέτυχε ένα ακόμη break (το 5ο του στο ματς) για να κάνει το 6-5 games και στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχημένα εκμεταλλευόμενος το 3ο championships point που είχε στη διαθεσή του.

Παρά την ήττα ο Μάρκος Παγδατής δεν έχασε το χαμόγελό του κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής και το τέλος της εβδομάδας βρίσκει τον Κύπριο με επιπλέον 150 βαθμούς και πλουσιότερο κατά 81,000 δολάρια ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει άνοδο περίπου 6 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη.

"Δεν ήταν η μέρα μου. Ο Γιάνκο έπαιξε φανταστικά σήμερα. Το άξιζε. Ήταν πιο επιθετικός από εμένα και δίκαια κέρδισε. Κάνει μεγάλη πορεία φέτος στο tour και του εύχομαι να τερματίσει στην 8αδα και να παίξει στους τελικούς του Λονδίνου" είπε ο Παγδατής στις δηλώσεις του εντός γηπέδου και συνέχισε χαμογελώντας: "Για την ακρίβεια είναι απαίσια χρονιά. Είμαι όμως χαρούμενος, ειδικά γι'αυτή την εβδομάδα. Το τουρνουά ήταν εξαιρετικό και ευχαριστώ τους διοργανωτές για την wild card".

Από την πλευρά του ο θριαμβευτής και κατά 155,000 δολάρια πλουσιότερος, Τιπσάρεβιτς είπε: "Σημαίνει πολλά για μένα αυτός ο τίτλος και είμαι χαρούμενος που τα καταφέρνω σ'αυτό το μέρος που νιώθω πολύ φιλόξενος. Συγχαρητήρια στον Μάρκο που έκανε πολύ καλό τουρνουά. Είναι σπουδαίο τουρνουά και εύχομαι να μεγαλώσει κι άλλο του χρόνου".

Πηγή: tennis24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags