Facebook Pixel «Δυνατή η Ελλάδα, καυτή ατμόσφαιρα στο γήπεδο»
Life
| 2011-10-06 20:03:00

«Δυνατή η Ελλάδα, καυτή ατμόσφαιρα στο γήπεδο»

«Δυνατή η Ελλάδα, καυτή ατμόσφαιρα στο γήπεδο»

Στην τακτική που θα χρησιμοποιήσει η Κροατία στο αυριανό κρίσιμο παιχνίδι με την Ελλάδα αναφέρθηκε ο Σλάβεν Μπίλιτς, ο οποίος τόνισε πως περιμένει μία «καυτή» ατμοσφαιρα, την οποία όμως έχουν συνηθίσει στην πατρίδα τους.

Αναλυτικά:

«Ο λόγος που ήρθαμε είναι να πάρουμε το αποτέλεσμα που μας βολεύει. Θα παλέψουμε να το πάρουμε», ενώ για την κατάσταση της ομάδας, είπε: «Όλοι οι παίκτες είναι υγιείς, θα κάνουν κανονικά προπόνηση. Κάποιοι από τους παίκτες έχουν χάσεις τις 3 τελευταίες προπονήσεις, αλλά θα είναι ετοιμοπόλεμοι», ανέφερε στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο Μπίλιτς.

Σε ερώτηση για το τι δεν θα ήθελε να δει στην ομάδα του, απάντησε: «Ότι ισχύει σε οποιοδήποτε ματς. Να μην είμαστε νευρικοί και να μην χαλαρώσουμε και να μην ρίξουμε τις ευθύνες αλλού, όπως στην άμυνα, έτσι και στην επίθεση».

Στη συνέχεια, ο Μπίλιτς αναφέρθηκε στο αν μπορεί η Κροατία να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής και στο παιχνίδι με την Ελλάδα: «Αυτό θα το δείτε αύριο. Είμαστε ομάδα που θέλει να έχει την μπάλα στα πόδια της και αυτό προσπαθούμε κάθε φορά και στις περισσότερες περιπτώσεις το πετυχαίνουμε. Όχι όμως να είμαστε συνέχεια στην επίθεση, αλλά να μεταφέρουμε το παιχνίδι μακριά από την εστία μας. Ξέρουμε ότι το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο. Έχουμε κάνει πολύ καλή ανάλυση, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια. Έχουμε δει όλους τους αγώνες της Ελλάδας και στα προκριματικά και τα φιλικά. Από το τέλος του αγώνα με το Ισραήλ, το μεταφέρω αυτό στους παίκτες μου, είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι θα αντιμετωπίσουμε μια δυνατή ομάδα. Βγάλαμε ένα συμπέρασμα και αυτό είναι ότι θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα».

Σε ερώτηση για το αν έχει ρωτήσει τον Σίλντενφελντ για τον τρόπο παιχνιδιού του Γκέκα, καθώς οι δύο παίκτες είναι συμπαίκτες στην Άιντραχτ, απάντησε: «Δεν είναι άγνωστο όνομα. Έχω ρωτήσει. Τον γνωρίζω από το Μουντιάλ, δεν είναι άγνωστος σε εμένα. Μπήκε και έπαιξε στο Ζάγκρεμπ. Έχει βοηθήσει την Εθνική, τον ξέρω και από τη Μπόχουμ και από τη Λεβερκούζεν και από την Άιντραχτ».

Για το πως περιμένει ότι θα παίξει η Ελλάδα και αν τον αγχώνει ο κόσμος, ο Κροάτης τεχνικός είπε: «Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα, που δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να γίνει επικίνδυνη. Έχουν και τη γνώση και την ποιότητα για να παίξουν και με άλλον τρόπο, όχι μόνο αμυντικά. Αν θέλουν, μπορούν να παίξουν και επιθετικά. Μπορούμε να υποθέσουμε πως θα παίξει, αλλά έχουμε ασχοληθεί και με τις περιπτώσεις που θα παίξει διαφορετικά από ότι περιμένουμε. Η ατμόσφαιρα είναι καυτή, οι θεατές κοντά στο γήπεδο, αλλά και εμείς έχουμε την ίδια νοοτροπία. Έτσι είναι και στην Κροατία. Οι παίκτες που παίζουν στην Εθνική, έχουν ζήσει παρόμοιες καταστάσεις».

Αν περίμενε ότι αυτό το ματς θα ήταν τελικός, είπε: «Έχει πολλά παιχνίδια αύριο, όχι μόνο το δικό μας, που είναι δύσκολο. Ελπίζουμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε τη διαφορά, όπως άλλωστε και η Ελλάδα. Αυτό που θέλαμε ήταν να έρθουμε ως επικεφαλής του ομίλου, κάτι που πετύχαμε».

Σε ερώτηση για το αν το αυριανό ματς έχει ομοιότητες με αυτό του 1998 στη Θεσσαλονίκη, είπε: «Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ό,τι δώσεις στον Σούκερ είναι σαν ασίστ. Θυμάμαι αυτό το ματς, ήμασταν σε χειρότερη κατάσταση από ότι τώρα. Το γήπεδο ήταν μισοάδειο και δεν υπήρχε καυτή ατμόσφαιρα, άρα δεν βρίσκω ομοιότητες. Μακάρι το γήπεδο να είναι το ίδιο».

Τέλος, για το αν πιστεύει ότι η πρωτοβουλία των κινήσεων θα παίξει καθοριστικό ρόλο, είπε: «Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ. Η Ελλάδα δεν θέλει να έχει την μπάλα στα πόδια της. Το αντίθετο. Η Ελλάδα είναι ομάδα που έχει την τακτική της, προσπαθεί να νεκρώσει το χρόνο και το κάνει έχοντας την κατοχή της μπάλας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags