Facebook Pixel "Δεν έχω καμία διάθεση να κοροϊδεύω τον κόσμο"
Life
| 2011-10-23 17:45:00

"Δεν έχω καμία διάθεση να κοροϊδεύω τον κόσμο"

"Δεν έχω καμία διάθεση να κοροϊδεύω τον κόσμο"

Ο Ανδρέας Παντελή, μίλησε σήμερα (23/10) στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4 fm» και τόνισε πως η κατάσταση αμφισβήτησης προς το πρόσωπο του τον έχει κουράσει και αποχωρεί από τον Ηρακλή. Επίσης, είπε πως μετά από οικονομικό έλεγχο που έκανε δικός του λογιστής στην ΠΑΕ, βρήκε πως ο Ηρακλής χρωστούσε 30 εκ. ευρώ (22εκ. Στην εφορία και 8εκ ευρώ προς τρίτους).

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Αρχικά είπε: «Την Πέμπτη είχα συνάντηση με τον κ. Γωγάκο, εκπρόσωπους του ΑΣ και της ΠΑΛΗ. Αφού εκεί αποφασίστηκε να μην γίνουν τα πράγματα έτσι όπως πρέπει, τότε εγώ δεν έχω καμία διάθεση να κοροϊδεύω τον κόσμο και για αυτό τον λόγο δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι».

Για το τι άλλαξε στην εμπιστοσύνη του κόσμου προς το πρόσωπό του: «Δεν υπάρχει κανένας τρελός που θέλει να πληρώνει και να κάνει παράλληλα ζημιά στην ομάδα που πληρώνει. Προσπάθησα να βάλω τα πράγματα σε τροχιά, δυστυχώς όμως κανένας δεν ήθελε να ασχοληθεί με την ομάδα και να μπει σε αυτήν να βοηθήσει. Μάλιστα έχουμε και άτομα μέσα από τον σύλλογο που πολεμούν να πέσει η ομάδα στην Δ’ εθνική. Είναι πολύ δύσκολο έτσι να επιβιώσει η ομάδα. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό. Κανείς δεν ήθελε τον Ηρακλή. Μας χτυπούσαν από παντού. Εγώ έκανα με δικούς μου λογιστές έλεγχο στα οικονιμικά της ΠΑΕ. Πεποίθηση προσωπική μου ήταν να παίξουμε σε επαγγελματική κατηγορία".

Για τις κινήσεις που έκανε όλο αυτό το διάστημα: «Βλέποντας την κατάσταση μετά τον οικονομικό έλεγχο που έγινε από τον λογιστή ο Ηρακλής ήταν πρακτικό αδύνατο να εξασφαλίσει φάκελο από την ΕΕΑ και να πάιξει στην Football League. Με τα τεράστια οικονομικά βάρη ο Ηρακλής δεν ήταν βιώσιμος. Για τα πολιτικά δικαστήρια ήταν δική μου υποχρέωση να πάμε. Είμαστε στην Ελλάδα όμως. Αν πέρναμε τα ασφαλιστικά δεν θα φτάναμε σήμερα σε αυτό το σημείο. Εγιναν πολλές κινήσεις πολλές συζητήσεις, όμως από τη στιγμή που ανέλαβα να τρέξω τον Ηρακλή δεν υπήρχε τίποτα ξεκάθαρο για καμία κατηγορία στο ελληνικό ποδσόσφαιρο. Ο κόσμος κρίνει χωρίς να ξέρει τα γεγονότα. Ηξερα ότι έχει προβλήματα η ομάδα αλλά αυτό που συνάντησα ήταν είκοσι φορές χειρότερο. Ο Ρέμος δεν έχει αντίληξη του τι γινόταν στην ομάδα».

Για την κατάσταση στην ομάδα: «Οταν ήρθα ο Ηρακλής έκανε εράνους και ζητούσε λεφτά με κάθε τρόπο, από πωλήσης διαρκείας, οικονομική στήριξη. Εγώ πήγα σε τέσσερα δικαστήρια και δεν ζήτηση ευρώ. Αυτή η κατάσταση είναι μιζέρια. Εγώ δεν μπορώ να αποδεικνύω και να λέω αν έβαλα λεφτά. Η φερεγγεότητα αποδεικνύεται με έργα. Πλήρωσα από την τσέπη μου όλα τα δκαστήρια. Αποφάσισα πως δεν αξίζει να ασχοληθώ άλλο. Οι λογιστές μου έκαναν έλεγχο στα οικονομικά της ΠΑΕ και βρήκαν χρέη 22 εκ την εφορία και άλλα 8 εκ. Προς τρίτους. Ξεπεράσαμε τα 30 εκ ευρώ χρέη. Ο Ηρακλής δεν είχε κάνει ρυθμίσεις, δεν είχε κάνει τίποτα. Εχουν γίνει σωρεία παραβάσεων. Εγώ τήρησα ότι είπα, Διαιτητικό, Πολιτικά δικαστήρια. Είμαι πιο Ηρακληδέας από κάποιους που είναι μέσα στην οικογένεια του Ηρακλή και κινούνε τα νήματα του συλλόγου. Αν είχαμε μία πολιτική βοήθεια η οποία να μας έσπρωχνε λίγο θα ήταν διαφορετικά πράγματα. Η Β’ Εθνική είναι μια ανάσα από την μεγάλη κατηγορία. Η Δ’ Εθνική θέλει έναν αιώνα».

Για την πρόταση που έχει: «Υπάρχει εξσφαλισμένο ΑΦΜ με το οποίο έγιναν τεράστιες συζητήσεις να παίξουμε με ένα όνομα. Δεν πρέπει να δημοσιοποιηθεί αν δεν ξεκαθαρίσουν οι καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να μην μας πετάξουν πάλι από έξω. Ο κόσμος πρέπει να είναι μονιασμένος εγώ δεν θέλω να πηγαίνω και να με βρίζουν. Ομως είπα και πάλι δύσκολα να συνεχίσω. Οι ανακοινώσεις ήταν χτυπήματα πίσω από την πλάτη. Τους είπα με λεπτομέρειες ποιος είναι ο τρόπος για να παίξει ο Ηρακλής στη Football League. Κάποιοι χρησιμοποιούν ως δικαιολογία τη διπλή ονομασία που θα έχει. Δεν θέλουν να δουν τα οφέλη. Η Β΄κατηγορία είναι μια ανάσα από τη Σούπερ Λίγκα, η Δ' Εθνική έναν αιώνα.Δεν αλλάζει τίποτα. Τέλος για μένα ο Ηρακλής».

Για το CAS: «Το CAS, συνεχίζει την υπόθεση για ηθικούς και μόνο σκοπούς. Εγώ δεν περιμένω πως μπορεί να κερδίσει κάτι ο Ηρακλής. Αλλά θα συνεχίσουμε. Εχει δρομολογηθεί να παίξει η ομάα στην Δ Εθνική. Ισως γιατί κάποιοι θέουν να σβήσουν με αυτόν τον τρόπο την ομάδα. Ο κόσμος πρέπει να κρίνει από τα αποτελέσματα. Εδώ όμως δεν γίνετε έτσι. Ο κόσμος κρίνει καθημερινά και χωρίς να ξέρει».

Για την αυριανή απόφαση: «Ο κόσμος δεν πρέπει να αποφασίζει. Δεν μπορεί ο κόσμος να πέρνει τέτοιες αποφάσεις. Ο Ηρακλής είχε την ευκαρία μέσα από την δυστυχία του να κάνει υποχωρήσεις και να μπορέσει να βρει τον ρυθμό του και να βρει τον δρόμο του».

Καταλήγοντας, είπε: «Δεν είμαι ούτε Θεός ούτε κάτι άλλο. Ο Ηρακλής μέσα από τον κόσμο και την δυναμική του θα ανέβαινε τρένο στην Σούπερ Λίγκα. Η Δ’ Εθνική καταδικάζει στην αφάνεια τον Ηρακλή».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags