Facebook Pixel Νεότερα για την υπόθεση Μπεκατώρου - Μπαίνει στο αρχείο - Έχουν παραγραφεί τα αδικήματα
Life
| 2021-02-08 13:46:00

Νεότερα για την υπόθεση Μπεκατώρου - Μπαίνει στο αρχείο - Έχουν παραγραφεί τα αδικήματα

Sportdog Team
Νεότερα για την υπόθεση Μπεκατώρου - Μπαίνει στο αρχείο - Έχουν παραγραφεί τα αδικήματα

Στο αρχείο μπαίνει η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για το βιασμό της από παράγοντα της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, Νίκος Στεφανάτος, αποφάσισε να βάλει την υπόθεση στο αρχείο, καθώς τα αδικήματα τα οποία καταγγέλλει η Ολυμπιονίκης έχουν πλέον παραγραφεί καθώς ο χρόνος τέλεσης τους ήταν πριν από 23 χρόνια.

Στις καταγγελίες της η Σοφία Μπεκατώρου είχε κατονομάσει ακόμα δύο αθλήτριες και μία δημοσιογράφο που είχαν καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση από προπονητές ή παράγοντες.

Οι δυο εξ αυτών δεν κλήθηκαν στον εισαγγελέα για να καταθέσουν λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που είχε παρέλθει από τις πράξεις.

Για την τρίτη περίπτωση της αθλήτριας της ιστιοπλοΐας που ενόρκως κατέθεσε για την αποπλάνηση και το βιασμό της από τον προπονητή της όταν ήταν 11 ετών, κινήθηκε άμεσα η διαδικασία καθώς το αδίκημα αυτό δεν είναι παραγεγραμμένο και μετά την ποινική δίωξη στον προπονητή, ακολούθησε η απολογία και η προφυλάκισή του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags