Facebook Pixel Αγγελική Νικολούλη: Η εξιχνίαση 5 υποθέσεων στο 'Φως στο Τούνελ'
Life
| 2022-03-03 13:11:00

Αγγελική Νικολούλη: 5 υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν μετά την εμφάνιση των δραστών στην εκπομπή (Vid)

Sportdog Team
Αγγελική Νικολούλη: 5 υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν μετά την εμφάνιση των δραστών στην εκπομπή (Vid)

Οι υποθέσεις που έμειναν χαραγμένες στη μνήμη μας, αφού οι δράστες εγκλημάτων εμφανίστηκαν στο «Φως στο Τούνελ».

Από το 1995 οπότε και βγήκε στον αέρα το «Φως στο Τούνελ» μέχρι σήμερα, η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρνει στο φως αμέτρητες υποθέσεις εξαφανίσεων, να εξιχνιαστούν εγκλήματα, αλλά και να δοθούν απαντήσεις σε πολλές από αυτές. Η Αγγελική Νικολούλη έχει λάβει πολλαπλά βραβεία και διακρίσεις από εθνικούς και διεθνείς φορείς για το «Φως στο Τούνελ» και έχει μπει ακόμα και στο βιβλίο Γκίνες.

Παράλληλα, μέσα στα χρόνια της πορείας της, η δημοσιογράφος έχει αποκτήσει ένα φανατικό κοινό που λατρεύει τον τρόπο που ξετυλίγει το κουβάρι κάθε υπόθεσης με την οποία καταπιάνεται και έχει «ρουφήξει» κάθε λέξη από τα βιβλία της. Έτσι, που πριν λίγα 24ωρα το Twitter πήρε φωτιά γύρω από το κόκκινο σακάκι που φορούσε και τη σημασία του, που όπως έγραφαν οι φανατικοί της ακόλουθοι έχει αναφέρει ακόμα και σε βιβλίο της.

Εμείς θυμόμαστε 5 υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν από την Αγγελική Νικολούλη και το «Φως στο Τούνελ» μετά την εμφάνιση των δραστών στην εκπομπή της. Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις ήταν οι ίδιοι που αναζητούσαν τα πρόσωπα που εντέλει αποδείχθηκαν θύματά τους.

Υπόθεση Κωστή Πολύζου

«Όταν μια γυναίκα φέρνει στον κόσμο παιδιά, δεν τα φέρνει για καπρίτσιο, τα αγαπάει» – δήλωνε πριν από χρόνια στο «Τούνελ» η μάνα του Κωστή Πολύζου που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της και πατριό του, για τη δολοφονία του!

Η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη ξεδίπλωσε το μπερδεμένο νήμα αυτής της υπόθεσης και έφερε στην επιφάνεια τη σύγχρονη “Μήδεια” που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Στις 18 Φεβρουαρίου 2011, εκείνη τη νύχτα της καταιγίδας, χάθηκαν τα ίχνη του μόλις 23 χρόνων τότε Κωστή Πολύζου στην Σιάτιστα Κοζάνης. Η μητέρα του Δέσποινα Κουτσέγκου παρουσιαζόταν στο “Τούνελ” ως μια δυστυχισμένη μάνα, που ανησυχούσε για την τύχη του παιδιού της και ζητούσε από τον κόσμο να την βοηθήσει «για να βρει τον Κωστή της».

 

Η «Μαύρη χήρα» της Κοιλάδας Αργολίδας

Μία από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις στα αστυνομικά και δικαστικά χρονικά της χώρας, ήταν αυτή της «μαύρης χήρας» στην Κοιλάδα Αργολίδας. Για την ανθρωποκτονία του συζύγου της καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Το «Φως στο Τούνελ» και η Αγγελική Νικολούλη, η κατάθεση της οποίας θεωρήθηκε καίρια, είχαν από την αρχή υποψιαστεί πως τα δάκρια της χήρας για τον Θανάση, ήταν ψεύτικα και η παράσταση που έστησε στο στούντιο της εκπομπής, καθαρά θεατρική. Η «μαύρη χήρα» της Κοιλάδας εμφανιζόταν στον αέρα και στα διαλείμματα της εκπομπής με δύο πρόσωπα.

 

Η δολοφονία της 20χρονης Κικής

Ο 23χρονος Δάνος Μουρατίδης καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία της συντρόφου του Κικής Κούσογλου. Η εκπομπή είχε συγκεντρώσει υλικό που έδειχνε την ενοχή και το θέατρο του νεαρού δράστη που ισχυριζόταν ότι η φίλη του τον εγκατέλειψε για μια καλύτερη ζωή και εξαφανίστηκε τον Απρίλιο του 2005. Ο φίλος της, Δάνος Μουρατίδης είχε βγει στην εκπομπή εκφράζοντας την ανησυχία του και είχε πέσει σε σωρεία αντιφάσεων.

 

Η σύζυγος του Θεόδωρου Ταμπακίδη

Έφτασαν δύο εκπομπές με εξονυχιστική – μεθοδική και αποκαλυπτική έρευνα, για να φωτιστεί η εξαφάνιση του άτυχου επιχειρηματία Θεόδωρου Ταμπακίδη που ήταν ένα άγριο, καλοστημένο έγκλημα. Δράστης και εγκέφαλος του σατανικού σχεδίου, η σύζυγός του με την οποία βρισκόταν σε διάσταση. Η συζυγοκτόνος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Η Αγγελική Νικολούλη μίλησε μετά από πίεση με τη «διαβολογυναίκα», όπως τη χαρακτηρίζουν όλοι όσοι τη γνώρισαν και αποκάλυψε το θέατρο που έπαιζε στην οικογένειά της και σε φίλους όλο αυτό το διάστημα. Έλεγε ότι μιλούσε με τον αγνοούμενο άνδρα της και ότι σύντομα θα επέστρεφε. Δεν δίστασε να βάλει τον φίλο της να τηλεφωνήσει ως Θοδωρής στους τραγικούς γονείς του και να τους πείσει ότι ζούσε και βρισκόταν στο εξωτερικό.

Με τη μαρτυρία του στο «Τούνελ» παγιδεύτηκε και ο άνθρωπος-«κλειδί», φίλος της από τα παλιά, που τη βοήθησε στην ταφή του πτώματος σε δασική περιοχή της Χαλκιδικής και στη συγκάλυψη του φρικτού εγκλήματος. Ο ίδιος ομολόγησε τι είχε συμβεί και οδήγησε τους αστυνομικούς στον τόπο της ταφής. Την ώρα της σύλληψής της είχε ραντεβού με την Αγγελική Νικολούλη, η οποία βοήθησε τους αστυνομικούς να την πλησιάσουν αφού η ίδια είχε κλειδαμπαρωθεί στο σπίτι της αδελφής της και δεν άνοιγε σε κανέναν.

 

Υπόθεση Αχιλλέα Τέντα

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2001, ο έμπορος δερμάτων του Βόλου Αχιλλέας Τέντας 58 χρόνων, δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι στον Αλμυρό, από τον εραστή της συζύγου του Νικόλαο Κωτούλα. Ο ίδιος και η Μαρία Τέντα εξαφάνισαν στη συνέχεια το πτώμα σε ένα πηγάδι της περιοχής. Το αυτοκίνητό του το άφησαν στο λιμάνι του Βόλου, για να φανεί ότι ο Τέντας έφυγε ταξίδι. Στη γερόντισσα πεθερά της που έμενε στο ίδιο σπίτι, είχε ρίξει υπνωτικό για να μην καταλάβει το παραμικρό. Η σύζυγος ατάραχη δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνισή του και το ‘παιζε ανήσυχη στα δύο τους παιδιά, στους συγγενείς και στους φίλους. Όχι όμως και στο «Τούνελ». Στην αρχή αρνιόταν πεισματικά να γίνει εκπομπή αναζήτησης. Όταν όμως τα παιδιά της τέσσερις μήνες μετά, είδαν ότι δεν υπάρχουν ίχνη ζωής του πατέρα τους, την πίεσαν να φτάσουν στην εκπομπή που στάθηκε γι’ αυτή και τον εραστή της, μοιραία! Εμφανίστηκε στην κάμερα σαν τελευταία μάρτυρας που είδε τον αγνοούμενο. Η ταραχή της, η αγωνία της και το παίξιμο της θεατρίνας, έγιναν αμέσως αντιληπτά από την Αγγελική Νικολούλη.

 

 

 

Πηγή: okmag.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags