Facebook Pixel Sportdog.gr | Τι έγραψε η Δήμητρα Λιάνη στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου - "Τα παιδιά του δεν έγιναν Έλληνες..."
Life
| 2021-03-12 19:05:00

Τι έγραψε η Δήμητρα Λιάνη στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου - "Τα παιδιά του δεν έγιναν Έλληνες..."

Sportdog Team
Τι έγραψε η Δήμητρα Λιάνη στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου - "Τα παιδιά του δεν έγιναν Έλληνες..."

Σε δηλώσεις που αναμένεται να συζητηθούν το επόμενο διάστημα, προχώρησε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου στο περιοδικό «Πατρινόραμα», υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα κινδυνεύει και η ηγεσία της είναι από ανεπαρκής έως ενδοτική!»

Αποκαλύπτει ότι «το παράπονο του Ανδρέα ήταν, ότι τα παιδιά του δεν έγιναν Έλληνες, με την πλήρη έννοια!», ενώ υποστηρίζει ότι η πολιτική ηγεσία «έχει ξεπουλήσει τα εθνικά μας συμφέροντα με προσωπικά ανταλλάγματα κάθε είδους και υπό το πρίσμα αόριστων υποσχέσεων ή εκβιασμών!»

«Μετάλλαξαν το ΠΑΣΟΚ και το έκαναν υποχείριο του κατεστημένου», καταλήγει.

Αναλυτικά, η συνέντευξη της Δήμητρας Παπανδρέου που προδημοσιεύει το iEidiseis.gr:

– Κυρία Παπανδρέου, στο μυαλό μας έρχεται πάντοτε η αποφασιστική και εθνικά υπερήφανη διαχείριση της μεγάλης κρίσης του 1987 με την Τουρκία, από τον Ανδρέα. Πιστεύετε, ότι λείπει σήμερα ένας τέτοιος ηγέτης από την Ελλάδα που θα μπορούσε να διαχειριστεί αποτρεπτικά και σθεναρά τις σημερινές προκλήσεις της γείτονος χώρας;

«Ο Ανδρέας είχε ελληνική ψυχή και περηφάνια δεν ήταν έρμαιο των διεθνών συσχετισμών, ούτε υπήρξε ποτέ πολιτικός υπάλληλος ξένων Πρεσβειών και επιχειρηματικών κύκλων του εξωτερικού και του εσωτερικού! Εξόπλισε την χώρα, ένωσε τους Έλληνες και αντέταξε με πυγμή στην Τουρκία μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Τότε η Βουλγαρία ήταν μαζί μας, τώρα πουλάει πυραύλους GRADστην Τουρκία. Τότε η Ρωσία ήταν μαζί μας, τώρα με την εχθρότητα και τα μέτρα εναντίον της που ψηφίζει και εφαρμόζει η Ελλάδα με Τσίπρα και Μητσοτάκη, μας βλέπει σαν αιχμάλωτους στρατιώτες που πολεμούν εναντίον της, θέλουν δεν θέλουν…

Επειδή δεν υπάρχει Ανδρέας, σήμερα το βάρος έχει πέσει στους λίγους εναπομείναντες πιστούς στην πολιτική του παρακαταθήκη να αντιδράσουν, αυτοί όμως είναι πολιτικά άστεγοι δεν θα τους δείτε ούτε στο ΚΙΝΑΛ, ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά επουδενί στην ΝΔ.»

«ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ»

– Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για προαποφασισμένη συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία. Φοβόσαστε εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδος και επαχθείς για τα ελληνικά συμφέροντα συμφωνίες κάτω από το τραπέζι;

«Είναι γνωστό το σχέδιο «χτένα» για το Αιγαίο, όπου αλλού θα είναι περισσότερα και αλλού λιγότερα τα ναυτικά μίλια της εθνικής μας κυριαρχίας. Φοβάμαι πως ο Μητσοτάκης έχει κλείσει μυστικές συμφωνίες συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία, πατώντας πάνω στην άρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, (όταν ήταν πρωθυπουργός) να οριοθετήσει την ΑΟΖ με την Κύπρο.

Έχουν ξεπουλήσει τα εθνικά μας συμφέροντα με προσωπικά ανταλλάγματα κάθε είδους και υπό το πρίσμα αόριστων υποσχέσεων ή εκβιασμών. Σκεφθείτε πως ο Χριστοφοράκος κρατάει σε ομηρία ένα ευρύ πολιτικό πελατολόγιο και όχι μόνο αυτός. Η Ελλάδα κινδυνεύει και η ηγεσία της είναι από ανεπαρκής έως ενδοτική.

Η Τουρκία όπως μου έλεγε ο Ανδρέας, ασκεί εξωτερική πολιτική με οικονομικές εξαγορές αξιωματούχων όλων των επιπέδων και σήμερα από ό,τι προκύπτει, κινείται με τα λεφτά του σεΐχη του Κατάρ.»

«ΠΡΕΣΠΕΣ: ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ;»

– Πώς κρίνετε την συναφθείσα συμφωνία των Πρεσπών και πόσο ένοχη είναι και η σημερινή Κυβέρνηση; Θεωρείται ότι συνιστά εθνική ήττα και προάγγελο εθνικών δεινών;

«Πρόκειται για διπλωματική ήττα ανάλογη πολεμικής συντριβής. Έδωσαν το όνομα μας -την ψυχή μας και τώρα εδραιώθηκε μια αλυτρωτική επιθετική πολιτική από τους γείτονες που θα ζητάνε «Ενιαία Ομόσπονδη Μακεδονία» για να λάβει τέλος η διαίρεση Βόρειας και Νότιας Μακεδονίας!

Έχετε αντιληφθεί το μέγεθος της εθνικής μειοδοσίας; Για ποιο λόγο δεν πραγματοποίησαν δημοψήφισμα στην Ελλάδα; Επειδή το 80% θα απέρριπτε αυτή τη συμφωνία που αναγνώρισε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Η ΝΔ ανήκει στο ίδιο σύστημα υποταγής αποδεχόμενη την σύνθετη γεωγραφική ονομασία μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ που όντας ιστορικά ένοχο κρύφθηκε πίσω από την αντιΝατοϊκή ρητορική.»

«ΜΕΤΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ»

– Οι σημερινοί πολιτικοί επίγονοι του Ανδρέα Παπανδέου, υπηρετούν με συνέπεια τις αρχές και τις αξίες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ;

«Είναι όλοι τους αρνητές της πολιτικής γραμμής του Ανδρέα σε όλα τα θέματα. Μαζί στήριξαν το σχέδιο ΑΝΑΝ ενάντια στην γραμμή Κύπρος ενιαία ανεξάρτητη και αποστρατιωτικοποιημένη. Μαζί στήριξαν την συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά και έγιναν υπουργοί του. Μαζί μετάλλαξαν το ΠΑΣΟΚ και το έκαναν υποχείριο του κατεστημένου. Μαζί τα φάγανε και μερικοί μαζί τα πήρανε! Εδώ έφτασαν να απειλούν με διαγραφές όποιον διαδήλωνε υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Μαζί δεν αθώωσαν την Ρεπούση και σήμερα την καμαρώνει ο Τσίπρας; Ένα και το αυτό με τους εχθρούς του Ανδρέα είναι!

Επιχείρησαν μάλιστα όλοι τους να φορτώσουν το δημόσιο χρέος στον Ανδρέα, όταν τους το παρέδωσε βιώσιμο το 1995 και αυτοί το ανέβασαν στα ύψη με τις μίζες και τα σκάνδαλα διαχείρισης που έκαναν. Σε τίποτε δεν ακολούθησαν από την γραμμή του, είναι όλοι τους επίορκοι πολιτικά και ιδεολογικά και προσχώρησαν στα στρατόπεδα των αντιπάλων του. Ο ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμός) η ΝΔ και το ΚΚΕ δεν τον έστειλαν στο ειδικό δικαστήριο, με σκοπό να τον εξοντώσουν;»

«ΕΓΩ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»

– Πόσο επίκαιρη είναι στις μέρες μας, η πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα;

«Είναι διαχρονική, ότι έχει πει και ότι έχει διδάξει, η εθνική του στρατηγική και η διεθνής του παρουσία, είναι η τελευταία πολιτική πρόσοδος του ελληνισμού που έχει προσφέρει πρωθυπουργός. Για όλους τους Ανδρεϊκούς είναι ζωντανή και εφαρμόσιμη. Μακάρι να μπορούσε να αναβιώσει και να επαναφερθεί η ρωμαλέα και ξεκάθαρη εθνική του στρατηγική για την επιβίωση των Ελλήνων. Μακάρι να επανερχόταν η φιλολαϊκή του πολιτική. Μακάρι να εμπνέονταν το υγιές πολιτικό δυναμικό της χώρας από τις ξάστερες γραμμές και εντολές του. Μακάρι το δόγμα « Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» να γινόταν πραγματικότητα. Εγώ πάντως για να μην ξεχνιόμαστε , το πρόσθεσα στον τάφο του.»

– Κυοφορούνται σενάρια για ίδρυση κόμματος «Παπανδρεϊκών». Πώς αντιμετωπίζετε αυτές τις κινήσεις; Σας ενδιαφέρει η εμπλοκή σας με την πολιτική; Βλέπετε κάποιο πρόσωπο της πολιτικής σκηνής, ικανό να εμπνεύσει σήμερα τον κόσμο και να ανασυστήσει το ΠΑΣΟΚ;

«Έχω υπόψιν μου ότι κάποιοι, αρκετοί παλιοί σύντροφοι προχώρησαν σε μια τέτοια πρωτοβουλία. Μόνο που, από ότι γνωρίζω δεν είναι συλλήβδην Παπανδρεϊκοί, αλλά αποκλειστικά Ανδρεϊκοί. Μακάρι να τα καταφέρουν. Δεν έχω καμία προσωπική εμπλοκή και το έχω δηλώσει ξεκάθαρα και κατηγορηματικά. Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ, δεν βλέπω στο εσωτερικό του κανένα πρόσωπο κατάλληλο να ανασυστήσει το ΠΑΣΟΚ, επειδή οι εναπομείναντες στον κίνημα είναι μοιραίοι, άβουλοι, αντιανδρεϊκοί, ιδεολογικά ανεπαρκείς, μερικοί είναι και διεφθαρμένοι και οι φιλόδοξοι αρχηγοί ουδέποτε αντιστάθηκαν στην παρακμή του χώρου. Ανέχθηκαν αδιαμαρτύρητα και παθητικά, την ενσωμάτωσή τους στο σύστημα.»

«Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ»

– Πώς θεωρείτε ότι θα καταγραφεί το πέρασμα του Γιώργου Παπανδρέου στην πολιτική ιστορία του ΠΑΣΟΚ και του τόπου;

«Έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός στο όνομα του Ανδρέα, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να γίνει ηγέτης. Είναι ο βασικός υπόλογος αυτής της τραγωδίας που οδηγήθηκε ο τόπος. Έδωσε συγχαρητήρια στον Τσίπρα για την εθνική μειοδοσία με τα Σκόπια. Κατάργησε τον αγωγό Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη. Υποχώρησε στις διεκδικήσεις της Τουρκίας, με την συμφωνία της Μαδρίτης περί ζωτικών συμφερόντων, αμέλησε την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ, νομιμοποίησε τις πρακτορικές ΜΚΟ, στήριξε τους Βερέμη-Ρεπούση και την παραχάραξη της ιστορίας, προώθησε το σχέδιο ΑΝΑΝ με τον Δρούτσα, κατάντησε ο πολιτικός αντίποδας του Ανδρέα.

Διαβάστε δεκάδες ακόμη αποκαλύψεις στο βιβλίο μου «Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ». Ακόμη και στην σοσιαλνεοφιλελεύθερη Διεθνή έχει δίπλα του, τους Κεμαλιστές (Κιλιτσντάρογλου) που διεκδικούν παράνομα 35 νησιά ακόμη και την Κρήτη. Η ιστορία θα είναι αδυσώπητη μαζί του.»

«Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ»

– Βλέπουμε τον πρ. Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη να παρεμβαίνει στην πολιτική σκηνή. Πώς κρίνετε τον ρόλο του; Δικαιούται να νουθετεί, με γνώμονα την Πρωθυπουργική του θητεία;

«Ο κακός και μέτριος καθηγητής δεν έχει το δικαίωμα, να μας κουνά το δάκτυλο. Απεδείχθη ότι ήταν ένας αφανής πολιτικός εταίρος του Μητσοτάκη και ο αυτουργός της αποδυνάμωσης της Ελλάδας με την ανοχή στα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, τηνένταξη μας στην ΕΕ μέσω Γκόλντμαν Σαξ, τιςπρομήθειες του Δημοσίου, τις αναθέσεις και το υπέρογκο κόστος των Ολυμπιακών αγώνων, την υπέρβαση των κονδυλίων των δημοσίων έργων με σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις.Τελικά ήταν ένας δεξιόστροφος πρωθυπουργός, από αυτόν και τους εκσυγχρονιστές άρχισε η διαχειριστική ενσωμάτωση στο σύστημα. Στα δε εθνικά θέματα, απεδείχθη ο συναυτουργός του Γιώργου Παπανδρέου, στην αποδόμηση της εθνικής γραμμής του Ανδρέα.»

«ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΡΘΙΑ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!»

– Λοιδορηθήκατε χυδαία, όσο κανένα άλλο πρόσωπο στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδος. Ήταν ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο για την πολιτική, ίσως και την φυσική σας εξόντωση; Φθάσατε ποτέ στο σημείο να ξεπεράσετε τα όριά σας; Τι σας κράτησε όρθια;

«Αληθεύει πώς έγινα ο εύκολος στόχος των μέσων μαζικής εξαπάτησης. Ο Ανδρέας κυβέρνησε χωρίς αυτά και έζησα την παραπειστική τους επίθεση στο πρόσωπο μου, για να πλήξουν τον Ανδρέα. Μέχρι που αναγκάστηκε να τους πει άνανδρους, «εδώ είμαι χτυπήστε εμένα και πάψτε να καταφέρεστε εναντίον της Δήμητρας, που άλλωστε δεν έχει καμία εμπλοκή στα κυβερνητικά μου καθήκοντα». Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν και μετέπειτα με στόχο την απαξίωση, όσων τεκμηριωμένα θα καταμαρτυρούσα για όλους τους συνένοχους της πολιτικής κατάπτωσης του τόπου. Με κράτησε όρθια η συνείδηση μου και μόνο. Δεν φοβήθηκα ούτε έχω να φοβηθώ κανέναν. Ο Ανδρέας με δίδαξε να υπερασπίζομαι την αλήθεια και μόνο. Είμαι όρθια χάρις στις ζωντανές μνήμες που ευτύχησα να βιώσω δίπλα του.»

Από την πολιτική όχι μόνο δεν πλουτίσατε, αλλά μάλλον ζημιωθήκατε. Υπήρξαν άνθρωποι που σας συμπαραστάθηκαν, από το περιβάλλον ή την οικογένεια του Ανδρέα, κατά τις δύσκολες περιόδους που περάσατε;

«Από την οικογένεια είχα μόνο πόλεμο, ενώ από το περιβάλλον του Ανδρέα υπάρχουν ακόμη οι απλοί άνθρωποι φίλοι του, που μου στάθηκαν ηθικά. Με κάποιους από αυτούς διατηρώ επικοινωνία και τιμώ την αξιοπρεπή τους ευγένεια. Αγαπώ όσους τον ενθυμούνται αγνά με αρχές και αξίες και αναπολούν την αίγλη της πολιτικής του και διατρανώνουν την περηφάνια, ότι ήσαν και αυτοί εκεί παρόντες και ανιδιοτελώς δίπλα του και τον υπερασπίζονται ακόμη, έχοντας την ιδεολογική υπεροχή των ιδεών του.»

«ΜΟΛΙΣ ΕΦΥΓΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ, ΟΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΕΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ»

– Ως γνωστόν επί των ημερών του Ανδρέα, ευεργετήσατε πολιτικά και όχι μόνο, πολλά πρόσωπα. Πόσοι από αυτούς το αναγνωρίζουν σήμερα;

«Ο Ανδρέας είχε πράγματι ένα αρχαίο ρητό στο γραφείο του «Ουδείς επικινδυνότερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος αχάριστου». Οι λίγοι και καλοί φίλοι που υπάρχουν είναι αυτοί, στους οποίους ουδέποτε προσέφερα κάτι. Μόλις έφυγε ο Ανδρέας οι εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ έπεσαν να με εξοντώσουν. Επειδή ήμουν η τελευταία που τους ήξερε καλά…. Να δείτε που κατάντησαν αυτοί που έβριζαν τον Σημίτη και πήγαν υπουργοί του…»

«ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΗΤΑΝ, ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ»

– Ποιο ήταν φεύγοντας, το μεγαλύτερο παράπονο ή πικρία του Ανδρέα; Τι θυμόσαστε πιο έντονα ακόμα και σήμερα, από τον σύζυγο, τον άνθρωπο και τον πολιτικό ηγέτη Ανδρέα;

«Το μεγαλύτερο παράπονο του ήταν που τα παιδιά του, δεν ασπάστηκαν τις απόψεις του και δεν ακολουθούσαν την κοσμοθεώρηση του. Το ότι δεν έγιναν Έλληνες, όπως έλεγε, με την πλήρη έννοια. Θυμάμαι με γλυκιά ανάμνηση, τον τρυφερό άνθρωπο με την αρχοντική ευγένεια και τους πολιτισμένους τρόπους, τον βαθύνοα στοχαστή και τον μοναδικό δημεγέρτη που ξεσήκωνε τον λαό και τον γαλβάνιζε με τα συνθήματα του, δίνοντας όραμα και ελπίδα στις λαϊκές τάξεις. Θυμάμαι τις κάποιες απλές ανέμελες στιγμές που ζήσαμε και ήταν χαρούμενος λάμποντας από ευτυχία. Τον μοναδικό άντρα, που ερωτεύτηκε ένα ολόκληρο έθνος. Την ματιά του, που διαπερνά βαθιά μέσα στην ψυχή μου με την καλοσύνη του…».

Πηγή: Newsbomb.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags