Facebook Pixel «Όλοι οι πρόεδροι θα ήταν φυλακή, αν είχαν κοριό...»
Life
| 2011-10-04 01:28:00

«Όλοι οι πρόεδροι θα ήταν φυλακή, αν είχαν κοριό...»

«Όλοι οι πρόεδροι θα ήταν φυλακή, αν είχαν κοριό...»

Ο Γιώργος Τσακογιάννης μίλησε από την φυλακή για τα «στημένα», τόνισε πως ουδέποτε έπαιξε στοίχημα, έκανε λόγο για επιλεκτική κάθαρση και αναρωτήθηκε: "κουτόχορτο τρώει ο κόσμος;".

Επίσης, ανέφερε πως αν παρακολουθούσαν όλα τα τηλέφωνα με κοριό, θα ήταν όλοι οι πρόεδροι φυλακή, σημείωσε πως γίνεται επιλεκτική κάθαρση και αφού έκανε… επίθεση στον Κούγια, ξεκαθάρισε πως ουδέποτε τον έχει απειλήσει! Μάλιστα, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «ΔΙΚΗ» του ΣΚΑΙ, τόνισε πως έχει ακούσει την περιβόητη… τρίτη κασέτα, στην οποία ακούγεται κάποιος ανώτατος άρχοντας της ΕΠΟ τον οποίο δεν θέλησε να κατονομάσει, ενώ σχολίασε πως η Ηλιούπολη ποτέ δεν ήταν στον ΟΠΑΠ και ότι το στοίχημα στο ίντερνετ είναι «ανάξιο λόγου» και για αυτό ο κόσμος δεν πρέπει να τρώει κουτόχορτο.

Αναλυτικά:

«Να σας πω πέντε κουβέντες. Πριν από οκτώ χρόνια μου προτάθηκε να βοηθήσω την Ηλιούπολη, την ομάδα της περιοχής μου. Η ομάδα την πρώτη χρονιά ήταν στο Α Τοπικό, διαλυμένη. Την πρώτη χρονιά ανεβήκαμε στη Δ Εθνική, στην οποία κάτσαμε δύο χρόνια. Με κόπους και μεράκι. Μετά ανεβήκαμε στην Β Εθνική. Όλα αυτά τα χρόνια χρειάστηκε μεράκι, χρήμα και κόπος. Αν ήθελα να πλουτίσω και για το στοίχημα που με κατηγορούν, θα μπορούσα να μην έπαιρνα την Ηλιούπολη, αλλά να έπαιρνα μία ομάδα Β Εθνικής και να κάνω αυτό που ήθελα, που με κατηγορούν. Στην Β Εθνική είμαι δύο χρόνια. Για όλα τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου φταίω εγώ; Για όλα τα κακά του ποδοσφαίρου που υπάρχουν χρόνια, δεκαετίες πίσω, φταίω εγώ με τα δύο χρόνια παρουσίας;

Τώρα για το αν υπάρχουν λέτε στημένα παιχνίδια, σίγουρα υπάρχουν, ενδεχομένων υπάρχουν. Όποιος αποδειχθεί να τιμωρηθούνε. Αλλά να μην κατηγορηθούμε επιλεκτικά 2-3 άτομα. Να γίνει κάθαρση και να μείνουν και πέντε ομάδες στο πρωτάθλημα. Κάθαρση θέλουμε ή εξιλαστήρια θύματα;»

Λέτε πως υπάρχουν στημένα παιχνίδια:«Υπάρχουνφήμες, αν αποδειχθεί κάτι να πάνε φυλακή».

Για τις απειλές που τον κατηγορεί ο Κούγιας: «Όποιος απειλή παιδιά είναι σκουλήκι. Ερπετό. Έχω τρία παιδιά. Δεν το έχω κάνει ποτέ. Έχω χρόνια να μιλήσω με τον Κούγια. Ούτε έχω μιλήσει καθόλου. Το ίδιο όμως είναι και όποιος χρησιμοποιεί τα παιδιά του. Καταλάβατε τι εννοώ. Δεν τον έχω κάνει, όποιος το κάνει είναι για κρέμασμα στο σύνταγμα. Ο κύριος Κούγιας, κύριος σε εισαγωγικά, δεν έχει πει μόνο για μένα. Με όποιον έχει πρόβλημα λέει πως του απειλεί τα παιδιά. Και για τον Μπέο το έχει πει και για τον Τραυλό. Ο κ Κούγιας τα χρησιμοποιεί.

Όπως χρησιμοποίησε και μία συνομιλία μου με τον κύριο Πιλάβιο. Πέντε σκαμπίλια μπορεί να το είπα, όπως λέμε πως ένας βουλευτής θέλει τουφεκτισμό. Αυτό τι σημαίνει; Θα πάμε να τον τουφεκίσουμε; Σχήμα λόγου είναι. Με τον κύριο Πιλάβιο συζητήγαμε και ο Κούγιας το χτησιμοποίησε και είπε πως υπάρχει σχέδιο δολοφονίας του. Με αυτό παραπλάνησε εισαγγελείς και πήρε προστασία μαρτύρων. Την ήθελε από παλιά, άσχετα αν λέει πως δεν θέλει να τον φυλάνε με αυτόματα. Να έρθει μπροστά μου να τα πει και στον ανακριτή. Να του πω 100 ψευτιές. Ούτε τον ίδιο απείλησα ούτε την οικογένειά του.

Μάλιστα, σε μία συνομιλία που μίλαγα με έναν αστυνομικό διευθυντή Αχαϊάς  και λέτε πως λέγαμε για στημένα δεν είναι έτσι. Ακούστε όλη την κασέτα. Δεν μιλάγαμε για αυτό, το θέμα ήταν πως την προηγούμενη ημέρα έπαιζε η Παναχαϊκή με τον Ρουφ και ξυλοφορτωθήκαν οι παίκτες και θέλανε να κάνανε μήνυση και ήθελε και ο Κούγιας να κάνει μήνυση. Αυτά μπορείτε να τα βρείτε και στο ίντερνετ. Όπως και στην Πάτρα πήγε και χειροδίκησε τους φιλάθλους του. Μπείτει στο Youtube.Όλους τους προέδρους τους έχει κατηγορήσει. Δεν υπάρχει πρόεδρος να μην έχει κατηγορήσει. Όλους τους λέει λαθρέμπορους και μετά τους… γλύφει!»

Για ποιο λόγο τον κατηγορεί ο Κούγιας: «Είχε χάσει μία άνοδο παλιότερα καιγια να δικαιολογηθεί στην Πάτρα, έλεγε πως τον στήνανε, τα γνωστά. Όπως ένα παιχνίδι στο Άργος με τον Παναργειακό, που έχασε και μετά έκανε καταγγελεία ότι του ζήτησε λεφτά το Άργος. Του ζήτησε λεφτά ή είχε δώσει και δεν κάνανε αυτά που είχαν πει; Γιατί βγήκε και τα είπε πριν και όχι μετά;»

Για την τρίτη κασέτα: «Στη μία κασέτα κάποιος πρόεδρος είχε τις διαφορές του με έναν άλλο πρόεδρο Α Εθνικής. Δεν με αφορά. Ο ένας έφτιαξε τις κασέτες. Έβγαλε τη μία φωνή από μέσα, άφησε του Μπέου και μία κασέτα την έδωσε στην Κούγια. Αυτός την έδωσε σε εισαγγελείς και δημοσιογράφους και αμέσως απέκτησε αξιπιστία και διασημότητα. Υπάρχει και άλλη μία κασέτα. Την έχω ακούσει την τρίτη κασέτα. Είναι για κάποιον ανώτατο της ΕΠΟ και λέγονται διάφορα πράγματα σε αυτή. Δεν είναι ποινικά, αλλά λέει κάποια πράγματα που δεν είναι καλά. Ο Κούγιας είχε τη μία, είπε ότι έχει άλλη μία και ότι δεν την βγάζει. Δεν ξέρω αν την έχει. Η ομάδα του κατηγορούταν για πλαστή ενημερότητα. Δεν έγινε κατηγορία, ενώ ο Ηρακλής και άλλοι υποβιβαστήκαν. Θα κρίνετε αν έπαιξε ρόλο αυτό. Για Πιλάβιο έλεγε ότι είναι διεφθαρμένος. Όταν βγήκαν οι κασέτες, έλεγε αφήστε τον Πιλάβιο να κάνει έργο».».

Για το αν είχε εμπλοκή στα στοιχήματα: «Εμάς ο ΟΠΑΠ δεν μας είχε ποτέ. Είχαμε πάει και στα δικαστήρια. Το στοίχημα στο ίντερνετ δεν είναι άξιο λόγου. Δίνω τους λογαριασμούς και στον ανακριτή να τους ελέγξει και αν βρει λάθος να με τιμωρήσει κατηγορηματικά. Δεν έχω παίξει στοίχημα εγώ. Ο κόσμος τρώει τέτοιοκουτόχορτο; Δεν μας είχε ο ΟΠΑΠ! Δεν ευθυνόμαστε, να πεις πως κοροϊδέψαμε τον κόσμο».

Για τις τηλεφωνικές συνομιλίες και τον κοριό: «Τα τηλέφωνα που παρακολούθησαν ήταν επιλεκτικά. Όλοι οι πρόεδροι σχολιάζουν κάθε σαββατοκύριακο. Δεν είναι σοβαρές συζητήσεις αυτές, ότι είναι στήσιμο αγώνα. Έπρεπε να το συνεχίσουν αφού ακούγανε τα δικά μας τηλέφωνα. Να ακούγανε τα τηλέφωνα όλων. Να πηγαίνανε όλοι οι πρόεδροι φυλακή. Ο ορισμός των διαιτητών είναι άδικο. Αν υπήρχε κλήρωση, δεν θα γινόταν τίποτα. Ο καθένας προσπαθεί να προστατέψει την ομάδα του».

Για το αν υπήρξαν απειλές σε διαιτητές: «Δεν απειλήθηκαν διαιτητές και ποδοσφαιριστές,. Ακούστε και τις συνομιλίες. Αν έκανα εγώ αυτά που έκανε ο Κούγιας, που έχει χειροδικήσει, ας μην πω τι θα γινόταν… Για τον κύριο Κούγια δεν ακούγεται τίποτα. Με τον Σταθάκη είχατε εταιρία. Εγώ με τον Σταθάκη δεν μίλαγα. Εγώ τον έβαλα; Ήταν στην Ηλιούπολη όταν ήταν στην Δ Εθνική η ομάδα. Τι δουλεία είχα εγώ με τον Σταθάκη; Και με τον Φυντάνη; Εγώ φταίω; Με την ενημερότητα, τιμωρήθηκαν πολλές ομάδες, η Παναχαϊκή όχι; Ο Κούγιας γιατί δεν τιμωρήθηκε; Επειδή έκανε μήνυση στον λογιστή του!»
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags