Facebook Pixel Ελλάδα - Τουρκία: Αποκάλυψη-σοκ από Ιγνατίου: Η Τουρκία διαθέτει σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα
Life
| 2021-02-26 00:46:00

Αποκάλυψη-σοκ από Ιγνατίου: Η Τουρκία διαθέτει σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα - Φωτο-ντοκουμέντο!

Sportdog Team
Αποκάλυψη-σοκ από Ιγνατίου: Η Τουρκία διαθέτει σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα - Φωτο-ντοκουμέντο!

Η Τουρκία διαθέτει επικαιροποιημένο σχέδιο εισβολής εναντίον της Ελλάδας με το κωδικό όνομα του Τούρκου στρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα, ο οποίος δρούσε κατά τη βυζαντινή εποχή, όπως αποκαλύπτουν μυστικά έγγραφα που φέρνει στο φως γνωστός ιστότοπος, ο οποίος βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για τον Çaka Bey, ο οποίος από το 1088 μέχρι το 1091 κατέλαβε τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Ρόδο και άλλα νησιά, όπως σημειώνει ο ιστότοπος hellasjournal.com του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου.

Την αποκάλυψη κάνει η γνωστή ιστοσελίδα Nordic Monitor, η οποία συχνά παρουσιάζει απόρρητα έγγραφα τα οποία φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση Ερντογάν.

Το κείμενο υπογράφει ο γνωστός Τούρκος αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος (πρώην στέλεχος της τουρκικής εφημερίδας Today's Zaman, η οποία έπαψε να λειτουργεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016), Abdullah Bozkurt.

Σύμφωνα με παρουσίαση που εκπονήθηκε από το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας για την επανεξέταση εσωτερικού σχεδιασμού της χώρας, οι τουρκικές στρατιωτικές αρχές συνέταξε σχέδιο μυστικής στρατιωτικής επιχείρησης με την ονομασία "TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi".

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανότατα ενημερώθηκε και οριστικοποιήθηκε εκείνη την ημερομηνία μετά από έλεγχο μιας παλαιότερης έκδοσης (του σχεδίου εισβολής) και πιθανότατα εξακολουθεί να είναι ενεργό.

Τα έγγραφα ανακαλύφθηκαν σε φάκελο για μία δικαστική υπόθεση στην τουρκική πρωτεύουσα. Ο εισαγγελέας Serdar Coşkun, ο οποίος σύμφωνα με τον ιστότοπο είναι "ευθυγραμμισμένος" με την πολιτική γραμμή του Ταγίπ Ερντογάν και του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), φαίνεται να ξέχασε να αφαιρέσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα προτού τα υποβάλει στο δικαστήριο.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags