Facebook Pixel Sportdog.gr | Ελληνική πατέντα τα πυροσβεστικά άρματα μάχης που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες
Life
| 2021-08-08 04:33:00

Ελληνική πατέντα τα πυροσβεστικά άρματα μάχης που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες

Sportdog Team
Ελληνική πατέντα τα πυροσβεστικά άρματα μάχης που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες

Ελληνική πατέντα τα πυροσβεστικά άρματα LEOPARD που ρίχτηκαν σήμερα στην μάχη της πυρόσβεσης στην Αττική.

Το 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (ΠΕΒ) στην περιοχή του Βελεστίνου είναι ένα από τα αμυντικά εργοστάσια της χώρας, που κάνει σπουδαία δουλειά, με ελάχιστο κόστος και περιορισμένα μέσα. Πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό μαζί δημιουργούν και παράγουν θαυμαστά αποτελέσματα.

Όπως το πυροσβεστικό άρμα «Δαυίδ», τρία στον αριθμό που έχουν διασκευαστεί από το 304 ΠΕΒ, πάνω στο όχημα του ερπυστριοφόρου άρματος «Leopard-1A5», γερμανικής κατασκευής.

Στο 304 ΠΕΒ παρέλαβαν τρία τέτοια άρματα, άχρηστα για τον ελληνικό Στρατό και πάνω στην καρίνα τους τοποθέτησαν δεξαμενές νερού, με όλες τις λειτουργίες ενός μεγάλου πυροσβεστικού οχήματος.

Έχει τη δυνατότητα κατασβέσεως πυρκαγιών σε ιδιαίτερα δύσβατες περιοχές, αφού η δεξαμενή και το πυροσβεστικό «πυροβόλο» εκτοξεύσεως πυροσβεστικού υγρού εδράζονται πάνω σε σκάφος του γνωστού γερμανικού άρματος μάχης, με αποτέλεσμα να μπορεί να κινείται σε εδάφη με μεγάλη κλίση, όπου δεν δύναται να προσεγγίσει άλλο τροχοφόρο όχημα.

«Πήραμε την καμπίνα του γερμανικού άρματος και κάναμε διασκευή, φτιάξαμε τρία συνολικά. Πήραμε εκτοξευτήρες νερού από άχρηστα πυροσβεστικά οχήματα, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το άρμα έχει την δυνατότητα εκτόξευσης νερού σε μήκος 50 μέτρων, ενώ ζυγίζει μαζί με την δεξαμενή των 12 τόνων, 45 τόνους», δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Πολιτικών Υπαλλήλων του εργοστασίου Γιώργος Φωτόπουλος.

«Η ιδέα έπεσε όταν το πρώτο γερμανικό άρμα είχε έρθει για επισκευή. Κατόπιν πήραμε και πιστοποίηση από την Πυροσβεστική, ενώ σκοπός τους είναι η προστασία των πεδίων βολής αρμάτων από πυρκαγιές. Έχει πλήρωμα δύο άτομα, οδηγός και χειριστής, ενώ τα δύο από τα τρία άρματα είναι πιο σύγχρονα, καθώς η πυρόσβεση γίνεται με την χρήση τζόϊ στικ (όπως στα παιχνίδια)», προσθέτει ο κ. Φωτόπουλος.

Τα τρία πυροσβεστικά άρματα είναι κατανεμημένα ανά ένα στα πεδία βολών αρμάτων (ΠΒΑ) Λιτοχώρου, Ξάνθης και Λέσβου.

Στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων ο ελληνικός Στρατός είχε στηριχθεί στα αμυντικά εργοστάσια και στις καινοτομίες τους.

ΠΗΓΗ: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags