Facebook Pixel Συγκλονιστική ιστορική μαρτυρία! Αυτό είπε ο Κεμάλ σε δύο Έλληνες: "Έπρεπε να σφαχτείτε όλοι"
Life
| 2022-08-28 20:01:00

Συγκλονιστική ιστορική μαρτυρία! Αυτό είπε ο Κεμάλ σε δύο Έλληνες: "Έπρεπε να σφαχτείτε όλοι" (VID)

του Γεωπόλδου
Συγκλονιστική ιστορική μαρτυρία! Αυτό είπε ο Κεμάλ σε δύο Έλληνες: "Έπρεπε να σφαχτείτε όλοι" (VID)

Ηταν το 1923 όταν οι δύο ‘Ελληνες στρατιώτες αιχμάλωτοι πολέμου μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή Θεόδωρος Πολίτης και ο Νίκος Καμηλιέρης κλήθηκαν να εργαστούν σαν μαραγκοί στην βίλα του Κεμάλ-του” γκρίζου λύκου” όπως τον αποκαλούσαν- έξι χιλιόμετρα έξω από την ‘Αγκυρα.

Μέσα από την ιστορική εκπομπή του Φρέντυ Γερμανού του 1976 παρουσιάζεται μια μοναδική και συγκλονιστική μαρτυρία των δύο Ελλήνων στρατιωτών στη Μικρά Ασία οι οποίοι ήταν οι μόνοι ‘Ελληνες ιστορικά που συνάντησαν τον Κεμάλ και συνομίλησαν μαζί του.

‘Ηταν το 1923 όταν οι δύο ‘Ελληνες στρατιώτες αιχμάλωτοι πολέμου μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή Θεόδωρος Πολίτης και ο Νίκος Καμηλιέρης κλήθηκαν να εργαστούν σαν μαραγκοί στην βίλα του Κεμάλ-του” γκρίζου λύκου” όπως τον αποκαλούσαν- έξι χιλιόμετρα έξω από την ‘Αγκυρα.

Οταν οι ‘Ελληνες τελείωσαν την δουλειά τους ο Κεμάλ ο δήμιος των ελληνικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας άρχισε να τους κάνει ερωτήσεις και “μαθήματα ιστορίας ” «Εσείς φταίτε», είπε στον Θόδωρο Πολίτη. «Γιατί μας χτυπήσατε;»

Οι δύο 'Ελληνες που συνάντησαν τον Κεμάλ στη βίλα του και συνομίλησαν μαζί του:" Έπρεπε να σφαχτείτε όλοι. Κανένας να μη ζήσει" τους είπε.,AllTimeClassic

‘Ηταν προκλητικός, επιθετικός και θρασύς και έριχνε όλο το βάρος της καταστροφής στους άλλους. Ανερυθρίαστα εκτόξευσε τη βαθιά του βούληση, ότι έπρεπε να εξαφανιστούν όλοι από την Τουρκία πλην Τούρκων, «Έπρεπε να σφαχτείτε όλοι. Κανένας να μη ζήσει», είπε προκλητικά στον Έλληνα μαραγκό ο Μουσταφά Κεμάλ.

Ο Θόδωρος Πολίτης συναντιέται με τον Νίκο Καμηλιέρη μετά από πολλά χρόνια και μιλούν στο ιστορικό αυτό ντοκουμέντο που ο Φρέντυ Γερμανός εξασφάλισε πριν από σαράντα τρία χρόνια, για τα μαθήματα Ιστορίας που επιχείρησε να τους παραδώσει ο Κεμάλ και για τις συνήθειες της συζύγου του ηγέτη της σύγχρονης Τουρκίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags