Facebook Pixel Γενοκτονία των Ποντίων: Αυτό το μνημείο μπήκε στο μάτι των Τούρκων! Η Κως ύψωσε ανάστημα στις απειλές (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2022-10-07 15:11:00

Αυτό το μνημείο μπήκε στο μάτι των Τούρκων! Η Κως ύψωσε ανάστημα στις απειλές (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Αυτό το μνημείο μπήκε στο μάτι των Τούρκων! Η Κως ύψωσε ανάστημα στις απειλές (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος στο κέντρο του νησιού, το οποίο αγκάλιασε όλη η τοπική κοινωνία.

Πριν μερικές ημέρες ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων που έστησαν στην Κω. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2022 και όπως μεταφέρει το kosnews24.gr, εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στο σημείο, να αποτίνουν φόρο τιμής, στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, σε μια ατμόσφαιρα συγκινησιακή!

Υπεύθυνος για την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης ήταν ο κ. Τάκης Βαμβακίδης, στην οποία συμμετείχαν, ο κ.Αλέξης Παρχαρίδης, ο κ.Παναγιώτης Στεφανίδης, ο κ.Πανταζής Πονερίδης και ο ίδιος ο κ.Βαμβακίδης ο οποίος ήταν συγκλονιστικός. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μνημείο φιλοτέχνησε ο σπουδαίος καλλιτέχνης κ.Κικώτης Γεώργιος, ενώ όλα τα έξοδα για τη δημιουργία του μνημείου, ανέλαβαν χορηγοί!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Κω, ο «Ξενιτέας » κ. Χαράλαμπος Ναβροζίδης, στην ομιλία του κάλεσε τους Μικρασιάτες και τους απογόνους των γενοκτονημένων Αρμενίων, να αγκαλιάσουν αυτό το μνημείο και να το θεωρήσουν και δικό τους, συνεχίζοντας λέγοντας πως κοινός τους θύτης ήταν η Τουρκία, με την Άγκυρα ακόμη να μην έχει ζητήσει συγγνώμη, καθώς όπως σημείωσε, με το παρελθόν της δεν πρόκειται να συμφιλιωθεί. Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Ναβροζίδης τόνισε πως όσοι στο μυαλό τους έχουν πόλεμο, πρέπει να μάθουν ότι οι λαοί αγαπάνε την ειρήνη, ενώ δήλωσε ότι πρέπει να εξαφανιστούν αυτοί που αγαπούν το πόλεμο, το συντομότερο, από αυτόν τον κόσμο.

Ομιλίες πραγματοποίησαν ακόμη ο Σεβασμιώτατος Κώου και Νισύρου κ. Ναθανήλ, ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο Έπαρχος Κω - Νισύρου κ. Ι. Καμπανής, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κω και της Αστικής Εταιρείας ''Ιπποκράτης'' ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργος Βαρυθυμιάδης καθώς και ο κ.Κικώτης Γεώργιος. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags