Facebook Pixel Σάββας Καλεντερίδης - Ρωσία: "Υπάρχει κίνδυνος πυρηνικού ατυχήματος - Ρώσοι και Αμερικανοί πολύ κοντά στη Λήμνο"!
Life
| 2022-03-05 10:10:00

Καλεντερίδης: "Υπάρχει κίνδυνος πυρηνικού ατυχήματος - Ρώσοι και Αμερικανοί πολύ κοντά στη Λήμνο"!

Sportdog Team
Καλεντερίδης: "Υπάρχει κίνδυνος πυρηνικού ατυχήματος - Ρώσοι και Αμερικανοί πολύ κοντά στη Λήμνο"!

"Η κατάσταση είναι έκρυθμη, η παγκόσμια ηγεσία έφερε την κατάσταση εδώ σε αυτό το σημείο. Ανεβαίνει ο κίνδυνος για ένα πιθανό ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο", αναφέρει ο γνωστός αναλυτής και... χτυπάει καμπανάκι.

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε ο διεθνολόγος, Σταύρος Καλεντερίδης, γιος του Σάββα Καλεντερίδη, για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή.

Πιο συγκεκριμένα στις δηλώσεις του υποστήριξε τα εξής:

“Η κατάσταση είναι έκρυθμη, η παγκόσμια ηγεσία έφερε την κατάσταση εδώ σε αυτό το σημείο. Ανεβαίνει ο κίνδυνος για ένα πιθανό ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο. Εάν πάθει κάτι το εργοστάσιο, θα έχουμε μέχρι και διακοπές ρεύματος εάν έχουμε ατύχημα σε κάποιο αγωγό θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα και στην διοχέτευση αερίου.

Θα επηρεάσει και την παροχή φυσικού αερίου. Το σημαντικό είναι να τελειώσει αυτή η κρίση το συντομότερο. Αμερικανικό και ρωσικό πλοίο βρέθηκαν πολύ κοντά έξω από την Λήμνο, σε διεθνή ύδατα. Και αυτό συμβαίνει γιατί τα τελευταία χρόνια, καμία απολύτως ελληνική κυβέρνηση, δεν φιλοτιμήθηκε να κάνουμε τα έξι μίλια 12 μίλια, όπως έχουμε την δυνατότητα.

Τώρα βρίσκονται στο Αιγαίο Πέλαγος, ανάμεσα στα νησιά μας, πλοία και από τις δυο χώρες. Δεν είναι ασφαλής η κατάσταση αυτή την στιγμή και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βελτιωθεί. Για να καταλάβουμε όλοι πως στην Ελλάδα στην γεωπολιτική της θέση, επικρατούν αυτές οι συνθήκες. Μπορεί να υπάρξει ανάφλεξη και έξω από την πόρτα μας. Η περιοχή μας είναι εν δυνάμει επικίνδυνη ζώνη. Η Ρωσία δεν είναι ένα δημοκρατικό κράτος. Αυτό σημαίνει πως οι πολίτες δεν μπορούν να αλλάξουν το καθεστώς. Η διαχείριση της κατάστασης από την ελληνική πολιτεία δεν είναι ιδανική. Το καλύτερο σενάριο θα είναι να τελειώσει ο πόλεμος άμεσα.

Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την απειλή. Εάν συνεχιστεί η πολιορκία, θα αναγκαστούν να συνθηκολογήσουν γιατί έχουν μείνει μόνοι τους. Ζητούν αεροπλάνο, ζητούν στήριξη, δεν την λαμβάνουν, δεν μπορούν να την λάβουν αφού είναι περικυκλωμένοι”.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags