14/12/21 - 18:56

ΓΝΩΣΤΟΣ αυτός που έκλεψε τον Οικονομόπουλο - Μισό εκατομμύριο η λεία

Sportdog Team
ΓΝΩΣΤΟΣ αυτός που έκλεψε τον Οικονομόπουλο - Μισό εκατομμύριο η λεία
3.294views

Ενώ είχε συναγερμό κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό…. Και υπογράμμισε: «Έχουν πάρει πράγματα αξίας και μετρητά…»!

Κάποιος φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό έχει ματιάσει τον Νίκο Οικονομόπουλο. Δεν εξηγείται διαφορετικά η απίστευτη κακοδαιμονία που τον κυνηγάει.

Δεν έφτανε η απίστευτη περιπέτειά του με τον κορονοϊό που τον οδήγησε στο νοσοκομείο και οι δύσκολες ώρες που πέρασε εκεί.

Πάνω που προσπαθεί να συνέλθει και πάνω που επέστρεψε στις πίστες και έπαιρνε τα πάνω του, ήρθε και η ληστεία στο σπίτι του για να… δέσει το γλυκό.

Μία ληστεία που προκαλεί έντονο πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ. αφού έγινε σε μία από περιοχή (Βούλα) όπου είναι πολύ έντονο το αστυνομικό στοιχείο.

Μια και εκεί κατοικούν «επώνυμοι» του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και της ελληνικής showbiz. Και παρά τη μεγάλη φρούρηση που υπάρχει, οι δράστες βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν το κόλπο γκρόσο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, «ποντικοί» εισέβαλαν στη μονοκατοικία του στη Βούλα την ώρα που ο τραγουδιστής απουσίαζε.

Έψαξαν τους χώρους για μετρητά και αντικείμενα αξίας και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

«Είναι σοκαρισμένος»

Ο Νίκος Οικονομόπουλος αντιλήφθηκε τη διάρρηξη όταν γύρισε στο σπίτι του μετά τη δουλειά, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία.

Στον χώρο μετέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Στενός συνεργάτης του μετέφερε τα όσα του είπε ο αγαπημένος τραγουδιστής: «Είναι σοκαρισμένος και στεναχωρημένος αλλά δοξάζει τον Θεό που δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα κάποιος στο σπίτι.

Επιστρέφοντας από το μαγαζί που τραγουδάει ξημερώματα Κυριακής και μπαίνοντας στο σπίτι του είδε τα περισσότερα πράγματα άνω κάτω, πεταμένα και διαλυμένα. Ειδοποίησε αμέσως τις αρχές.

Ενώ είχε συναγερμό κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό…. Και υπογράμμισε: «Έχουν πάρει πράγματα αξίας και μετρητά…»!

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η λεία των δραστών ανέρχεται περίπου συνολικά στο μισό εκατομμύριο ευρώ, χωρίς πάντως να έχει επιβεβαιωθεί.

Και υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα που ζητούν απάντηση. Αλλά το σίγουρο είναι ότι οι αστυνομικοί, εξαιτίας αυτών των ερωτημάτων, δεν αποκλείουν καθόλου το ενδεχόμενο να είναι γνωστός του τραγουδιστή εκείνος που έκανε τη ληστεία.

Ή ήταν εκείνος που έδωσε πληροφορίες σε συμμορία που ανέλαβε δράση και «έγδυσε» το σπίτι του Οικονομόπουλου.

Πώς οδηγούνται σε αυτό το συμπέρασμα; Ο δράστης ή οι δράστες ήξεραν τα πάντα για τον τραγουδιστή.

Πότε ήταν στο σπίτι, πότε έλειπε, πότε εμφανιζόταν στην πίστα, τι ώρα θα γύριζε. Και επέλεξαν φυσικά το βαθύ σκοτάδι, προτού επιστρέψει από το μαγαζί, για να δράσουν καλύτερα.

Ήξεραν τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια. Οπότε, είτε παρακολουθούσαν συνεχώς τον τραγουδιστή είτε είχαν πολύ καλή πληροφόρηση.

Αυτό που τους βάζει επίσης σε σκέψεις είναι ότι το χτύπημα ήταν ακαριαίο. Όπως παραδέχονται οι αστυνομικοί, δεν διήρκεσε αρκετή ώρα, αν και πολλά αντικείμενα βρέθηκαν πεταμένα και διαλυμένα και το σπίτι ήταν άνω κάτω.

Μπορεί να θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να αποπροσανατολίσουν τις αρχές ότι δεν ήξεραν το σπίτι και έψαχναν να βρουν σε όλη τη μονοκατοικία για να μαζέψουν τη λεία τους.

Όμως οι έμπειροι αστυνομικοί πιστεύουν ότι οι δράστες δεν έμειναν στο σπίτι του Οικονομόπουλου παρά μόνο λίγα λεπτά.

Και με τέτοια λεία βέβαια, φαίνεται ότι ήξεραν πού θα ψάξουν και τι θα πάρουν. Άρα υπήρχε γνώση του σπιτιού εσωτερικά, αλλά και πού θα έπρεπε να ψάξουν.

Επίσης, όπως λένε οι πληροφορίες, ο συναγερμός δεν χτύπησε και γι’ αυτό δεν πήραν χαμπάρι τίποτα κάτοικοι της γύρω περιοχής.

Και αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο την πεποίθηση των αστυνομικών για γνώριμο άτομο του τραγουδιστή, πίσω από τη ληστεία στο σπίτι του.

Το άλλο σενάριο

Οι έρευνες φυσικά δεν περιορίζονται μόνο προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έγινε το χτύπημα από τη συμμορία που έχει βάλει στο μάτι τα σπίτια των VIPs.

Ο λόγος φυσικά για τους αδίστακτους ληστές που επιτέθηκαν σε διάσημους όπως η Καίτη Γαρμπή με τον Διονύση Σχοινά, ο εφοπλιστής Φραγκίσκος Σταφυλοπάτης, ακόμη και στον CEO της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης.

Εδώ και καιρό υπάρχει η πληροφορία ότι η συγκεκριμένη συμμορία (πιθανότατα από Γεωργιανούς εγκληματίες, αν και αυτό δεν είναι ακόμη απολύτως σίγουρο) έχει εγκαταλείψει τα βόρεια προάστια και κινείται προς τα νότια.

Μάλιστα κάποιες περίεργες κινήσεις τους είχαν εντοπιστεί έξω από τα σπίτια πασίγνωστων εφοπλιστών (όπως είχε καταγράψει παλιότερα το Spirto) στη Γλυφάδα (κυρίως) και τη Βούλα.

Αλλά οι κινήσεις είχαν γίνει αντιληπτές και αποφάσισαν να μην επιχειρήσουν ληστεία, αφού οι πιθανότητες να αποτύχαιναν και να συλλαμβάνονταν ήταν πολλές.

Η εισβολή στο σπίτι του Οικονομόπουλου θυμίζει πολλά από τη δράση των συγκεκριμένων εγκληματιών.

Κι εκείνοι παρακολουθούν μέρες το υποψήφιο θύμα τους. Έτσι ξέρουν πότε βρίσκεται και πότε όχι στο σπίτι του, ποιος είναι μαζί του καθώς και το δρομολόγιο που ακολουθεί.

Σίγουρα θα ήξεραν πότε λείπει από το σπίτι ο τραγουδιστής, αλλά και τι ώρα επιστρέφει από τη δουλειά του.

Επίσης παρακολουθούν το σπίτι και πάντα καταφέρνουν να βγάζουν off τον συναγερμό. Κάτι που έγινε και στην περίπτωση της διάρρηξης στη μονοκατοικία του Νίκου Οικονομόπουλου.

Αυτό το σενάριο εξετάζεται, αλλά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι εκείνο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Ούτε και η περίπτωση να είναι μία άσχετη συμμορία που έτυχε να μπει στο σπίτι του τραγουδιστή, χωρίς να ξέρει ποιος είναι, όπως έγινε με τους ανήλικους στο σπίτι του Μιχάλη Ζαμπίδη λίγα μέτρα πιο μακριά και λίγες ημέρες πριν από την εισβολή στο σπίτι του Οικονομόπουλου.

Οι αστυνομικοί είναι σίγουροι ότι πρόκειται για αδίστακτη συμμορία που ήξερε πολύ καλά σε ποιο σπίτι έμπαινε.

Αυτό που δεν ξέρουν ακόμη είναι αν κάποιος γνωστός του τραγουδιστή έπαιξε κομβικό ρόλο στη ληστεία στη μονοκατοικία που διαμένει…

Πηγή: Εφημερίδα Spirto

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ