Facebook Pixel Μάρκος Σεφερλής - Έλενα Ακρίτα: Ξεκάθαρη η Ακρίτα για Σεφερλή: "Δεν έχουμε τίποτα να βρούμε - Είναι καλός ηθοποιός και..." (Vid)
Life
| 2021-12-10 15:10:00

Ξεκάθαρη η Ακρίτα για Σεφερλή: "Δεν έχουμε τίποτα να βρούμε - Είναι καλός ηθοποιός και..." (Vid)

Sportdog Team
Ξεκάθαρη η Ακρίτα για Σεφερλή: "Δεν έχουμε τίποτα να βρούμε - Είναι καλός ηθοποιός και..." (Vid)

Η Έλενα Ακρίτα άνοιξε το σπίτι της στην Κατερίνα Καινούργιου και μίλησε για την δικαστική διαμάχη της με τον Μάρκο Σεφερλή, τις αλλαγές στην τηλεόραση, τις απειλές που δέχτηκε και τις… επενδύσεις της.

Η Έλενα Ακρίτα άνοιξε για πρώτη φορά την πόρτα του σπιτιού της σε τηλεοπτικό συνεργείο για μια μεγάλη συνέντευξη με την Κατερίνα Καινούργιου.

Πριν αρχίσει τις ερωτήσεις, η KatKen ευχαρίστησε την οικοδέσποινα για την φιλοξενία της και τα κεράσματα για το συνεργείο.
«Είμαι Μικρασιάτισσα από τη μεριά της μάνας μου κι εμείς οι Μικρασιάτισσες είμαστε φιλόξενες. Δεν έχω καλύτερο από το να τραπεζώνω κόσμο. Να έρχονται φίλοι, να πίνουμε, να γελάμε. Να τρώμε νόστιμα πράγματα. Είναι κάτι που μου αρέσει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη έξοδο» απάντησε η δημοσιογράφος και συγγραφέας, η οποία ωστόσο παραδέχτηκε ότι δεν ξέρει να μαγειρεύει και επιστρατεύει τις υπηρεσίες επαγγελματιών.

Στη συνέχεια, η συζήτηση στράφηκε στην επιτυχία που γνωρίζει το podcast που κάνει η Έλενα Ακρίτα και στο κατά πόσον ετοιμάζει κάτι νέο για την τηλεόραση.
«Το podcast το φοβόμουν πολύ. Δεν ήξερα ότι μπορώ να το κάνω, γιατί είμαι λίγο ενοχική και από μέσα μου μειώνω τον εαυτό μου πολλές φορές. Όμως αυτό σκίζει και το κάνω με πολύ χαρά.

»Για την τηλεόραση δεν έχω σκεφτεί κάτι γιατί κάνω κι άλλα πράγματα, γράφω και στο news247, θέλω να γράψω κι ένα βιβλίο» ήταν η απάντηση της συγγραφέως που, μαζί με τον άνδρα της, Γιώργο Κυρίτση, υπέγραψε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής τηλεόρασης.

Και σχολίασε τη γενικότερη αλλαγή ηθών στην μικρή οθόνη.
«Η τηλεόραση έχει αλλάξει πολύ στη μυθοπλασία (από τότε που ξεκίνησα). Όταν ο Παπακαλιάτης είχε κάνει το πρώτο γκέι φιλί, μόνο που δεν είχαν κατέβει στον δρόμο με σταυρούς να τους ξορκίσουν. Και το ΕΣΡ μπλέχτηκε… Χαμός. Τώρα δίνεται ένα τηλεοπτικό φιλί και μάλιστα στην κρατική τηλεόραση, που έχει μεγάλη σημασία, και όχι μόνο δεν το καταδικάζει κανείς, εκτός αν είναι φύσει και θέσει ρατσιστής, αλλά το αποθεώνουν και το δέχονται με αγάπη».

Στη συνέχεια σειρά στην κουβέντα πήρε η δικαστική διαμάχη της με τον Μάρκο Σεφερλή.
«Τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν. Όταν μου λέει ο Χ κύριος Σεφερλής “μα γατί το λέτε αυτό, και ο Αριστοφάνης έκανε σάτιρα, και οι ελληνικές ταινίες έχουνε σάτιρα”, όχι, δεν είναι έτσι. Αλλάζουν οι γενιές. Αλλάζουν τα πράγματα. Το φιλί που ήταν πριν από 20 χρόνια μη αποδεκτό, τώρα είναι. Όταν εγώ στα 25 έγραφα και χρησιμοποιούσα ένα κείμενο σατιρικό για γυναίκες που ήταν κοντές και χοντρές και λοιπά, τώρα ντρέπομαι και θα ζητούσα συγγνώμη. Αλλάζουμε κι εμείς οι ίδιοι».

Και αρνήθηκε κάθε ενδεχόμενο εξωδικαστικού συμβιβασμού.
«Με τον Μάρκο Σεφερλή δεν έχουμε κάτι να βρούμε. Δεν υπάρχει κανένα μίσος. Δεν έχουμε κάτι να βρούμε γιατί σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω κάτι να του προσάψω, ούτε αυτός σε εμένα. Είναι καθαρά ιδεολογικό το πρόσημο της θεατρικής μου σύγκρουσης μαζί του. Δεν πιστεύω ότι η σάτιρα είναι να χλευάζουμε ευπαθείς ομάδες.

»Εκείνος το βλέπει διαφορετικά. Και πάρα πολύς κόσμος το αγκαλιάζει αυτό που κάνει. Τα θέατρά του είναι γεμάτα.

»Και ξέρετε ποιο είναι το κακό; Είναι καλός ηθοποιός ο Σεφερλής. Θα μπορούσε να κάνει μια εξαιρετική καριέρα χωρίς ένα οπλοστάσιο που δεν το χρειάζεται. Το συγκεκριμένο οπλοστάσιο το χρειάζονται οι ατάλαντοι.

»Από την πρώτη κριτική μου που μας τέντωσε λιγάκι το είχα πει ότι είναι καλός ηθοποιός. Με τα κείμενά του έχω πρόβλημα όχι με την υποκριτική του ικανότητα».

Οπότε ποιο είναι το θέμα;
«Όλο το θέμα είναι να λύσουμε αν η σάτιρα έχει ή δεν έχει όρια. Για μένα έχει όρια η σάτιρα. Αν εγώ κάτσω και κάνω κουρέλι κάποιον επειδή έχει παραπάνω κιλά ή επειδή είναι γκέι ή επειδή είναι σαν τον Σταύρο Παράβα στις παλιές ταινίες με τον “Φίφη”, που έκανε την “αδελφή” σε εισαγωγικά, αυτό πιστεύω ότι δεν είναι αποδεκτό.

»Εδώ υπάρχει ιδεολογική διαφορά που πιστεύω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει όχι για τον Σεφερλή και εμένα αλλά γενικότερα».

Η επόμενη ερώτηση της Κατερίνας Καινούργιου ήταν αν ποτέ η Έλενα Ακρίτα δέχτηκε απειλές εξαιτίας της κριτικής που άσκησε.
«Ήταν το 2011-12 με τη Χρυσή Αυγή. Όταν αρθρογραφούσα με έντονο τρόπο γι’ αυτό το μόρφωμα που η δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι είναι εγκληματική οργάνωση. Είχα δεχθεί απειλές, ήταν άνθρωποι έξω από το σπίτι μου και αναγκάστηκα να προσλάβω ιδιωτική φρουρά, την οποία έχω μέχρι και τώρα για να νιώθω ασφαλής εγώ και η οικογένειά μου. Η διαφορά είναι ότι την πλήρωσα από την τσέπη μου, δεν ζήτησα όπως ο Φουρθιώτης “δώστε μου μερικούς αστυνομικούς να μου βρίσκονται”. Θα πει κανείς άρα είχες την οικονομική δυνατότητα. Έχω πληρωθεί πάρα πολλά λεφτά για τα σίριαλ που έχω κάνει. Έχω πληρωθεί πάρα πολλά λεφτά για την δημοσιογραφία που έχω κάνει και μόνη μου, με την αξία μου, έφτιαξα μια περιουσία» δήλωσε η δημοσιογράφος, η οποία δεν μασάει τα λόγια της.

«Μίλησα καθαρά. Είπα ότι έχω και δυο μικρά σπιτάκια στο Λονδίνο. Μιλάμε για μπουζουξίδικα λεφτά. Εγώ έχω βγάλει με τον άνδρα μου με τα σίριαλ, πως πηγαίνανε παλιά στον Λε Πα και λέγανε “κύριε Λευτέρη τα λεφτά και του ακουμπάγανε τα τούβλα”, τέτοια λεφτά. Και έκανα μία επένδυση. Δεν έφαγα τίποτα. Γεννήθηκα χορτασμένη. Η οικογένειά μου ήταν καλά οικονομικά πάντα, οπότε έχω και από την οικογένειά μου μια άνεση οικονομική, και παράλληλα έκανα μια εξαιρετική διαχείριση των οικονομικών».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags