Facebook Pixel Sportdog.gr | Θρίλερ με το θάνατο της Μαρίτας Αγγελοπούλου – Η δολοφονία του πατέρα της και το συμβόλαιο θανάτου
Life
| 2022-07-26 17:03:00

Θρίλερ με το θάνατο της Μαρίτας Αγγελοπούλου – Η δολοφονία του πατέρα της και το συμβόλαιο θανάτου

Sportdog Team
Θρίλερ με το θάνατο της Μαρίτας Αγγελοπούλου – Η δολοφονία του πατέρα της και το συμβόλαιο θανάτου

Η 43χρονη είχε γλιτώσει από συμβόλαιο θανάτου και από τοποθέτηση εκρηκτικών στο αυτοκίνητό της

Eνα πρωτοφανές θρίλερ με άγνωστες προεκτάσεις προς το παρόν βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες στην Καλλιθέα Αιγίου, όπου επέστρεψε ο Χάρος 11 χρόνια μετά το συμβόλαιο θανάτου με θύμα τον επιχειρηματία Aγγελο Αγγελόπουλο.

Η καλλονή κόρη του, η γνωστή επιχειρηματίας και παρουσιάστρια Μαρίτα Αγγελοπούλου, που είχε γίνει και αυτή στόχος του ίδιου συμβολαίου το 2011, αλλά είχε σωθεί, βρέθηκε νεκρή το πρωί της Δευτέρας μέσα στο σπίτι της, με τις συνθήκες του θανάτου της να παραμένουν θολές.

Η 43χρονη ιδιοκτήτρια του Cafe Bar – Restaurant Ανώνυμο στον Λόγγο Αιγιαλείας, η οποία είχε υπάρξει κριτής στα καλλιστεία και ήταν ιδιαίτερα ενεργή στα social media με δική της διαδικτυακή εκπομπή, είχε επιστρέψει στο διαμέρισμά της αργά το βράδυ του Σαββάτου και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Αυτό προκάλεσε ανησυχία στον αδελφό της, Γιώργο, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της με τη βοήθεια κλειδαρά και έμεινε κεραυνοβολημένος, καθώς βρέθηκε μπροστά στο άψυχο σώμα της.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το θάνατο της 43χρονης επιχειρηματία δείχνουν πως ήταν αιφνίδιος, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις που να οδηγούν στο ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, με δεδομένο ότι στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης ή πάλης. Ωστόσο, φως στα ακριβή αίτια πρόκειται να ρίξουν η νεκροτομή, η οποία έχει ήδη παραγγελθεί, και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Ένας από τους λόγους που αναμένονται με ιδιαίτερη αγωνία και ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι ότι η πανέμορφη επιχειρηματίας είχε βρεθεί το 2011 στο στόχαστρο των πληρωμένων δολοφόνων που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον πατέρα της, καθώς είχαν εντολή να «βγάλουν» από τη μέση και εκείνη! Όμως, γλίτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τα χέρια τους.

 

Η ξαφνική απώλεια της αδελφής του ήταν τεράστιο πλήγμα για τον Γιώργο Αγγελόπουλο, ο οποίος ήταν πάντα η αδυναμία της επιχειρηματία, η οποία δεν παρέλειπε να τον αναφέρει συχνά μέσα από αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η τελευταία από αυτές τις αναρτήσεις είχε γίνει μόλις λίγες ημέρες πριν, την περασμένη Παρασκευή, όταν τίποτε δεν προμήνυε τη νέα τραγωδία που χτύπησε την οικογένεια: «Ο αδερφούλης σου είναι εκεί για να σε βοηθήσει όταν δεν καταλαβαίνεις με τίποτα τα ρημαδομαθηματικά. Είναι εκεί για να σε βοηθήσει, να σου φτιάξει τον υπολογιστή που έχει χαλάσει (λαμπρή ευκαιρία να τονίσει πόσο ανίδεη και άσχετη είσαι).

Αλλά, αν έχεις αδερφό, είτε είναι μικρότερος είτε μεγαλύτερος, ένα είναι βέβαιο: θα τις φας. Μπορεί να τις τρως καθημερινά, μπορεί να τις τρως όταν έχει τα νεύρα του, μπορεί να τις τρως μόνο όταν κάνεις κάτι απ’ αυτά που βρίσκονται στη λίστα “πράγματα που αν μου κάνεις θα τις φας”. Όμως, μια στο τόσο θα έχεις την ευκαιρία που καρτερικά περίμενες. Και τότε θα έρθει η σειρά σου να δώσεις μια ηχηρή καρπαζιά ή -αν είσαι γνήσιο θηλυκό- μια οδυνηρή νυχιά… Για σένα George Angelopoulos Η ερωτευμένη… πάντα μαζί σου Μαρίτα Αγγελοπούλου».

Η παραγγελιά για την εκτέλεση του πατέρα της που περιλάμβανε και την ίδια…

Εκτός από γνωστός καθηγητής Μαθηματικών και ιδιοκτήτης φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, ο Αγγελος Αγγελόπουλος ήταν βασικός μέτοχος της πάλαι ποτέ κραταιάς εταιρίας Synthesis Α.Ε., η χρεοκοπία της οποίας τον έφερε στο επίκεντρο, αλλά ταυτόχρονα τον έκανε στόχο συμβολαίου θανάτου. Στις 3 Φεβρουαρίου 2011 έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς μέσα στο γκαράζ της πολυκατοικίας του, στην οδό Μελετοπούλων 61Α, μπροστά στα μάτια της έντρομης συντρόφου του, με την οποία επέστρεφε από βραδινή έξοδο.

 

 

Η δολοφονία του 59χρονου «πάγωσε» την τοπική κοινωνία και διέλυσε την οικογένειά του. Στις 11 Νοεμβρίου του ίδιου έτους συνελήφθησαν τρεις άνδρες και η σύντροφος του ενός, ηλικίας 27, 24, 23 και 25 ετών, οι οποίοι ομολόγησαν ότι δολοφόνησαν τον άτυχο επιχειρηματία. Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, την εντολή είχε δώσει ένας πρώην συνέταιρος του θύματος, επιχειρηματίας της Αιγιάλειας, ο οποίος υποστήριζε ότι είχαν οικονομικές διαφορές. Ο 46χρονος είχε έρθει σε επαφή με τον 27χρονο δράστη και του είχε προτείνει να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» αντί 50.000 ευρώ.

Ο 27χρονος συνεργάστηκε με έναν 24χρονο φίλο του, που με τη σειρά του στρατολόγησε και έναν 23χρονο, ο οποίος θα αναλάμβανε την εκτέλεση του επιχειρηματία αντί αμοιβής 5.000 ευρώ! Ο 23χρονος στην αρχή αρνήθηκε, αλλά υπέκυψε στις αφόρητες πιέσεις που δεχόταν από τους άλλους δυο.

Οι τρεις νεαροί αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Αγγελόπουλο τον Ιανουάριο του 2011, όμως δεν τα κατάφεραν και έτσι προσπάθησαν ξανά, επιτυγχάνοντας τον στόχο τους το μοιραίο βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου, όταν ο 23χρονος τον πυροβόλησε με μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα. Ο 27χρονος πήγε μαζί του για να τον καλύπτει, ενώ ο 24χρονος και η 25χρονη αρραβωνιαστικιά του 27χρονου είχαν ρόλο τσιλιαδόρων, με αμοιβή 3.000 ευρώ.

Μία από τις πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης είναι ότι ο πρώην συνέταιρος του Αγγελόπουλου είχε «παραγγείλει» και τη δολοφονία της Μαρίτας. Μάλιστα, λίγους μήνες πριν από την εκτέλεση του πατέρα της άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο της νεαρής επιχειρηματία, η οποία σώθηκε από τύχη, καθώς η βόμβα εξερράγη τα ξημερώματα έξω από το σπίτι της.

 

 

Ο πραγματικός λόγος, όμως, που γλίτωσε η επιχειρηματίας ήταν η απόφαση που πήρε ο 46χρονος, να μειώσει την τελευταία στιγμή τα χρήματα που θα έδινε στους εκτελεστές! Το γεγονός αυτό τους εξόργισε και έτσι αποφάσισαν να σκοτώσουν μόνο τον πατέρα, και όχι την κόρη! Τον Απρίλιο του 2013 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τους τρεις εκ των κατηγορουμένων (ανάμεσά τους και τον εντολέα) και τον τέταρτο σε 18 χρόνια φυλάκιση, ενώ αθώωσε την 25χρονη

.

«Πρόκειται για ένα γεγονός που συντάραξε τον εσωτερικό μου κόσμο πρωτίστως, όλη την ύπαρξή μου. Ή γίνεσαι πιο δυνατός ή καταρρέεις. Εγώ επέλεξα να γίνω πιο δυνατή. Οι αρχές και οι αξίες του πατέρα μου ήταν η δύναμη μου για να μην “πέσω”, αλλά να “σηκωθώ”» είχε δηλώσει στις αρχές του 2021 η Μαρίτα Αγγελοπούλου, προσθέτοντας: «Δεν απαλύνεται αυτός ο πόνος, απλώς μετριάζεται.

Oι αναμνήσεις γίνονται οδυνηρές. Κάποιες στιγμές η μνήμη του γεγονότος του τρόπου με τον οποίο έφυγε ο πατέρας μου είναι επώδυνη και τραυματική. Δεν γίνεται να ξεχαστεί. Ο πατέρας μου ήταν πολύ καλός άνθρωπος, σπουδαίος επιστήμονας. Ενας ακέραιος χαρακτήρας, δυναμικός και ταυτόχρονα ευαίσθητος άνθρωπος, που βοηθούσε αθόρυβα, χωρίς να το διατυμπανίζει».

Πηγή: espressonews.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags