Facebook Pixel Sportdog.gr | Διάγγελμα Μητσοτάκη για Τουρκία: "Κίνδυνος ατυχήματος! Καμία πρόκληση αναπάντητη, η Ελλάδα θα..."
Life
| 2020-08-12 18:40:00

Διάγγελμα Μητσοτάκη για Τουρκία: "Κίνδυνος ατυχήματος! Καμία πρόκληση αναπάντητη, η Ελλάδα θα..."

Sportdog Team
Διάγγελμα Μητσοτάκη για Τουρκία: "Κίνδυνος ατυχήματος! Καμία πρόκληση αναπάντητη, η Ελλάδα θα..."

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα ελληνουτουρικά μετά την πρόκληση της Άγκυρας να στείλει το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Στην Αθήνα κυβέρνηση και ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν με ψυχραιμία την κατάσταση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη με διάγγελμα στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ενώ την ίδια ημέρα ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί στη Βιέννη με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο. 

Αναλυτικά:

Η Ελλάδα είναι μία χώρα υπερήφανη και ισχυρή. Μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας και πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Μένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και στους κανόνες καλής γειτονίας. Επιδιώκουμε με όλους γέφυρες ειρήνης, καλής πίστης και συνεργασίας.

Η πατρίδα μας δεν απειλεί αλλά και δεν εκβιάζεται. Και για αυτό ακριβώς και δεν υποκύπτει σε απειλές και εκβιασμούς. Ούτε, όμως, και ανέχεται προκλητικές ενέργειες.

Με αυτή την πολιτική αρχών διαπραγματευτήκαμε και υπογράψαμε τις συμφωνίες οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών μας με την Ιταλία και, πρόσφατα, με την Αίγυπτο. Συμφωνίες απολύτως συμβατές με το Δίκαιο της Θάλασσας.

Διαβάστε αναλυτικά στο newpost.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags